Pierderi uriaşe pentru Rusia în războiul din Ucraina. Anunţul care-l va înfuria pe Putin

Armata rusă a pierdut un sfert din forţele sale de luptă mobilizate în Ucraina, de la începutul invaziei din 24 februarie, a anunţat Agenţia britanică de informaţii pentru Apărare.
Filip Stan
03 mai 2022, 13:50
Pierderi uriaşe pentru Rusia în războiul din Ucraina. Anunţul care-l va înfuria pe Putin

Experţii britanici susţin că au fost înregistrate pierderi uriaşe pentru Rusia în războiul din Ucraina. Armata rusă a angajat peste peste 120 de grupuri tactice de batalion, adică aproximativ 65% din întreaga sa putere de luptă la sol.

Pierderile în rândul unităților de elită ale Rusiei, cum ar fi forțele lor aeriene VDV, sunt probabil și mai mari și „probabil că va dura ani” pentru a reface aceste forțe, notează Daily Mail.

Agenţia britanică de informaţii pentru Apărare a precizat că forțele ucrainene au slăbit dramatic personalul rus, diminuând forțele de luptă.

„La începutul conflictului, Rusia a angajat peste 120 de grupuri tactice de batalion, aproximativ 65% din întreaga sa putere de luptă la sol. Este probabil ca mai mult de un sfert din aceste unități să fie acum ineficiente de luptă. Unele dintre cele mai de elită unități din Rusia, inclusiv forțele aeriene VDV, au suferit cele mai înalte niveluri de uzură. Probabil că va dura ani pentru ca Rusia să reconstituie aceste forțe”, arată experţii britanici.

Citeşte şi: România, survolată de avioane-spion NATO. Mişcările ruşilor, monitorizate atent

Informaţiile spre pierderile Rusiei au fost făcute publice în condiţiile în care preşedintele Vladimir Putin ar fi preluat controlul deplin asupra războiului din Ucraina și face „cereri imposibile”, în timp ce forțele sale continuă să atace regiunea Donbas, din estul Ucrainei.

Liderul de la Kremlin şi-a asumat să deţină controlul asupra conflictului din Ucraina „zi de zi” şi i-a delegat în mare măsură conducerea Rusiei prim-ministrului Mihail Mișustin, spun oficiali europeni de rang înalt.

Vladimir Putin a făcut o serie de cereri pentru a încerca să asigure un oarecare succes în Ucraina înainte de sărbătorirea Zilei Victoriei din 9 mai. Preşedintele rus a cerut ca militarii să controleze Krivoi Rog, oraşul natal al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit unui raport al Statului Major al forțelor armate ale Ucrainei.

Capturarea oraşului Krivoi Rog, cu o populaţioe de aproape un milion de oameni, reprezintă o misiune dificilă pentru forţele ruse care sunt angajate deja în lupte sângeroase de-a lungul frontului de est. Potrivit sursei citate, Armata rusă ar fi pierdut aproape 25.000 de oameni în doar nouă săptămâni și jumătate de lupte.

Citeşte şi: Papa Francisc vrea pace în Ucraina. „Viktor Orban mi-a spus că rușii au un plan, ca pe 9 mai să se termine totul”

Pierderi uriaşe pentru Rusia în războiul din Ucraina. Vladimir Putin, desfiinţat de un fost agent KGB: „E atât de obsedat de ideile sale paranoice, încât poate fi comparat acum cu tiranul lui Stalin”

De asemenea, un fost agent KGB care a dezertat în Occident a spus că persoanele din anturajul apropiat al lui Vladimir Putin nu ar fi informaţi despre starea de sănătate a liderului de la Kremlin.

Boris Karpichkov, un fost agent KBG care a dezertat din Rusia, a declarat pentru The Sun că Putin este „nebun” și devine „obsedat de idei paranoice”.

„El vede literalmente pe toată lumea, inclusiv pe cei din cadrul serviciilor de securitate ruse și chiar din interiorul cercului său apropiat, ca fiind trădători”, a spus el.

Putin poate să-i țină pe cei mai apropiați neconștienți de dificultățile sale de sănătate, pentru a-și menține imaginea de om puternic, a spus Karpichkov.

„Este atât de suspicios și atât de obsedat de ideile sale paranoice, încât poate fi comparat acum cu tiranul lui Stalin”, a adăugat el.

În discursul său de de duminică, Volodimir Zelenski a acuzat Moscova că a purtat „un război de exterminare”, spunând că bombardamentele rusești au lovit depozitele de alimente, cereale și îngrășăminte și cartierele rezidențiale din orașul Harkov, din Donbas și din alte regiuni.

 

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cinci zodii primesc tot de la Univers începând cu 3 august. Vine norocul triplu, lucruri minunate se vor petrece în viețile lor
Capital.ro
NU mai e necesar să meargă la ITP. RAR vine direct acasă
Playtech.ro
Of, Doamne, cât ești de frumoasă. Elena Ionescu, apariție de TOP pe plajă. A arătat TOT
DailyBusiness
Avertisment de la ANAF! SE SCHIMBĂ LEGEA
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
A murit Nicu Covaci. Fondatorul trupei Phonix avea 77 de ani
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
💣 de la ”Insula Iubirii”! Au divorțat, dar încă locuiesc împreună cu Tanța Blonda! 😲
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Drama ascunsă de regretatul Nicu Covaci. Mama solistului a fost ucisă cu sânge rece în urmă cu 22 de ani
Capital.ro
Doliu naţional în România! A murit Nicu Covaci, fondatorul Phoenix
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că...
substantial.ro
Nicu Covaci, solistul și fondatorul trupei Phoenix, a decedat
MediaFlux
CUTREMUR în ALEGERILE din SUA! TRUMP, învins deja de KAMALA
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?