Scandal politic în Slovacia! Reacţia fostului premier al ţării, Robert Fico, după ce a fost acuzat! Scrisoarea lui deschisă: „Situația din Slovacia este mai gravă decât în ​​România, unde epurări politice similare au avut loc în urmă cu câțiva ani”

Scandal politic fără precedent în Slovacia. Fost premier Robert Fico se apără în faţa întregii ţări printr-o scrisoare deschisă după ce i-au fost aduse o serie de acuzaţii grave pe care acesta le pune pe seama unei răzbunări politice.
Alina Costache
23 apr. 2022, 18:32
Scandal politic în Slovacia! Reacţia fostului premier al ţării, Robert Fico, după ce a fost acuzat! Scrisoarea lui deschisă:
Scandal politic în Slovacia

Scandal politic în Slovacia! Dupa modelul celebru al DNA-ului romanesc, Robert Fico pare sa fie acum victima unui sistem pus la cale sa-l arunce dupa gratii dupa o lunga perioada in care acesta a fost unul dintre cei mai influenti lideri politici ai tarii.

Fico a fost de două ori prim-ministru populist de stânga al țării, din 2006 până în 2010 și din nou din 2012 până în 2018. El a demisionat după asasinarea jurnalistului de investigație Jan Kuciak și a logodnicei sale, Martina Kusnirova, în 2018. In prezent, acesta este liderul opizitiei din Slovacia, fiind si deputat in partidul SMER – partidul social democrat.

Intr-o scrisoare eveniment care zguduie scena politica din Slovacia si din Europa, acesta compara situatia sa cu cea a mai multor politicieni din Romania care au fost supusi acelorasi „tratamente” din partea justitiei. Fara alte introduceri, fostul premier Robert Fico spune in scrisoarea asa urmatoarele: „Situația din Slovacia este mai gravă decât în ​​România, unde epurări politice similare au avut loc în urmă cu câțiva ani.”

Din cate se pare, aceasta a cazut in dizgratiile sistemului slovac, care se pare ca functioneaza extrem de asemanator cu cel din Romania. Majoritatea acuzatiilor impotriva lui Fico sunt fabricate din mai multe marturii ale unor detinuti celebri slovaci. Exact dupa modelul din Romania in care procurorii constrangeau diversi „inculapti” sa faca denunturi in fals despre persoanele pe care acestia ii vanau.

In cazul lui Fico, se pare ca unul dintre denuntatorii si martorii in dosarul sau a mai depus marturie in alte 86 de cazuri si este acuzat de grave infractiuni economice, afaceristul in cauza avand mai multe contracte cu statul slovac.

Redam mai jos in totalitate scrisoarea deschisa pe care acesta a adresat-o presedintelui si premierului Slovaciei.

Scrisoarea deschisă a lui Robert Fico: Aceasta este „răzbunare politică”

Mă adresez Dumneavoastră în calitate de fost prim-ministru de trei ori al Republicii Slovace, care, împreună cu dumneavoastră sau cu predecesorii dumneavoastră, şi-a consacrat zece ani agendei Consiliului European.

De doi ani, în calitate de președinte al celui mai puternic partid de opoziție, am acordat o atenție deosebită abuzului grav de drept penal din Slovacia care avea ca scop distrugerea opoziţiei. În acest scop, actuala guvernare și-a creat propriul sistem de penitenți – persoane suspectate de infracțiuni grave, care, la comandă, furnizează declarații mincinoase.

Guvernul l-a nominalizat pe făptuitorul legal condamnat și, totodată, vechiul politician D. Lipsic, care nu și-a ascuns niciodată ura față de actuala opoziție și care este direct conectat politic cu actuala coaliție guvernamentală în calitate de șef al Parchetului Special care acoperă acest abuz de dreptul penal cu scopuri politice.

Comisia Europeană a fost informată în detaliu asupra tuturor circumstanțelor. Situația din Slovacia este mai gravă decât în ​​România, unde epurări politice similare au avut loc în urmă cu câțiva ani. Acest lucru este confirmat și de faptul că, într-un timp record, Curtea Constituțională a Republicii Slovace a emis deja 15 decizii care încalcă drepturile și libertățile fundamentale ale persoanelor care au devenit victime ale abuzului de drept penal pentru epurări politice.

În calitate de lider al opoziției, am fost acuzat de trei ori în ultimele 18 luni de crime legate de activitatea mea politică. Într-un caz, am fost dus chiar la secția de poliție după ce am participat la un protest antiguvernamental legitim.

