Nicolae Ciucă anunţă o OUG de compensare a preţurilor crescute la materialele de construcţii cu buget de 1,77 miliarde de lei VIDEO

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că în şedinţa de Guvern va fi adoptată o Ordonanţă de urgenţă prin care se va aloca suma de 1,77 miliarde de lei, pentru compensarea creşterii preţurilor la materialele de construcţii.
Filip Stan
14 apr. 2022, 12:29
Nicolae Ciucă anunţă o OUG de compensare a preţurilor crescute la materialele de construcţii cu buget de 1,77 miliarde de lei VIDEO

Nicolae Ciucă a anunţat că Guvernul va aproba, astăzi, o ordonanţă de urgenţă prin care va aloca 1,77 miliarde de lei, pentru compensarea creşterii preţurilor la materialele de construcţii, creşterea preţurilor la forţa de muncă.

”Acest pachet de 1,77 miliarde de lei face parte din pachetul total de 5,2 miliarde lei, diferenţa o vom asigura din fonduri europene, ceea ce înseamnă că în scurt timp, aşa cum am discutat cu Ministerul Fondurilor Europene, am identificate deja liniile de finanţare şi vom continua să sprijinim domeniul construcţiilor”, a spus şeful Executivului.

Ciucă a mai spus că sprijină autorităţile publice să îşi ducă la bun sfârşit proiectele pe care şi le-au asumat.

”Avem nevoie ca acest sector să îşi menţină capacitatea şi de asemenea să îşi poată să îşi asume în viitor celelalte proiecte”, a mai spus premierul, arătând că în PNRR există o gamă largă de proiecte care trebuie duse la sfârşit.

Citeşte şi: Scandal pe voucherele pentru românii săraci din pachetul „Sprijin pentru România”. Coaliţia nu a stabilit cu ce bani vor fi finanţate tichetele

Ciucă a mai anunţat că Guvernul va aproba alocarea a 200 de milioane de lei pentru operaţionalizarea infrastructurii de transport feroviar din Portul Constanţa.

„Am discutat de măsurile pe care le-am luat, astfel încât Portul Constanţa să-şi mărească tot ceea ce ţine de infrastructura de operare. În această infrastructură componenta feroviară joacă un rol foarte important. Am identificat banii necesari şi, astfel, prin hotărârea de astăzi vom aloca 200 de milioane de lei pentru a putea să operaţionalizăm ceea ce ani buni de zile a fost blocat de vagoanele care au zăcut efectiv pe liniile din interiorul feroviare din Portul Constanţa. Prin această măsură vom continua să asigurăm ritmul şi capacitatea tuturor activităţilor de transport din port”, a declarat Nicolae Ciucă, joi, la începutul şedinţei şedinţei de Guvern.

Citeşte şi: Ajutoare de 3,5 miliarde de euro pentru economie, acordate de Guvern. „Situaţia este una excepţională”

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Experiența de coșmar a unei românce în Anglia: „Mizerie, orice mănânci e fad, apa este oribilă. Dacă aveți proprietăți în România, nu le vindeți. Occidentul a decăzut”
Capital.ro
Se plătesc 10.000 DE LEI în fiecare lună. Banii care pot intra direct PE CARD
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
A VENIT ORDIN direct de la poliție. Șoferii români au total INTERZIS. Se aplică până pe 9 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Articolul controversat din Newsweek despre Taylor Swift criticat de The Guardian
MediaFlux
JOE BIDEN, ÎNLOCUIT! Cine îi IA LOCUL
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!