Ipocrizia UE! Europa a plătit Rusiei 45 de miliarde din totalul de 63 miliarde euro încasate de Rusia de când a început războiul

De când a început războiul în Ucraina, Rusia a expoertat combustibili fosili în valoare de 63 de miliarde de euro pe cale maritimă au prin conducte. 71% din acești bani au ajuns în UE, potrivit unei analize realizate de Financial Times.
Filip Stan
29 apr. 2022, 13:45
Ipocrizia UE! Europa a plătit Rusiei 45 de miliarde din totalul de 63 miliarde euro încasate de Rusia de când a început războiul

România nu se află pe lista Financial Times. Valoarea importurilor sale de produse energetice rusești este sub valoarea celor ale ultimului stat găsit pe listă, India, cu aproximativ 0,5 miliarde de euro.

În ultima perioadă, țara noastră a importat din Rusia țiței și produse petroliere, în special motorină, dar și gaze. Importul de gaze rusești a ajuns, însă, aproape nul începând cu luna aprilie.

Situația e contrară când vine vorba de produsele petroliere. Conform unei analize Bloomberg, volumul de țiței încărcat în portul rusesc Novorosisk s-a dublat în săptămâna 15-22 aprilie, atingând maximul săptămânal al acestui an, 40% din acesta find transportat către terminalele din România și Bulgaria din Marea Neagră. Și veniturile obținute de guvernul rus din exportul de țiței prin Marea Neagră s-au majorat cu 25%.

Companiile din Uniunea Europeană au importat 71% din exporturile rusești de combustibili fosili de când a început invazia. Acest lucru ar însemna că au contribuit la veniturile bugetare ale Rusiei cu aproximativ 45 miliarde euro.

Calculul arată că Germania se află pe primul loc. A plătit Rusiei peste 9 miliarde pentru produsele energetice importate. Pe locul doi este Italia, cu circa 7 miliarde de euro. China este următoarea pe listă, cu o valoare a importurilor de produse energetice rusești de 6,5 miliarde euro. Olanda a plătit Kremlinului 6 miliarde de euro, în timp ce Turcia și Franța aproape 4 miliarde de euro. Spania, Coreea de Sud, Polonia și Slovacia au avut note de plată de aproximativ 2 miliarde de euro fiecare. Surprinzător, cele 2 state europene acuzate de relații strânse cu Kremlinul, Ungaria și Austria, au importat din Rusia combustibili fosili în valoare de doar 1,5 miliarde de euro fiecare, importurile efectuate de acestea fiind aproape exclusiv de gaze naturale.

Circa un sfert din gazele țițeiul, produsele petroliere și cărbunele rusești exportate a ajuns în doar șase porturi din UE. Cele mai importante sunt Rotterdam și Maasvlakte din Olanda și Trieste din Italia. Și, totuși, livrările zilnice de petrol către UE au scăzut cu 20% în trimele trei săptămâni ale lunii aprilie, în comparație cu perioada 23 ianuarie-24 februarie, în timp ce cele de cărbune au scăzut cu 40%. Dar livrările de gaze naturale lichefiate către UE au crescut cu 20% și au crescut cu 80% către țări din afara UE.

 

DailyBusiness
Pensie record în România! Un român încasează peste 108.000 de lei pe lună doar din contributivitate!
Spynews
Cum comunică Ozana Barabancea cu părinții ei decedați. Ce face jurata Te cunosc de undeva de fiecare dată când merge la mormânt: „Îi bag în ședință”
Bzi.ro
Alexandru Papadopol, acuzat că și-ar fi părăsit iubita înainte de nuntă! Ce a spus actorul în apărarea sa
Fanatik.ro
Animalul pe care românii îl cresc cu drag, dar care ajunge pe mesele străinilor. Zeci de mii tone au mers la export anul trecut
Capital.ro
Călin Georgescu nu va fi lăsat să candideze! Decizia CCR pe care o așteaptă toată România
Playtech.ro
Laura Vicol, gest disperat înainte de a fi arestată. Ce a făcut de faţă cu toată lumea, nu se mai...
DailyBusiness
Angajări pe bandă rulantă la McDonald’s. Iată ce salariu se oferă și care sunt beneficiile
Adevarul
Misterul bombelor atomice pierdute prin oceane. O singură astfel de armă are un randament de 3.8 megatone
wowbiz.ro
Monalisa Liuba, afacerista de 35 de ani care a murit într-un salon din Chișinău, condusă pe ultimul drum! O cunoscută interpretă de muzică populară a dat detalii despre înmormântarea tinerei. Nici acum nu-i vine să creadă ce s-a întâmplat: „N-ai cum...”
Spynews
De ce să nu mai arunci coaja de la fructe și legume. Cum poate fi folosită
Spynews
O influenceriță din România a izbucnit în lacrimi după ce a fost acuzată că a slăbit cu medicamente de diabet și nu mâncând sănătos / VIDEO
Evz.ro
Vești foarte proaste despre tezaurul dacic furat. Pierdere ireparabilă
Ego.ro
Motivul pentru care Bianca Censori a apărut fără haine la premiile Grammy 2025
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
kanald.ro
Când intră alocațiile pe card în luna februarie 2025! Copiii își primesc sumele mai devreme
Cancan.ro
Doc și soția lui s-au despărțit după Survivor de la Pro TV. Motivul: A atentat la Bianca Patrichi
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Dezvăluirea momentului despre Călin Georgescu. Ce s-a întâmplat la alegerile prezidențiale din 2024
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. S-a iubit cu milionari celebri, iar acum l-a părăsit pe fotbalistul prins dopat cu cocaină la Dinamo: „Mă uit la toți şi toate cum se înşală între ei”
stirilekanald.ro
Breaking news despre banii românilor!
substantial.ro
Zelenski susține că Putin dorește să impună un lider marionetă în Ucraina
MediaFlux
RĂSTURNARE privind ALEGERILE! RAPORT privind PREZIDENȚIALELE: MANIPULĂRI pe scară largă
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Bugetul CNAS pentru 2025 acoperă doar 10 luni de medicamente compensate: sănătatea românilor în mare pericol