Pe 20 aprilie 2022, am fost acuzat pentru a patra oară împreună cu fostul ministru de Interne R. Kaliñâk (în prezent reținut) pentru înființarea unei organizații criminale în perioada în care eram prim-ministru (2006-2010, 2012-2018).

Absurditatea acuzației constă în faptul că trebuia să obținem informații veridice despre frauda fiscală a fostului președinte al Republicii Slovace A. Kiska și a fostului prim-ministru, care în prezent e ministru de finanțe, l. Matovic, și să le oferim publicului prin conferințe de presă.

Întreaga acuzație este fabricată, construită pe mărturiile penitenţilor slovaci legendari (unul dintre ei a depus deja mărturie în 86 de cazuri și este acuzat de cele mai grave crime economice, dar este în libertate și primește o recompensă sub formă de contracte guvernamentale de mai multe milioane de euro) și au fost folosite toate procedurile ilegale, pe care le evidențiem de doi ani.

Acuzația de înființare a unei organizații criminale servește doar scopului ca întreaga urmărire penală să fie condusă de un procuror special D. Lipsic – oponent politic de lungă durată și unul dintre cei mai apropiați asociați politici ai lui I. Matovic, care, în mod deschis, în calitate de membru al guvernului, amenință opoziția cu închisoarea.

Este un atac nemaivăzut asupra opoziției pentru a-l înlătura pe liderul opoziției și a-l aresta cu orice preț, așa cum a afirmat şeful Poliției – candidatul actualei coaliții de guvernare.

Extrem de gravă este și reţinerea eminenţilor avocați slovaci M. Para și deja menționatului R. Kaliñâk, care reprezintă persoane persecutate politic în cazurile cele mai sensibile și care critică deschis practicile ilegale. Aceasta este o încercare clară a guvernului de a distruge apărarea juridică și de a încălca cât mai mult posibil dreptul la apărarea asigurată de un avocat.

Evenimentele din Slovacia sunt alarmante, guvernul și-a pierdut toată încrederea publică, așa că a decis să distrugă opoziția prin legea penală. V-aş invita să fiți atenți la ceea ce se întâmplă în Slovacia în cadrul sarcinilor dumneavoastră. Nimic din ce se întâmplă nu are de-a face cu democrația, cu statul de drept și este o încălcare flagrantă a principiilor pe care se sprijină Uniunea Europeană„.

Letter to EU PM by Oana Anghel on Scribd

Spynews
Matteo și-a cerut iubita de soție! Cum a avut loc momentul special: ”Nu a înțeles nimic” | VIDEO
Bzi.ro
Ispita Diandra arată senzațional după ce a slăbit 8 kilograme! Ține post negru luni, miercuri și vineri
Fanatik.ro
Top 3 alimente congelate sănătoase cu beneficii uimitoare pentru organism. Protejează inima și sunt recomandate în diete
Capital.ro
Durere infinită în muzica populară. S-a stins maestrul naiului din România
Playtech.ro
Dumnezeul cât de bine arată! Demi Moore, apariție de INFARCT la 61 de ani.
DailyBusiness
ANAF lansează ofensiva împotriva tranzacțiilor cu CRIPTOMONEDE în 2024! Fiscul îi lovește dur pe cei care încearcă să evite taxele!
Adevarul
Degeaba ridicăm F-urile să urmărească dronele rusești, degeaba le identificăm și le luăm la țintă: „Probabil politicienii noștri așteaptă pierderi de vieți umane”
Spynews
Elena Udrea, mesaj pentru fiica ei, în prima zi de școală, din spatele gratiilor: „O durere pe care nu o pot descrie”. Adrian Alexandrov a însoțit-o pe Eva
Spynews
Momente emoționante pentru Mihai Petre și soția lui, Elwira! Cei doi au fost surprinși în prima zi de școală a fiicelor cuplului! | PAPARAZZI
Evz.ro
Zilele în care este bine să te tunzi în luna septembrie. Frizerii știu de ce
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor
Cancan.ro
Andreea Bălan e OUT de la „Te cunosc de undeva”! Şefii de la Antena 1 au CONCEDIAT-O după 13 ani de jurizare. Motivul este
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cadavrele a doi bărbați din Brașov plutesc de zile întregi pe Marea Neagră! Motivul pentru care autoritățile nu le pot recupera! Familiile sunt disperate
Capital.ro
Adio, maestre! A murit cel mai iubit ACTOR al românilor. A fost idolul a generații întregi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de ani și era unicul copil al părinților: ”Facem un apel către toți cei care...”
substantial.ro
Noi acuzații de abuz aduc atenția asupra artistului Prince într-un documentar controversat
MediaFlux
RUSIA, GATA de PACE! Anunțul venit de la MOSCOVA!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...