Dan Nica, liderul delegaţiei europarlamentarilor PSD din PE, alături de Iratxe Garcia în vama Isaccea

Dan Nica, liderul delegaţiei europarlamentarilor PSD din PE, şi preşedinta Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D), Iratxe Garcia Perez, au mers luni la punctul de trecere a frontierei din oraşul tulcean Isaccea. Iratxe Garcia Perez s-a declarat impresionată de modul în care refugiaţii ucraineni primesc sprijin din partea autorităţilor române.
Filip Stan
11 apr. 2022, 19:25
Dan Nica, liderul delegaţiei europarlamentarilor PSD din PE, alături de Iratxe Garcia în vama Isaccea

Preşedinta Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D), Iratxe Garcia Perez, şi liderul PSD Dan Nica au vizitat luni punctul de trecere a frontierei din oraşul tulcean Isaccea.

„Aş vrea să le mulţumesc tuturor instituţiilor publice care sunt aici şi muncesc respectând una din principalele valori ale UE, solidaritatea. Este cu adevărat impresionant să-i vezi pe aceşti oameni care muncesc cum îi sprijină pe refugiaţi. (…) Comisia Europeană a prezentat România ca cel mai bun exemplu în managementul acestei situaţii. Criza refugiaţilor este esenţială în acest moment, iar noi, social-democraţii, am cerut mai multe resurse, mai mult suport. Este important să înţelegem că toţi aceşti oameni au nevoie de suportul nostru”, a declarat Iratxe Garcia Perez, citată de Agerpres.

Ea a avut şi un mesaj pentru refugiaţii ucraineni.

„Suntem alături de ei. Vor fi protejaţi în UE cât timp vor avea nevoie. Înţelegem că principalele lor obiective sunt să se întoarcă în Ucraina şi pacea din Ucraina. Lucrăm la asta, dar acum trebuie să fim alături de ei. Ei nu sunt singuri”, a spus Iratxe Garcia Perez.

La rândul său, europarlamentarul Dan Nica a afirmat că autorităţile române se aşteaptă ca în perioada următoare numărul refugiaţilor să crească în contextul bombardamentelor din sudul Ucrainei.

„Veştile pe care le avem din Odessa nu sunt foarte încurajatoare. Ne aşteptăm la un aflux masiv de oameni, din categoriile cele mai vulnerabile, femei, copii, persoane în vârstă, oameni care au nevoie de asistenţă medicală de urgenţă, pentru că nu au nimic şi vrem să vedem cum facem ca să-i putem ajuta cât mai bine, să ajutăm autorităţile locale să aibă fondurile necesare. UE decontează cheltuielile şi vrem ca acest proces să fie mai rapid”, a declarat Dan Nica.

Politicianul social-democrat a mai spus că doreşte să vadă impactul economic al războiului din Ucraina.

„Vrem să vedem cum anume, în mod concret, pot fi făcute anumite lucruri pentru ca toţi cei care au de suferit din cauza acestui război să beneficieze de ajutoare imediate şi de măsuri aşa încât consecinţele să fie cât mai mici şi cât mai puţin dureroase. (…) UE a disponibilizat banii pentru ca procesul de decontare să fie urgentat, banii să ajungă înapoi iar ei să fie reutilizaţi. Din păcate, războiul din Ucraina nu pare să se apropie de sfârşit, iar situaţia pentru zona aceasta de sud-est va fi doar mai grea”, a afirmat europarlamentarul Dan Nica.

După vizita din Isaccea, cei doi politicieni şi-au continuat periplul la Galaţi, iar marţi vor începe o vizită în Republica Moldova.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!