Olena Zelenska, destăinuiri emoţionante la CNN. despre război: „Este ca și cum ai merge pe sârmă: dacă începi să te gândești cum o faci, pierzi timp și echilibru”

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, avertizează într-un interviu la CNN că nimeni din Ucraina nu este ferit de pericolul rus. Soţia preşedintelui Ucrainei s-a destăinuit celebrei jurnaliste Christiane Amanpour.
Daniel Spătaru
12 apr. 2022, 23:55
Olena Zelenska, destăinuiri emoţionante la CNN. despre război:

Când trupele ruse și-au invadat patria, președintele ucrainean Volodimir Zelensky și prima doamnă Olena Zelenska au refuzat să fugă sau să cedeze, optând în schimb, ca mulți dintre compatrioții și femeile lor, pentru sfidare în fața agresiunii, scrie CNN. În timp ce președintele s-a concentrat asupra luptei militare împotriva forțelor ruse, Prima Doamnă s-a concentrat pe problemele umanitare și ale copiilor, lucrând pentru a crește gradul de conștientizare globală cu privire la suferința ucrainenilor de rând ca urmare a războiului.

Doamnă Primă Doamnă, având în vedere tot ce se întâmplă, cum rezistați dumneavoastră și familia dumneavoastră?

Este ca și cum ai merge pe sârmă: dacă începi să te gândești cum o faci, pierzi timp și echilibru. Deci, pentru a rezista, trebuie doar să mergi înainte și să faci ceea ce faci. Mulți dintre cei care au scăpat singuri de pe câmpurile de luptă, care au văzut moartea, spun că principalul leac după experiență este să acționeze, să facă ceva, să fie de ajutor cuiva. Sunt susținută personal de faptul că încerc să îi protejez și să-i susțin pe ceilalți.

Citeşte şi Disperaţi de atitudinea lui Macron, ucrainenii au inventat verbul „a macrona”. Înseamnă „a fi îngrijorat de o situaţie, dar a nu face nimic”

Când ai devenit Prima Doamnă, te-ai angajat să faci din copii o piesă centrală a muncii tale. Cât de devastator a fost să-i vezi pe copii ucraineni, inclusiv pe ai tăi, suferind printr-o zonă de război?

Și așa a fost: copiii și nevoile lor au fost unul dintre principalele domenii ale muncii mele, alături de implementarea de drepturi egale pentru toți ucrainenii. Înainte de război am lansat o reformă a alimentației școlare, pentru a o face gustoasă și sănătoasă în același timp astfel, încât copiii să se îmbolnăvească mai puțin. Cum mă simt acum, întrebi? Simt că am fost aruncați cu ani și decenii în urmă.

Acum nu vorbim de mâncare sănătoasă, ci de mâncare în general. Este vorba despre supraviețuirea copiilor noștri! Nu mai discutăm, ca înainte, care este cel mai bun echipament pentru școli – (în schimb) educația pentru milioane de copii este pusă sub semnul întrebării.

Citeşte şi Olena Zelenska, dezvăluiri despre soţul ei. Ce i-a spus preşedintele Ucrainei când a căzut prima bombă rusă

Acesta a afirmat că jumatate dintre copiii ucraineni au fost forţaţi să fugă în străinătate, iar câteva mii au fost răniţi fizic şi psihic. ”Pe 23 februarie (cu o zi înainte ca Rusia să invadeze Ucraina – n.r.), ei erau studenţi europeni obişnuiţi, cu un program şi planuri pentru vacanţe”, a mai afirmat soşia preşedintelui ucrainean. Olena Zelenska a precizat că soţul ei şi echipa lui locuiesc în biroul preşedintelui, iar din cauza pericolului ei i-a fost interzis să stea acolo. ”Aşa că, de mai bine de o lună, comunicăm doar prin telefon”, a mai declarat Olena Zelenska.

Întrebată de ce a rămas în Ucraina, deşi este a doua ţintă a forţelor ruseşti, după soţul ei, Olena Zekenska a declarat: ”Dacă te uiţi cu atenţie, devine clar că fiecare ucrainean este o ţintă pentru ruşi: Fiecare femeie, fiecare copil. Cei care au murit zilele trecute din cauza unei rachete ruseşti (în timp ce) încercau să se evacueze din Kramatorsk nu erau membri ai familiei prezidenţiale, erau doar ucraineni. Aşadar, ţinta numărul unu pentru inamic suntem noi toţi”.

Întrebat dacă are un mesaj pentru mamele din Rusia, soţia preşedintelui ucrainean a afirmat: ”Nivelul propagandei ruseşti este adesea comparat cu propaganda lui Goebbels din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Dar, după părerea mea, îl depăşeşte (…) Acum toată lumea poate vedea crimele de război (…) dar problema este că ruşii nu vor să vadă ceea ce vede întreaga lume (…) Ei nu vor să audă şi să vadă. Nu mă voi mai adresa lor”.

Aceasta crede că este important ca războiul să nu devină o rutină, iar victimele doar nişte statistici. ”Nu vă obişnuiţi cu durerea noastră”, a transmis ea.

 

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
De ce te mușcă țânțarii, de fapt. Motivul pentru care unele persoane nu sunt afectate, deși stau lângă tine
Capital.ro
Decizie pentru cine transferă bani. Noua regulă din 23 iulie pentru cei care folosesc bani cash
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Ipostază total neașteptată pentru Mihaela Geoană. Surprinsă în miezul zilei
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Limitele de viteză sunt reduse. Regulile pe care trebuie să le respecte toți șoferii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Restricții de apă în șase orașe din România din cauza secetei
MediaFlux
REGULI noi pentru TOȚI cei care stau la BLOC. Se SCHIMBĂ din 25 iulie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!