Ninsori abundente în România de Florii. Stratul de zăpadă are deja 10 centimetri

Vremea s-a răcit brusc şi ninge abundent în zonele montane din centrul ţării. Ninge în Făgăraș, la Brașov, pe Valea Prahovei, dar și în Maramureș. Probleme sunt și pe Transalpina în zona Rânca.
Filip Stan
17 apr. 2022, 10:25
Ninsori abundente în România de Florii. Stratul de zăpadă are deja 10 centimetri

Ninsori abundente în centrul țării, de Florii. Se circulă cu greutate pe mai multe drumuri din Transilvania, Maramureş, nordul Olteniei şi Munteniei.

„ATENȚIE – NINGE ABUNDENT ÎN CENTRUL ȚĂRII. Iarna s-a întors în forță pe toate drumurile naționale din zonele montane aflate în sudul și sud-estul Transilvaniei.

Sunt afectate în special trecătorile montane dar și zonele mai joase din județele Brașov, Covasna și Harghita.

DRDP Brasov acționează cu utilaje de deszăpezire și materiale antiderapante în toate zonele afectate.

Vă rugăm sa circulați cu prudență pe toate drumurile cu zăpadă și să adaptați viteza și stilul de condus la condițiile de trafic. Cei care au apucat deja sa-și monteze cauciucurile de vară, ar fi bine să-și amâne deplasările în zonele în care ninge”, a transmis DRDP Brasov.

Ninge şi pe Transalpina. CNAIR a dat publicităţii imagini de pe DN 67C, Transalpina, zona Rânca. Drumarii au ieşit deja cu utilajele pentru a deszăpezi şoseaua şi le recomandă românilor să nu plece la drum cu autovehiculele neechipate corespunzător.

A nins şi în nordul ţării. E iarnă veritabilă şi în Sighetul Marmaţiei.

Prognoza meteo 17 aprilie 2022

În ţară, vremea va continua să se răcească, devenind deosebit de rece în regiunile sudice, estice și centrale. Cerul va fi mai mult noros în sudul și sud-estul teritoriului unde va ploua în cea mai mare parte a intervalului. În restul țării, înnorările vor fi temporare, iar ploile pe arii restrânse.

La munte va ninge, se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent, iar pe spații mici în centru și în dealurile subcarpatice vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și posibil ninsoare. În sud și sud-est local se vor acumula cantități de apă de peste 15…20 l/mp. Local și temporar vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h, izolat peste 60 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 65…70 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra în marea lor majoritate între 5 și 13 grade, iar cele minime între -5 și 5 grade. Spre sfârșitul intervalului, local în nord-vest se va produce brumă.

Citeste si Prognoza meteo lunară. Vreme rece de Florii cu ninsori la munte şi ploi în rest. Cum va fi vremea de Paşte

În Bucureşti, vremea se va răci accentuat față de ziua precedentă, astfel că valorile termice diurne se vor situa cu mult sub mediile multianuale. Cerul va fi noros și va ploua în cea mai mare parte a intervalului. Vântul va sufla moderat, cu intensificări ziua, când la rafală se vor atinge viteze în general de 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de 3…4 grade.

Prognoza meteo 18 aprilie 2022

În ţară, vremea se va menține deosebit de rece în majoritatea zonelor țării. Cerul va avea înnorări și pe arii relativ restrânse va ploua, la munte va ninge, iar în Transilvania și, îndeosebi noaptea, în zona deluroasă vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și posibil ninsoare.

Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte, iar pe parcursul zilei mai ales în est și în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 14 grade, iar cele minime între -5 și 5 grade. Dimineața, local se va produce brumă în regiunile din jumătatea nordică a țării și izolat în rest.

În Bucureşti, vremea se va menține deosebit de rece pentru această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade. Cerul va fi temporar noros, trecător va ploua slab, iar vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo 19 aprilie 2022

În ţară, vremea va fi în continuare deosebit de rece în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări în majoritatea regiunilor și, temporar, se vor semnala precipitații în vest, nord, centru și sud-est și pe arii restrânse în rest. La munte va ninge, în estul Transilvaniei și în zonele deluroase vor fi precipitații sub formă de lapoviță și trecător ninsoare, iar în rest va ploua.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 și 12 grade, iar cele minime între -6 și 5 grade.

În Bucureşti, valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de rece, cu maxima de 12…13 grade și minima de 2…4 grade. Cerul va avea înnorări și temporar va mai ploua slab. Vântul va sufla în general moderat.

Citeste si Florii 2022. Ce trebuie să facă toţi românii pentru spor şi sănătate

Spynews
Cele două ipoteze luate în calcul de anchetatori în cazul morții lui Andrei Versace. Ce se știe despre ultima perioadă din viața lui
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Strada din București pe care accesul femeilor neînsoțite a fost interzis. Puțină lume își mai aduce aminte de această bizarerie. Unde se afla, de fapt, drumul de lemn
Capital.ro
A murit cel mai iubit actor. A lăsat un gol imens. Drum lin, maestre!
Playtech.ro
Cât timp poți circula cu parbrizul spart. Mulți șoferi nu știu ce scrie în lege
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Omul care l-a făcut pe Ceaușescu președinte. Unul dintre cele mai misterioase personaje din istoria românilor, stalinizatorul României
Spynews
Tragedie după tragedie în Brăila! Fratele principalului suspect în cazul ucideii Marinei a murit într-un accident de mașină
Spynews
Alertă ANM! A fost emis cod galben de ploi, vijelii și grindină. Canicula nu dispare, însă, din România
Evz.ro
Așa se curăță cel mai ușor peștele. Tehnica e simplă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului: „Avea...”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Amendă 1.300 de lei, chiar dacă ai documentele la tine. Dreptul legal pe care șoferii NU îl au
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
EXCLUSIV | FOTO: Andrei Versace, găsit într-o baltă de sânge. Care ar fi cauza morții cunoscutului influencer
MediaFlux
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'