Torţa olimpică se va aprinde la Bucureşti pe 3 februarie

Flacăra olimpică, unul dintre simbolurile Jocurilor Olimpice moderne, care va arde pe toată perioada desfăşurării Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), ediţia 2013, de la Braşov, va sosi la Bucureşti, direct de pe Stadionul Panathenaic din Atena, pe data de 3 februarie, potrivit agerpres.ro.
Iulian Tudor
31 ian. 2013, 10:16
Torţa olimpică se va aprinde la Bucureşti pe 3 februarie

Aeronava care va aduce flacăra olimpică va ateriza pe Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă”, duminică, la ora 13,10, iar delegaţia care o va purta, din care fac parte preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Octavian Morariu, ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, şi primarul oraşului Braşov, George Scripcaru, va trece prin Salonul Oficial al aerogării.

Flacăra va aprinde torţa olimpică a FOTE, care, timp de o săptămână, până pe 9 februarie, va fi expusă într-un loc special amenajat pe esplanada din faţa sediului COSR, din B-dul Mărăşti, nr. 20 A, sector 1, Bucureşti. Pe data de 9 februarie, torţa va face un tur de o jumătate de zi pe străzile Capitalei, aproximativ 100 de oameni urmând a face parte din ştafeta care va parcurge un traseu ce măsoară 16 km. Dintre cei 100 de purtători ai torţei, 20 vor fi cetăţeni obişnuiţi.

Aprinderea torţei olimpice a FOTE va avea loc în cadrul unei ceremonii speciale, care va începe duminică, la ora 14,30. Şapte vestale din Ansamblul Vertige vor prezenta un moment artistic, ”prin dansul lor ritual urmând a-i purta pe cei prezenţi în Grecia Antică”.

La finalul evenimentului, la care vor fi prezente numeroase personalităţi, Octavian Morariu, Nicolae Bănicioiu şi George Scripcaru vor susţine o conferinţă de presa organizată în Sala Amfiteatru din cadrul Casei Olimpice.

Sabrerul Rareş Dumitrescu şi antrenorul lotului naţional masculin de sabie, Mihai Covaliu, medaliaţi cu argint la JO de vară de la Londra 2012, fac parte din ştafeta ce va purta torţa olimpică la Braşov, pe 17 februarie, înainte de ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European, ediţia de iarnă 2013.

Competiţiile sportive au loc în intervalul 17-22 februarie la bazele sportive din Râşnov, unde vor avea loc săriturile cu schiurile, la Predeal, unde se vor desfăşura întrecerile la schi fond şi snowboard, în Poiana Braşov, care va găzdui concursurile de patinaj artistic, short-track şi schi alpin, la Braşov, pe Patinoarul Olimpic de hochei, iar la Cheile Grădiştei, competiţiile de biatlon.

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Cel mai bun oraș din România pentru tineri. Aici e bine să locuiești, duci o viață frumoasă și liniștită
Capital.ro
Șoferii nu mai scapă de închisoare. 10 ani chiar dacă NU ești la volan
Playtech.ro
ȘOC! Mădălina Ghenea, așa cum NU ai văzut-o niciodată. Imaginile pe care le vrea ȘTERSE
DailyBusiness
A fost activat sistemul de CONDUS FĂRĂ MÂINI. Poate fi încercat 3 luni, fără costuri
Adevarul
Revoltă cu repetiție. Încă un lider mercenar îi declară public război lui Putin: „Toate acestea sunt opera așa-zisului «președinte»”
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Stațiunea de vie pentru pensionari. Este locul ideal din România
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Ninge peste câteva săptămâni în România! Meteorologii Accuweather anunță data exactă a primelor ninsori
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Tragedie pe o plajă cunoscută din Constanța: Un copil de 11 ani s-a înecat sub privirile turiștilor
Capital.ro
Ungaria a abandonat. Dezastru istoric pentru Viktor Orban. Maghiarii au înlemnit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
stirilekanald.ro
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e rupt!"
substantial.ro
O femeie din California a utilizat tehnologia pentru a identifica hoții de corespondență
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...