Ucraina cere embargo total pentru petrolul din Rusia şi cere Germaniei decizii „curajoase”

Conform ministrului ucrainean Kuleba, dacă preşedintele rus Vladimir Putin câştigă războiul "Europa nu se va bucura de stabilitate şi securitate decenii de acum înainte".
Filip Stan
01 mai 2022, 22:32
Ucraina cere embargo total pentru petrolul din Rusia şi cere Germaniei decizii

Răspunsul Germaniei faţă de războiul declanşat de Rusia în Ucraina a fost ezitant în comparaţie cu cel al altor state europene, a declarat ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba pentru publicaţia germană Frankfurter Allgemeine Zeitung, citată duminică de agenţia DPA.

Berlinul trebuie ”să-şi asume un rol de prim plan în Europa, mai ales în chestiuni de politică estică”, a indicat ministrul ucrainean de externe, precizând că acest lucru trebuie să fie valabil atât în ce priveşte livrările de arme către Ucraina, cât şi în privinţa sancţiunilor contra Rusiei sau acordării statutului de ţară candidată la UE pentru Ucraina.

Șeful Statului Major al Armatei ruse, Valeri Gherasimov, rănit pe frontul din Ucraina
Pe ansamblu, spune Kuleba, Ucraina speră că guvernul german va lua ”decizii curajoase, vizionare”.

Conform ministrului ucrainean, dacă preşedintele rus Vladimir Putin câştigă războiul ”Europa nu se va bucura de stabilitate şi securitate decenii de acum înainte”. În schimb, mai susţine Kuleba, dacă Ucraina iese victorioasă din acest război, aceasta va consolida Europa pentru viitor.

Comentând referirile ameninţătoare ale Rusiei asupra armelor nucleare, ministrul ucrainean a spus: ”Aici este unde Rusia, unde regimul unui nebun aflat la cârmă, trebuie oprită. Pentru Putin armele nucleare sunt cele mai eficiente înainte de a fi folosite. Ameninţarea este mai eficientă decât folosirea armelor”.

Ministrul Kuleba a postat duminică pe Twitter un mesaj în care afirmă că a avut o discuţie telefonică cu şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, căruia i-a spus că următorul pachet de sancţiuni ale UE împotriva Rusiei ”trebuie să includă un embargo asupra petrolului”, relatează CNN.

În aceeaşi discuţie, mai notează ministrul ucrainean, acesta a ”subliniat că nu poate exista nicio alternativă la acordarea statutului de candidată la UE pentru Ucraina”.

China salvează economic Rusia în urma sancțiunilor Occidentului: Gazprom a crescut livrările către China cu 60% în ianuarie-aprilie

Livrările de gaze rusești către China în primele patru luni ale anului 2022 sunt menținute la un nivel stabil de aproximativ 43 de milioane de metri cubi pe zi, o creștere de aproximativ 60%, potrivit Gazprom, o adevărată gură de salvare pentru Rusia în urma sacnțiunilor Occidentului după invazia Ucrainei.

„Exporturile de gaze către China prin gazoductul Power of Siberia sunt în creștere ca parte a unui contract bilateral pe termen lung între Gazprom și CNPC. Volumul livrărilor în primele patru luni din 2022 depășește indicatorul de anul trecut cu aproape 60%”,  a precizat Gazprom într-un comunicat, potrivit Interfax.

Daily Mail: Vladimir Putin va fi operat de cancer, puterea va fi preluată temporar de Nikolai Patruşev, fost şef al FSB

Pentru cele patru luni din 2021, exporturile de gaze către China prin puterea Siberiei s-au ridicat la 3,09 miliarde de metri cubi. Din mesajul Gazprom rezultă că, timp de patru luni din 2022, ar putea fi furnizați 4,9 miliarde de metri cubi de gaz.

În ianuarie 2022, livrările au fost de 1,3 miliarde de metri cubi, februarie – 1,2 miliarde de metri cubi. Astfel – în martie și aprilie (luând în considerare reparațiile programate în aceste luni) – 1,2 miliarde de metri cubi.

În 2022, China ar putea deveni a patra cea mai mare piață de gaze rusești în străinătate, după Germania, Italia și Turcia, ocolind consumatori mari precum Franța, Austria și Olanda.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Rezultate Evaluare Națională 2024. Verifică pe edu.ro notele obținute la fostul examen de capacitate. Cum se afișează rezultatele, de fapt. Procedura de admitere liceu 2024 și live text de la evaluarea națională 2024. Update
Capital.ro
Vin acasă la pensionari din 15 august. Decizie pentru 4,7 milioane de bătrâni
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Mâncarea de pe litoral care vă poate îmbolnăvi! ANPC trage un semnal de alarmă!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Irinuca și Ramona Gabor pozate de Gabi Bădălău. Întâlnire de taină între foști iubiți
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Note LIVE Evaluarea Națională 2024 | Află rezultatele publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Vremea a făcut ravagii în România: Pompierii au interveni în 42 de localități. Mai mulți copaci au fost doborâți în București din cauza vântului puternic, iar traficul feroviar a fost blocat
Capital.ro
Se dă iar ordin UE pentru cei cu mașini pe benzină și motorină. România va fi obligată să aplice legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
Avertizare cod galben de furtuni în mai multe județe până la ora 23:00
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?