„Consiliul de administrație Twitter a desfășurat un proces atent și cuprinzător pentru a evalua propunerea lui Elon, cu un accent clar pus pe valoare, certitudine și finanțare. Tranzacția propusă conține o primă substanțială în numerar și credem că este cea mai bună cale de urmat pentru acționarii Twitter”, a declarat președintele Twitter, Bret Taylor, într-un comunicat.
Fondatorul Tesla a postat, luni, un tweet misterios pe contul său personal de Twitter, care părea să sugereze faptul că ar fi ajuns la o înțelegere cu rețeaua de socializare: „Sper ca și criticii mei cei mai mari să rămână pe Twitter, pentru că asta înseamnă libertatea de exprimare”.
ŞTIREA INIŢIALĂ: După ce a preluat 9% din acțiunile Twitter, Elon Musk este gata să devină unicul proprietar al celebrei companii. Fondatorul Tesla este pregătit să ofere 43 de miliarde de dolari în bani pentru tranzacție. Celebrul afacerist, cel mai bogat om din lume, susține că aceasta este oferta finală și totodată, „cea mai bună”, informează Reuters.
Acțiunile Twitter au crescut puternic după ce Elon Musk a anunțat interesul pentru Twitter. Astfel, o acțiune a companiei americane a urcat cu 4,5%, până la 51,15 dolari în tranzacțiile dinaintea deschiderii bursei luni, la New York.
În opinia lui Elon Musk, Twitter trebuie să fie preluată de o singură persoană, pentru a deveni o adevărată platformă a discursului liber. Celebrul afacerist a creat multe „palpitații” după ce a anunțat în urmă cu câteva săptămâni că va dori să promoveze libertatea de exprimare. Totul, în contextul în care Twitter, dar și alte platforme din SUA au început să cenzureze lideri politici, printre care și Donald Trump, respectiv discursuri împotriva vaccinării obligatorii, a lui Volodimir Zelenski / Ucraina, afirmații care nu se aliniază ideologiei „politically correct”, ce include, printre altele, ofensiva LGBT, respectiv BLM.
Astfel, antreprenorul australian cu o avere estimată la peste 260 de miliarde de dolari, vrea reformarea companiei din social media.
„Am investit în Twitter deoarece cred în potențialul său de a fi o platformă pentru libertatea de exprimare pe tot globul și cred că libertatea de exprimare este un imperativ pentru o democrație funcțională”, a declarat Musk într-un mesaj trimis acționarilor Twitter.
Elon Musk este hotărât să apese puternic pedala de accelerație. Nu se mulțumește doar cu 9%.
„Cu toate acestea, de când am făcut investiția, îmi dau seama că organizația nici nu va prospera și nici nu va servi acestui imperativ societal în forma sa actuală. Twitter trebuie transformată, în calitate companie privată”, a continuat afaceristul.
În ultimii doi ani, Elon Musk a vorbit din ce în ce mai des despre libertate. CEO-ul SpaceX a avertizat în contextul COVID că impunerea certificatului „verde” este o „erodare a libertății”. De asemenea, el s-a poziționat ferm împotriva vaccinării obligatorii.
„(n.r. – cei nevaccinați) își asumă un risc, iar oamenii fac lucruri riscante tot timpul. Cred că trebuie să fim atenți la erodarea libertății în America”, a declarat miliardarul, într-un interviu acordat revistei The Time