Aroganţa Rusiei: Putin vrea defilare de 9 mai cu mercenarii capturaţi în Ucraina. Apelul lui Lavrov pentru NATO

Războiul din Ucraina, în a 66-a zi. Discuţiile de pace stagnează din nou. SUA susţine Kievul să continue lupta împotriva invasiei ruse.
Filip Stan
30 apr. 2022, 09:00
Aroganţa Rusiei: Putin vrea defilare de 9 mai cu mercenarii capturaţi în Ucraina. Apelul lui Lavrov pentru NATO

Război în Ucraina. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a cerut NATO şi SUA să înceteze să mai livreze arme Kievului, dacă „sunt cu adevărat interesate să rezolve criza ucraineană”, relatează AFP.

Într-un interviu publicat sâmbătă de agenţia oficială chineză Xinhua, Lavrov a afirmat de asemenea că ofensiva rusă din Ucraina se desfăşoară „conform planurilor”.

„Un flux continuu de arme de toate tipurile a intrat în Ucraina prin Polonia şi prin alte ţări ale NATO”, a declarat şeful diplomaţiei ruse.

„Dacă SUA şi NATO sunt cu adevărat interesate să rezolve criza ucraineană, atunci, înainte de orice, ele trebuie să se trezească şi să nu mai livreze arme şi muniţii regimului de la Kiev”, a adăugat el.

Aproximativ 40 de ţări s-au reunit marţi în Germania, în jurul SUA, pentru a coordona accelerarea livrărilor de echipamente militare solicitate de Kiev.

În contextul în care SUA şi Ucraina vorbesc despre o întârziere a ofensivei ruse în Donbas, a cărei cucerire totală a devenit prioritatea Moscovei, Lavrov a dat asigurări că ofensiva se derulează cum a fost prevăzută.

Război în Ucraina, ziua 66. Zelenski: „Rusia ne-a blocat şi porturile”. Apel către ucraineni şi Occident

„Operaţiunea militară specială care a început la 24 februarie se derulează în conformitate strictă cu planul. Toate obiectivele operaţiunii militare speciale vor fi atinse, în ciuda obstrucţionării adversarilor noştri”, a spus el.

Război în Ucraina. UPDATE Cinci zile sub bombardament prin câmpuri minate: un locuitor din Mariupol şi câinele său au mers pe jos spre Zaporizhzhia. Împreună au mers timp de 5 zile şi ar fi putut muri din cauza bombardamentelor şi a vremii nefavorabile, dar au răzbătut împreună. Cine sunt ei?

Povestea câinelui şi a stăpânului său a fost spusă de voluntari: „Au mers pe riscul lor, pentru că atunci când au pornit la drum, nu ştiau deloc care este situaţia din regiune şi dacă vor putea parcurge o asemenea distanţă pe jos”.

Starea câinelui este acum stabilă: a fost hrănit, i s-au administrat medicamente pentru paraziţi şi i-au fost tratate labele. Bărbatul şi prietenul său credincios s-au întâlnit deja cu rudele lor.

 

UPDATE: Presa ucraineană raportează explozii în apropiere de Zaporizhzhya. Se presupune că din direcţia Vasylkiv. În Kherson sunt raportate, de asemenea, explozii.

Între timp, agenţia rusă RIA Novosti a relatat că „sunetele exploziilor de la graniţa ucraineană pot fi auzite până în centrul oraşului Belgorod”.

UPDATE: Ajutorul militar american pentru Ucraina, în valoare de 33 de miliarde de dolari, va fi livrat în următoarele cinci luni
„După cum a remarcat preşedintele Biden, dacă va fi aprobat rapid de Congres, acest pachet de ajutor poate fi pus în aplicare în următoarele cinci luni. Odată ce Congresul o va aproba, am putea foarte bine să o încadrăm în actualul an fiscal (care expiră la 30 septembrie)”, a declarat Pentagonul.

Război în Ucraina. UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, l-a calificat pe Putin drept imoral şi a vorbit despre crimele de război ale Rusiei în Ucraina.

Război în Ucraina: Rusia oferă civili la schimb cu prizonieri militari
„Este greu să te uiţi la ceea ce Putin şi trupele sale fac în Ucraina. Aşa că nu pot vorbi despre psihologia lui. Dar cred că putem vorbi cu toţii despre imoralitatea sa”, a declarat Kirby, potrivit CNN.

Război în Ucraina. UPDATE; Franţa şi Germania susţin Republica Moldova, în contextul „riscurilor destabilizării”
Franţa şi Germania sunt determinate să susţină Republica Moldova, în contextul „riscurilor destabilizării”, au anunţat vineri seară miniştrii de Externe francez şi german, Jean-Yves Le Drian şi Annalena Baerbock.

  • Rezumatul zilei
    Rusia defilează cu mercenarii străini capturaţi în Ucraina.
    Un conflict cu NATO ar putea declanşa un război nuclear, ceea ce ruşii nu îşi doresc, susţine  ministrul rus de externe Serghei Lavrov.
    Statele Unite nu cred că există indicii cum că Rusia ar urma să folosească arme nucleare.
    Marea Britanie trimite experţi pentru a ajuta Ucraina să strângă dovezi şi să investigheze crimele de război săvârşite pe teritoriul său.
    Rusia loveşte întreaga linie a frontului din regiunea de est Doneţk cu rachete, artilerie, bombe cu mortar şi avioane pentru a preveni regruparea trupelor ucrainene.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Descoperirea uluitoare făcută pe o plajă din Noua Zeelandă: ”Este uriaș”
Capital.ro
Ungaria, OUT?! Decizia istorică se pregăteşte acum în Europa: Acţiuni reale
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Marea provocare a noii magistrale de mare viteză. Cum s-a lucrat la tunelurile feroviare de pe valea Mureșului VIDEO
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
România, ținta propagandiștilor ruși. Răspunsul fulger de la București
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Detalii terifiante despre un cuplu de la ”Insula Iubirii”, sezonul 8! Pozau în cuplul ideal, dar a bătut-o cu bestialitate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele imagini cu suspecții crimei din Vaslui. Un bărbat și concubina acestuia, surprinși de camerele de supraveghere în timp ce târăsc geamantanul în care a fost descoperit cadavrul unui bărbat
Capital.ro
Proprietarii de locuințe vor plăti ÎN PLUS. Obligația e trecută direct în lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Ce a făcut Luminița Becali la nunta lui Ianis Hagi în timp ce Gigi Becali a dansat în genunchi și a „evaporat” 30.000 de euro pe dedicațiile lăutarilor
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
ANM Emite Avertizare Cod Portocaliu de Vijelie pentru București și Patru Județe din Sudul Țării
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'