Ucraina, victorie zdrobitoare în faţa armatei lui Putin: zece drone au fost doborâte în 24 de ore VIDEO

Armele speciale pe care le folosesc ucrainenii pentru a le doborî sunt antidrone pentru a le bruia. Pistoale și puști speciale care folosesc bruiaje electromagnetice „rup” legătura dronei cu stația de comandă și îi dereglează senzorii de la bord.
Filip Stan
02 mai 2022, 16:43
Ucraina, victorie zdrobitoare în faţa armatei lui Putin: zece drone au fost doborâte în 24 de ore VIDEO

Război în Ucraina: Forțele Armate Ucrainene susțin că rușii își pierd dronele pe bandă rulantă. Într-o singură zi, Rusia ar fi pierdut 10 drone de reunoaștere, doborâte de ucraineni cu niște arme speciale.

Dronele rusești „Orlan-10” au devenit țintele preferate pentru trupele ucrainene. Forțele Aeriene Ucrainene anunță că Rusia ar fi pierdut într-o singură zi 10 drone de recunoaștere de acest tip.

Comandamentul Forțelor Aeriene a anunțat că avioanele de război inamice operează în principal în afara spațiului aerian ucrainean sau pe teritoriul ocupat temporar, unde rușii și-au extins deja apărarea aeriană. Dronele Orlan-10 sunt folosite la recunoașteri aeriene și transmit informații pentru artileria rusă. Elicopterele sunt rare și avioanele inamicului evită luptele cu militarii ucraineni și zonele unde e activă apărarea antiaeriană, potrivit Forțelor Aeriene Ucrainene.

Coşmar în Mariupol, oraşul devastat de bombardamentele ruşilor. Copiii beau apă de ploaie din bălţi pentru a putea supravieţui
„Drona de tip Orlan-10 este foarte eficientă, poate să țintească, poate servi ca un radiodifuzor sau să bruieze. Astfel că reprezintă o amenințare serioasă pentru trupele noastre”, a transmis Armata ucraineană.

Și deși această țintă – drona – este mică și greu de reperat, în fiecare zi, apărătorii ucraineni lovesc din ce în ce mai multe dintre aceste dispozitive, folosind diverse arme.

Forțele Aeriene Ucrainene susțin că pe 1 mai au reușit să doboare nu mai puțin de 10 astfel de drone. Potrivit Comandamentului Forțelor Aeriene Ucrainene, că o astfel de dronă poate costa între 80.000 și 120.000 de dolari, în funcție de configurație.

Război în Ucraina: atacuri ruseşti respinse nu departe de Zaporojie

Armata ucraineană afirmă că a respins o serie de atacuri ruseşti în zona din apropiere de Zaporojie, oraş important din sudul Ucrainei, relatează luni dpa.

Forţele ucrainene au stabilizat frontul la sud-est de oraş, iar pauza intervenită în luptele pentru oraşul Zaporojie este utilizată pentru consolidarea poziţiilor defensive de aici, a relatat duminică seara Unian, citându-l pe şeful administraţiei militare al regiunii Zaporojie, Oleksandr Staruh.

Liceu din Lugansk, distrus de ruşi. Clădirea din secolul al XIX-lea a rezistat în cele două războaie mondiale
Unităţile ruse, a spus el, au întreprins mai multe încercări nereuşite de a înconjura trupele ucrainene la est de localitatea Guliaipole (regiunea Zaporojie), unde s-au dat lupte înverşunate. Mai multe clădiri rezidenţiale şi reţele de electricitate şi de telefonie au fost avariate în cursul acestor confruntări.

https://twitter.com/ogajohnboscko/status/1519635049959858178

„Trupele ruse au bombardat astăzi (duminică) infrastructura civilă din Orehovo, unde proiectilele au lovit blocuri de locuit cu mai multe etaje. Ca urmare a bombardamentelor inamice, patru persoane au fost duse la spital cu răni de gravitate diferită, iar doi bărbaţi au decedat în urma rănilor făcute de schije”, se menţionează într-un comunicat al administraţiei regiunii Zaporojie.

Două nave ruseşti au fost distruse de ucraineni lângă Insula Şerpilor. Ucraina: „Efectuau misiuni de recunoaștere la gurile Dunării”
În localitatea Rodî, din aceeaşi regiune, militarii ruşi au transformat clădirea spitalului local în depozit de muniţie. În acelaşi timp, forţele de ocupaţie au interzis personalului de aici să acorde asistenţă medicală locuitorilor, potrivit Unian.

În regiunea Zaporojie, trupele ruse îi folosesc pe civili drept scuturi umane, denunţă Kievul, în timp ce Moscova acuză dimpotrivă forţele ucrainene de folosirea civililor în acelaşi scop.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!