Război în Ucraina. Rusia a folosit rachete de înaltă precizie. Ce ţinte a lovit în Kiev

Rusia a atacat capitala ucraineană Kiev în timpul vizitei secretarului general al ONU, Antonio Guterres. 
Filip Stan
29 apr. 2022, 13:17
Război în Ucraina. Rusia a folosit rachete de înaltă precizie. Ce ţinte a lovit în Kiev

Rusia a confirmat vineri că a efectuat cu o zi înainte o lovitură cu arme „de înaltă precizie” împotriva Kievului, chiar în timpul vizitei secretarului general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, informează AFP şi TASS.

Volodimir Zelenski în Time: „Oamenii văd războiul pe Instagram, pe reţelele de socializare. Când se vor sătura, vor derula mai departe”
Ministerul rus al Apărării a anunţat, vineri, că forţele sale au distrus instalaţiile de producţie ale unei fabrici de rachete din capitala ucraineană Kiev, utilizând rachete cu rază lungă de acţiune de înaltă precizie, relatează Reuters.

”Forţele armate ale Federaţiei Ruse continuă operaţiunea militară specială în Ucraina”, a precizat Ministerul rus al Apărării.

”Armele aeriene de înaltă precizie cu rază lungă de acţiune au distrus instalaţiile de producţie ale întreprinderii producătoare de rachete şi din industria spaţială Artem din oraşul Kiev”, se mai menţionează în comunicatul ministerului rus. Rusia a atacat capitala ucraineană Kiev în timpul vizitei secretarului general al ONU, Antonio Guterres.
Potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, „cinci rachete” au fost trase asupra Kievului, relatează The Guardian.

”Acest lucru spune multe despre adevărata atitudine a Rusiei faţă de instituţiile internaţionale, despre eforturile liderilor ruşi de a umili ONU şi tot ceea ce reprezintă organizaţia. Prin urmare, necesită un răspuns puternic”, a subliniat Zelenski.

Atacurile au provocat un răspuns furios din partea guvernului Ucrainei, ministrul de Externe Dmitro Kuleba denunţând atacurile drept ”un act odios de barbarie” care a demonstrat ”atitudinea Rusiei faţă de Ucraina, Europa şi lume”.

Război în Ucraina. Au sunat sirenele de război, Rusia şi-a intensificat bombardamentele

Un cadavru a fost recuperat în urma atacului rusesc de joi cu rachete asupra Kievului, potrivit primarului capitalei, Vitali Kliciko.

”Prieteni! Salvatorii care continuă să inspecteze şi să îndepărteze molozul unei clădiri rezidenţiale din cartierul Chevchenkovsky, unde o rachetă a lovit ieri, tocmai au găsit un cadavru”, a declarat Kliciko pe contul de Telegram.

Potrivit informaţiilor preliminare, o rachetă a lovit etajele inferioare ale unei clădiri rezidenţiale de 25 de etaje, rănind cel puţin 10 persoane, iar alte 3 fiind spitalizate.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cinci zodii primesc tot de la Univers începând cu 3 august. Vine norocul triplu, lucruri minunate se vor petrece în viețile lor
Capital.ro
NU mai e necesar să meargă la ITP. RAR vine direct acasă
Playtech.ro
Of, Doamne, cât ești de frumoasă. Elena Ionescu, apariție de TOP pe plajă. A arătat TOT
DailyBusiness
Avertisment de la ANAF! SE SCHIMBĂ LEGEA
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
A murit Nicu Covaci. Fondatorul trupei Phonix avea 77 de ani
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
💣 de la ”Insula Iubirii”! Au divorțat, dar încă locuiesc împreună cu Tanța Blonda! 😲
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Drama ascunsă de regretatul Nicu Covaci. Mama solistului a fost ucisă cu sânge rece în urmă cu 22 de ani
Capital.ro
Doliu naţional în România! A murit Nicu Covaci, fondatorul Phoenix
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că...
substantial.ro
Nicu Covaci, solistul și fondatorul trupei Phoenix, a decedat
MediaFlux
CUTREMUR în ALEGERILE din SUA! TRUMP, învins deja de KAMALA
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?