Cancelarul german Olaf Scholz, avertizat să nu trimită armament greu în Ucraina. „Acest război va escalada şi va deveni un conflict nuclear”

Nu mai puţin de 28 de personalităţi din Germania l-au avertizat, printr-o scrisoare deschisă, pe cancelarul Olaf Scholz că livrările de armament greu către Ucraina ar putea declanşa Al Treilea Război Mondial.
Filip Stan
29 apr. 2022, 22:36
Cancelarul german Olaf Scholz, avertizat să nu trimită armament greu în Ucraina.

Scrisoarea deschisă adresată cancelarului german Olaf Scholz a fost semnată de renumita jurnalistă şi activistă feministă Alice Schwarzer, fondatoarea şi editorul-şef al revistei EMMA, scriitorul Martin Walser, laureatul premiului Georg Büchner pe anul 1981, şi fizicianul Ranga Yogeshwar, fost cercetător la CERN din Elveţia şi autorul unor populare documentare ştiinţifice

Cei 28 de semnatari consideraţi personalităţi ale societăţii civile în Germania îl îndeamnă pe cancelarul german Olaf Scholz să nu ofere preşedintelui rus Vladimir Putin un motiv pentru extinderea războiului pe teritoriul ţărilor care fac parte din NATO, notează agenţia DPA, citată de Agerpres.

Scrisoarea a fost adresată lui Olaf Scholz în condiţiile în care Parlamentul german a adoptat, joi, cu o majoritate largă un proiect de lege ce prevede livrări de armament greu, inclusiv tancuri cu muniţie antiaeriană, către Ucraina.

Citeşte şi: Vladimir Putin a dat ordinul, este vorba de celebrele rachete Satan 2. Ce se întâmplă pe 9 mai

Spre deosebire de criticii care l-au acuzat în ultimele săptămâni pe Olaf Scholz că tergiversează astfel de livrări, semnatarii scrisorii şi-au exprimat sprijinul faţă de eforturile depuse de cancelarul Germaniei pentru a preveni escaladarea războiului din Ucraina şi transformarea lui într-un război global.

„De aceea, sperăm că veţi reveni la poziţia dumneavoastră iniţială şi că nu veţi livra, direct sau indirect, armament greu către Ucraina”, precizează textul acestei scrisori deschise.

„Din contră, vă îndemnăm să faceţi tot ceea ce puteţi pentru a vă asigura că un armistiţiu va fi semnat cât mai curând posibil; un compromis pe care ambele tabere să poată să îl accepte”, se afirmă în acelaşi document.

Faptul că Vladimir Putin a încălcat dreptul internaţional atacând Ucraina nu justifică „acceptarea riscului că acest război va escalada şi va deveni un conflict nuclear”, au adăugat semnatarii scrisorii.

Ei au mai spus că responsabilitatea declanşării unui posibil conflict nuclear nu aparţine doar „agresorului iniţial”, ci şi „celor care, în deplină cunoştinţă de cauză, îi oferă acestuia un motiv să acţioneze într-o posibilă manieră criminală”.

Reprezentanţii publicului larg din Germania vor putea să îşi adauge semnăturile la finalul acestei scrisori deschise imediat după ce documentul va fi distribuit online, a precizat activista Alice Schwarzer.

Citeşte şi: SUA monitorizează non-stop arsenalul nuclear al Rusiei după ameninţările lui Putin

 

Spynews
Văduva lui Costel Corduneanu face lumină la aproape cinci luni de la moartea lui! Grațiela demontează zvonurile conform cărora ar fi fost ajutată financiar
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Valorile glicemiei în funcție de vârstă. Ce glicemie ar trebui să ai dacă ai sub 60 de ani. Care este nivelul optim și pentru persoanele vârstnice
Capital.ro
Ora de iarnă 2024. Când se schimbă din nou ora în România. Dăm ceasurile înapoi
Playtech.ro
Când trecem la ora de iarnă în 2024. Data în care noaptea devine mai lungă
DailyBusiness
Se dau vouchere de 400 de lei pentru angajați!
Adevarul
Mircea Badea și Carmen Brumă, implicați într-un accident rutier pe insula Corfu. „Se putea termina groaznic”
Spynews
Mădălina de la Insula iubirii este însărcinată? Cum a răspuns ispita atunci când a fost întrebată dacă urmează să-l facă pe Dani tată
Spynews
Ronald Gavril, urare pentru Anamaria Prodan, de ziua ei de nume: „Îngerii să-ți călăuzească pașii”. Cei doi radiază de fericire
Evz.ro
Irinel Columbeanu, ajuns la mila prietenilor. Toate speranțele i-au fost spulberate
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
Aceștia sunt pensionarii cărora li se DUBLEAZĂ pensiile după recalculare. Primesc de două ori mai mulți bani!
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Sărbătoare cu cruce neagră în calendarul ortodox la data de 9 septembrie 2024: Ce trebuie să facă credincioșii în această zi?
Capital.ro
Doliu infinit! A murit marea stea a muzicii. Celine Dion a împietrit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie
substantial.ro
Jannik Sinner câștigă pentru prima dată US Open și devine primul campion italian la simplu masculin
MediaFlux
A SCĂZUT PENSIA! LOVITURĂ TOTALĂ după RECALCULARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...