Atac cu rachete. Apărarea antiaeriană a interceptat o rachetă care ar fi lovit capitala

Israelul comentează rareori asupra atacurilor sale împotriva Siriei, dar afirmă că nu va permite Iranului să-şi extindă influenţa în Siria.
Filip Stan
27 apr. 2022, 08:52
Atac cu rachete. Apărarea antiaeriană a interceptat o rachetă care ar fi lovit capitala

Siria, atacată cu rachete de Israel. Apărarea antiaeriană siriană a interceptat o rachetă israeliană în apropierea capitalei Damasc, a informat miercuri agenţia oficială de presă SANA, citatăde AFP.

„Apărarea noastră antiaeriană s-a confruntat cu agresiunea israeliană deasupra suburbiilor Damascului”, a afirmat SANA, fără a oferi mai multe detalii.

Nicolae Ciucă, vizită surpriză la Kiev, alături de Marcel Ciolacu. Premierul s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski
Corespondenţi ai agenţiei France Presse la Damasc au spus că au auzit explozii puternice. De la începutul războiului din Siria în 2011, Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene la vecinul său, vizând poziţii ale armatei siriene, ale forţelor iraniene şi ale Hezbollahului libanez.

Israelul comentează rareori asupra atacurilor sale împotriva Siriei, dar afirmă că nu va permite Iranului să-şi extindă influenţa în Siria.

Declanşat de represiunea manifestaţiilor prodemocraţie, războiul din Siria a făcut aproximativ 500.000 de morţi, a devastat infrastructura ţării şi a strămutat milioane de oameni.

Turcia şi-a închis spaţiul aerian pentru avioanele ruseşti în drum spre Siria

Turcia şi-a închis spaţiul aerian pentru avioanele ruseşti cu destinaţia Siria, au informat sâmbătă media turce, citându-l pe ministrul turc de externe Mevlut Kavusoglu, potrivit AFP.

„Noi am închis spaţiul aerian pentru avioanele militare ale Rusiei- şi de asemenea pentru avioanele civile -cu destinaţia Siria”, a declarat Cavusoglu, fără să precizeze motivul acestei decizii.

Şeful diplomaţiei turce a declarat că a transmis aceasta omologului său rus Serghei Lavrov, care la rândul său i-a comunicat această decizie preşedintelui Vladimir Putin.

Confraofensiva Ucrainei. Explozii puternice dincolo de graniţa cu Rusia, un depozit de muniţie a fost aruncat în aer
Interdicţia va fi valabilă trei luni, a precizat ministrul turc, autorizaţiile de zbor fiind reînnoite în fiecare trimestru.

Rusia, unul dintre principalii aliaţi ai regimului de la Damasc de la începerea războiului civil în 2011, nu a reacţionat pentru moment.

Potrivit unor experţi, această închidere a spaţiului aerian turc riscă să complice sarcina armatei ruse, foarte prezentă în Siria.

Membră a NATO şi aliată a Ucrainei, Turcia depune eforturi încă de la începutul războiului în Ucraina să faciliteze o mediere între Moscova şi Kiev şi a refuzat până în prezent să se alăture sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei, având grijă să menţină un canal de comunicare deschis cu Kremlinul.

Astfel, Turcia a găzduit de două ori negocieri directe între cele două părţi, la 10 martie, la nivel ministerial la Antalya (sud) şi la 29 martie la Istanbul.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan s-a apropiat de Moscova în ultimii ani după o serie de dezacorduri şi tensiuni cu ţările occidentale.

Cele două ţări au reuşit chiar să depăşească criza care le opunea după ce un avion de vânătoare rusesc fusese doborât de Turcia în 2015, aminteşte AFP.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Program Lidl, Kaufland, Carrefour, Auchan, Profi și Mega Image pe timp de caniculă. Orarul magazinelor pentru sâmbătă și duminică, 20 și 21 iulie, weekend cu temperaturi record
Capital.ro
VERDICT BĂSESCU. Nimeni nu credea că vom trăi momentul: N-a picat din cer
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Interzis pentru marea plăcere a românilor. Pericolul este uriaș
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Ilegal în România. Îți confiscă tot, inclusiv banii și mașina. Nu există excepție în lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Instanța din Malta va decide pe 31 iulie dacă Prințul Paul va fi extrădat în România
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'