Lovitură pentru şoferi cu maşini asigurate la City Insurance. Cât vor plăti pentru poliţele RCA viitoare

Poliţele obligatorii emise de City Insurance nu vor mai fi valabile după 11 mai 2022, indiferent de data de expirare înscrisă pe ele.
Alina Costache
28 apr. 2022, 19:02
Lovitură pentru şoferi cu maşini asigurate la City Insurance. Cât vor plăti pentru poliţele RCA viitoare

Poliţele RCA emise de City Insurance, societate care a intrat în faliment, mai sunt valabile până pe 11 mai 2022, indifent de data de expirare înscrisă pe asigurare. După această dată, circa un milion de români vor fi nevoiţi să-şi facă alte asigurări auto. Pentru aceştia falimentul asigurătorului vine cu costuri pe măsură. Cei mai mulţi proprietari de maşini aleseseră City Insurance datorită preţurilor mai mici la asigurări. Acum, unii vor trebui să se îndrepte către alte firme de asigurară, iar costurile pentru o asigurare RCA poate fi chiar dublu faţă de anul trecut.

Şoferii ale căror poliţe RCA de la City Insurance aveau data de expirare după 11 mai au posibilitatea de a-şi recupera banii pentru perioada cuprinsă între 11 mai şi data de expriarea a poliţei.

Proprietarii de autoturisme care deţin asigurări RCA la City Insurance pot solicita restituirea diferenţei de primă, completând o cerere de denunţare a poliţei RCA chiar pe site-ul City Insurance. După înregistrarea cererii,  primesc un răspuns din partea societăţii, intră pe site-ul Fondului de Garantare a Asiguraţilor unde vor completa un alt formular. Banii îi vor primi însă după câteva luni.

„Dacă cineva deţine o poliţă, să spunem, care e valabilă până în septembrie, pe următoarele luni ar putea să solicite rambursarea sumei respective. Asta în care nu s-a întâmplat o daună pe poliţa respectivă”, a declarat Mădălin Roșu, de la Biroul Asiguratorilor, pentru observatornews.ro.

Citeşte şi: Ce să faceți în caz de accident cu o mașină neasigurată RCA din Ucraina

Preţurile poliţelor RCA s-au dublat în unele cazuri, după falimentul City Insurance

Preţurile poliţelor pentru asigurările de răspundere civilă auto (RCA) au înregistrat creşteri în ultima perioadă, falimentul City Insurance fiind cauza principală care a produs un şoc pe piaţă.

De la anunţul privind falimentul City Insurance, şocul resimţit de consumatori a fost semnificativ. Impactul pe care şoferii îl simt în continuare este o trecere de la cel puţin trei variante de preţuri la RCA sub 600 lei pe o perioadă de 6 luni, la peste 1.000 lei în mai puţin de o lună.

Preţul maxim RCA este dublu faţă de preţul minim RCA la poliţele pe 12 luni şi aproape triplu la poliţele pe 6 luni, potrivit ZF.

În prezent, Euroins, care a rămas cel mai mare asigurător RCA, după re­tra­gerea autorizaţiei de funcţio­nare a City Insurance, a ajuns la un tarif la poliţa RCA de peste 1.048 lei, pentru o persoană cu vârsta cuprinsă în­tre 25 şi 30 de ani, la o clasă de bonus-malus B0, pentru o perioadă de 6 luni, pentru un autoturism mar­ca Renault Megane, din anul 2016, cu un motor de 1.598 cmc, pe motorină. Preţul unei poliţe RCA pentru ace­eaşi maşină şi persoană la Euroins era de 590 în urmă cu câteva săptămâni.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Locul de muncă plătit cu 465 de lei net pe zi. Un gigant face angajări în România
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Lege în România. Te duci la închisoare 30 de zile
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Munții de bani pe care stă Charles. Ce avere deține regele
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
El este Robert, românul care a murit electrocutat în timp ce lucra în grădina unei vile, în Italia: „Plecăm de acasă pentru a merge la muncă și nu ne mai întoarcem”
Capital.ro
Se pierd toți banii. Obligatoriu până la 31 iulie. Statul român a dat avertismentul final
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Mircea Geoană: Decizie privind candidatura la prezidențiale după discuția cu Mark Rutte
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!