Rusia a bombardat 30% din infrastructura Ucrainei. Kievul anunţă pierderi de 100 miliarde de dolari

Uniunea Europeană a încercat să creeze un fond internaţional pentru reconstrucţie, în timp ce unii politicieni ai UE au cerut ca Occidentul să folosească activele ruseşti îngheţate, inclusiv cele 300 de miliarde de dolari din rezervele băncii centrale ruse.
Filip Stan
18 apr. 2022, 23:07
Rusia a bombardat 30% din infrastructura Ucrainei. Kievul anunţă pierderi de 100 miliarde de dolari

Invazia Rusiei a deteriorat sau distrus până la 30% din infrastructura Ucrainei, distrugeri în valoare de 100 de miliarde de dolari, a declarat, luni, ministrul ucrainean al Infrastructurii, adăugând că reconstrucţia ar putea fi realizată în doi ani folosind activele ruseşti îngheţate pentru finanţare, relatează Reuters.

Ucraina nu a precizat anterior impactul specific asupra infrastructurii, cum ar fi drumurile şi podurile, deşi oficialii susţin că daunele totale, de la infrastructura de transport la case şi alte clădiri, se ridică până în prezent la aproximativ 500 de miliarde de dolari.

Lovitură grea pentru Zelenski. Avioanele Rusiei au bombardat depozitele cu armele donate de Occident
”Practic, toate componentele infrastructurii noastre de transport au avut de suferit într-o formă sau alta”, a declarat ministrul ucrainean al Infrastructurii, Oleksander Kubrakov.

El a spus că războiul a afectat între ”20% şi 30% din întreaga infrastructură cu grade diferite de daune, cu diferite niveluri de distrugere”.

Kubrakov a mai afirmat că peste 300 de poduri de pe drumurile naţionale au fost distruse sau avariate, peste 8.000 de km trebuie reparate sau reconstruite şi zeci de poduri de cale ferată au fost aruncate în aer. El a stabilit daunele totale la 100 de miliarde de dolari până la momentul actual.

Oficialul ucrainean a mai precizat că ministerul său a început unele reconstrucţii în zonele aflate acum sub controlul trupelor ucrainene.

”Dacă vorbim de drumuri, poduri şi clădiri rezidenţiale, cred că aproape totul poate fi reconstruit în doi ani… dacă toată lumea lucrează rapid”, a spus el.

Kubrakov a mai explicat că se aşteaptă ca naţiunile occidentale să sprijine reconstrucţia Ucrainei

”Sunt mai multe surse care sunt luate în considerare. În primul rând, activele Federaţiei Ruse, care acum sunt îngheţate în aproape toate ţările importante”, a adăugat el.

Uniunea Europeană a încercat să creeze un fond internaţional pentru reconstrucţie, în timp ce unii politicieni ai UE au cerut ca Occidentul să folosească activele ruseşti îngheţate, inclusiv cele 300 de miliarde de dolari din rezervele băncii centrale ruse.

Zelenski, anunţul care îl va înfuria pe Vladimir Putin: „Ucraina va obţine în următoarele săptămâni statutul de candidat la aderare UE”
Kubrakov a argumentat că Ministerul ucrainean de Justiţie şi unii dintre aliaţii Ucrainei examinează modalităţi de utilizare a activelor ruseşti îngheţate. El a spus că o opţiune ar fi strângerea de numerar prin vânzarea activelor confiscate cu ajutorul unui ”mecanism transparent”.

”Cred că acest lucru este corect, un astfel de mecanism nu a fost niciodată folosit… Va fi prima dată”, a spus el.

”Nu au existat precedente încă. A existat un precedent ca o ţară din Europa să atace o alta în secolul 21?”, a mai subliniat Kubrakov.

DailyBusiness
Alegeri prezidențiale 2024. Românii din Diaspora VOTEAZĂ!
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Zodiile care au o iarnă de vis. Intră în bani din 2025 și nimic nu le mai oprește
Capital.ro
Anunț trist despre Regina Camilla. Casa Regală a confirmat vestea
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Românii vor scoate din nou bani din buzunar! Câți bani trebuie să plătești în plus dacă stai la bloc
Adevarul
Dacă stăm jos mai mult de 10 ore pe zi riscăm să murim. Descoperirile șocante ale specialiștilor privind sedentarismul
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Chiftele cu năut. Ingredientele folosite de călugării de la Muntele Athos
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Bahmu și-a scos asul din mânecă! Vești crunte pentru Honorius. Ce le-a cerut judecătorilor, în cazul în care fiii ei nu vor să părăsească vila lui Prigoană
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Lovitură imensă pentru UDREA. Dezvăluirea care cutremură toată închisoarea
StirileBZI
Schimbări importante pentru pensionarii cu venituri mici: Cu cât crește indemnizația socială de la 1 ianuarie 2025
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
substantial.ro
Averea lui Elon Musk atinge un nivel record de 347,8 miliarde de dolari
MediaFlux
VINE PENSIA în DECEMBRIE cu ÎNTÂRZIERE? Simona Bucura a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adolescenții și tentațiile interzise: care este drogul preferat al elevilor bucureșteni