Prognoza meteo 20 aprilie. Vreme rece în toată ţara. Ninsori la munte şi se va mai depune un nou strat de zăpadă

Vremea se menţine rece în toată ţara cu temperaturi cu mult sub normalul acestei perioade. La munte va ninge şi se va depune strat de zăpadă. În restul ţării va continua să plouă, inclusiv la Bucureşti.
Alina Andrei
19 apr. 2022, 15:28
Prognoza meteo 20 aprilie. Vreme rece în toată ţara. Ninsori la munte şi se va mai depune un nou strat de zăpadă

Prognoza meteo 20 aprilie. La noapte, vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări și precipitații pe arii restrânse în vest, sud-vest și sud-est și cu totul izolat în rest. Acestea vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief și ninsori la munte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 și 6 grade. Local în centru și pe alocuri în nord și în dealurile sudice se va produce brumă.

București. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în partea a doua a intervalului, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 1…3 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească, spre 0 grade.

Prognoza meteo 20 aprilie – MIERCURI
Valorile termice se vor situa sub mediile multianuale specifice datei în toate regiunile. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 și 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 6 grade. Cerul va fi temporar noros și va ploua local în jumătatea sudică a țării și pe arii mai restrânse în rest. Izolat, cu o probabilitate mai mare în Dobrogea, cantitățile de apă pot depăși 15…20 l/mp. La munte vor fi mai ales ninsori și se va mai depune strat de zăpadă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zonele montane, în special pe crestele Carpaților Meridionali, iar trecător și cu viteze mai mici și pe litoral.

București. Valorile termice se vor situa sub mediile multianuale specifice datei. Cerul va avea înnorări, cu probabilitate mai mare de ploaie pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 1…3 grade. Vântul va sufla slab și moderat, potrivit ANM.

Citeşte şi: Peisaj de iarnă în România înainte de Paşte. Ninge în toată regula la munte

Prognoza meteo JOI
Valorile termice vor fi în creștere față de intervalul anterior, cu precădere în sudul și în vestul țării, unde se vor apropia de normele caracteristice datei. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 19 grade, iar cele minime, în general, între -1 și 8 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și se vor semnala ploi pe arii restrânse ziua mai ales în est și nord-est, iar noaptea în vest și sud-vest. La munte, pe alocuri, vor fi precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe creste, iar în prima parte a intervalului, trecător și în nord, centru și sud-est. Izolat vor fi condiții de ceață.

București. Vremea se va încălzi, astfel că valorile termice diurne se vor situa în jurul normelor caracteristice datei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat ziua și în general slab pe parcursul nopții. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 3…5 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo. Lapoviţă şi ninsoare de Paşte 2022. Ce ne aşteaptă de 1 Mai

Prognoza meteo VINERI
Încălzirea vremii va continua şi se va resimţi la valorile diurne în special în regiunile estice, iar noaptea în toate zonele. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 11 grade. În jumătatea de vest a ţării vor fi înnorări accentuate mai ales în a doua parte a zilei şi noaptea când pe arii extinse se vor semnala averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice; izolat vor fi cantităţi de apă însemnate şi condiţii de grindină. În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros, iar ploi slabe se vor semnala pe spaţii mai restrânse. Vântul va avea intensificări în Banat şi local la munte şi temporare, cu viteze mai mici, şi în est, sud-est, sud-vest şi centru.

București. Valorile termice vor fi apropiate de cele normale în această perioadă din an. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi posibil ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 19 grade, iar cea minimă va fi de 7…9 grade.

Prognoza meteo SAMBATA
Vremea va continua să se încălzească în majoritatea zonelor, dar va fi în general instabilă. În special în a doua parte a zilei, temporar vor fi înnorări accentuate, pe arii relativ extinse averse şi local descărcări electrice, iar vântul va avea intensificări temporare în vestul şi centrul teritoriului, dar şi în regiunile estice, în special asociate manifestărilor de instabilitate atmosferică. Pe spaţii mici ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 și 24 de grade. Începând de seara, cerul va deveni treptat variabil în cea mai mare parte a ţării şi doar izolat în nord-vest vor mai fi posibile ploi slabe, iar vântul va sufla slab şi moderat. Minimele termice de duminică dimineaţă vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade.

București. Vremea va deveni caldă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 23 de grade. Pe parcursul zilei, cerul va avea temporar înnorări, în orele după-amiezii vor fi averse şi descărcări electrice, iar vântul va sufla în general moderat, cu unele intensificări asociate ploii. Noaptea cerul va fi variabil, vântul slab, iar spre dimineaţă minima termică va coborî spre 8…9 grade.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Descoperire uluitoare în spațiul cosmic. S-a identificat un “inel Einstein”
Capital.ro
Statul vrea să știe tot ce faci. Se introduce un nou CNP. Ce plan are Guvernul României
Playtech.ro
Zodiile care își găsesc marea dragoste începând din 23 iulie 2024. Cupidon e de partea lor
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Terorism ecologist. În loc să împuște urșii agresivi, vor să-i trimită în România
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după ce a ieșit din cabinet, greșeala lui majoră a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de caniculă în România! Zonele în care se vor resimți valul de căldură și disconfortul termic accentuat
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Cum Retragerea lui Joe Biden Din Cursa Prezidențială Afectează Strategia lui Donald Trump
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!