Armata lui Putin, măcinată de lupte interne. Schimb de focuri între cecenii lui Kadîrov şi soldaţii buriaţi

Schimburi de focuri a avut loc în regiunea Herson între trupele de ceceni ale liderului Ramzan Kadîrov şi soldaţii ce provin din statul federal rus Bureatia. Conflictul a izbucnit din cauza nemulţumirilor privind modul în care au fost împărţite bunurile jefuite de la ucraineni.
Filip Stan
29 apr. 2022, 20:46
Armata lui Putin, măcinată de lupte interne. Schimb de focuri între cecenii lui Kadîrov şi soldaţii buriaţi

Armata lui Putin, măcinată de lupte interne. Buriaţii au refuzat operaţiunile de pe front, în vreme ce soldaţii lui Kadîrov îşi iau prada şi încearcă să se retragă de pe câmpul de luptă, după cum a precizat serviciul de informaţii al Ministerului ucrainean al Apărării.

Ofițerii de informații ucraineni au raportat că în noaptea de 28 aprilie a avut un loc un schimb de focuri între trupele de ocupaţie, mai exact între buriați și kadyroviți. Luptele au fost purtate în satul Kiselevka din regiunea Herson.

Citeşte şi: Rusia aşteaptă depunerea armelor în următoarele ore. Putin avertizează Occidentul: „Răspunsul nostru va fi fulgerător”

„Motivele conflictului interetnic constau în refuzul buriaților de a desfășura operațiuni militare ofensive și „drepturile inegale” cu cecenii. Aceștia din urmă nu merg deloc în prima linie, rămânând în spate, exclusiv ca „detașamentele de protecție”. Sarcina lor este de a încuraja unitățile ocupante să întreprindă acțiuni de luptă.

Cu alte cuvinte, deschid focul asupra celor care încearcă să se retragă. Un alt motiv este distribuirea neuniformă a prăzii. Principalele „profituri” din jaf sunt primite doar de ceceni”, a spus un reprezentant al serviciilor de informații, conform Ziare.com.

Astfel de conflicte ce escaladează adesea în revolte au loc aproape în fiecare zi în armata rusă. Potrivit informațiilor ucrainene, conflicte au apărut și între comandanți și personalul unităților armatei ruse situate în Fedorovka ocupată, regiunea Zaporojie. Soldații ruși au refuzat să intre în ofensivă, așa cum li s-a ordonat.

De asemenea, militarii ruși se plâng localnicilor pe care i-au invadat că au fost înșelați atunci când au semnat contracte și au acceptat să participe la ostilitățile de pe teritoriul Ucrainei.

Majoritatea soldaților ruși uciși în războiul din Ucraina provin din republicile Daghestan din Caucaz și Bureatia din Siberia, potrivit datelor disponibile public, relatează The Moscow Times, citat de HotNews.ro.

Jurnaliștii de la site-ul de investigații Mediazona au reușit să identifice peste 300 de ofițeri ruși uciși în Ucraina, în pofida secretomaniei extreme a Moscovei în ceea ce privește pierderile înregistrate în timpul „operațiunii militare speciale” ordonate de președintele Vladimir Putin pe 24 februarie.

Mediazona a găsit detalii despre 1.744 de soldați și 317 ofițeri ruși uciși în Ucraina după ce investigatorii săi au cercetat sute de declarații oficiale, știri și postări de pe rețelele sociale despre moartea militarilor trimiși de Moscova să lupte în țara vecină.

Daghestanul și Bureatia sunt două dintre cele mai sărace republici din Rusia, având un PIB pe cap de locuitor apropiat de cel al Bhutanului, respectiv Republicii Capului Verde.

Citeşte şi: Război în Ucraina: Pierderi „colosale” pentru armata lui Putin

 

DailyBusiness
Alegeri prezidențiale 2024. Românii din Diaspora VOTEAZĂ!
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Programul secțiilor de votare la alegerile prezidențiale 2024, turul 1. Când votează românii
Capital.ro
Anunț trist despre Regina Camilla. Casa Regală a confirmat vestea
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Românii vor scoate din nou bani din buzunar! Câți bani trebuie să plătești în plus dacă stai la bloc
Adevarul
Dacă stăm jos mai mult de 10 ore pe zi riscăm să murim. Descoperirile șocante ale specialiștilor privind sedentarismul
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Zborul la Nisa. Subiectul falsificării documentelor aviatice zguduie finalul campaniei electorale. Probleme majore de GDPR
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan sunt ÎMPREUNĂ! Când a venit el pe furiș, în România: Silviu Prigoană a aflat…
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Lovitură imensă pentru UDREA. Dezvăluirea care cutremură toată închisoarea
StirileBZI
Crește valoarea tichetelor de masă! Cine va primi mai mulți bani
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
substantial.ro
Roberta Metsola susține livrarea de rachete Taurus Ucrainei
MediaFlux
VINE PENSIA în DECEMBRIE cu ÎNTÂRZIERE? Simona Bucura a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adolescenții și tentațiile interzise: care este drogul preferat al elevilor bucureșteni