Refuzat de Volodimir Zelenski, președintele Germaniei s-a întâlnit cu Klaus Iohannis, în București. Frank Steinmeier, după decizia președintelui Ucrainei: „Această decizie nu schimbă nimic”

După ce a fost refuzat de către Volodimir Zelenski, președintele Germaniei a venit în România. El s-a întâlnit cu Klaus Iohannis, oficialul de la Palatul Cotroceni.
Filip Stan
04 mai 2022, 10:33
Refuzat de Volodimir Zelenski, președintele Germaniei s-a întâlnit cu Klaus Iohannis, în București. Frank Steinmeier, după decizia președintelui Ucrainei: „Această decizie nu schimbă nimic
UPDATE, 13:30 au cerut noi sancţiuni împotriva Rusiei

___

Frank-Walker Steinmeier, președintele Germaniei, vine în vizită în București, miercuri. Oficialul de la Berlin se va întâlni cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Steinmeier și Iohannis vor aborda teme de securitate în contextul războiului din Ucraina. Întrevederea se va desfășura cu prilejul aniversării a 30 de ani de la semnarea Tratatului dintre România și Germania cu privire la cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa.

Angajamentul dintre România și Germania reprezintă un document-cadru emblematic al relației bilaterale, menționează Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă.

„Consultările dintre preşedinţii român şi german se vor concentra pe modalităţile concrete de dezvoltare şi aprofundare ale relaţiei româno-germane, care are caracter strategic, fiind definită de un dialog politico-diplomatic foarte activ, o dinamică economică în continuă creştere şi contacte interumane speciale, facilitate de minoritatea germană din România şi comunitatea românească tot mai numeroasă din Germania.

Cei doi şefi de stat vor aborda, de asemenea, perspectivele consolidării cooperării economice dintre cele două ţări, în condiţiile în care Germania este primul partener comercial al României, cu schimburi însumând în anul 2021 peste 35 de miliarde de euro, şi al treilea investitor în economia românească. Vor fi discutate, totodată, stimularea investiţiilor reciproce şi aprofundarea cooperării sectoriale”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Frank-Walter Steinmeier și Klaus Iohannis vor acorda o atenţie specială „evoluţiilor securităţii regionale, europene şi euroatlantice, generate de agresiunea ilegală a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. Cei doi şefi de stat vor aborda, în context, sprijinul acordat Ucrainei şi refugiaţilor ucraineni, securitatea energetică, măsurile de consolidare a posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic al Alianţei Nord-Atlantice, coordonarea poziţiilor în plan regional, european şi în pregătirea Summitului NATO de la Madrid.

Totodată, agenda de discuţii va cuprinde aspectele legate de sprijinul activ şi cuprinzător de care au nevoie, în contextul regional actual, statele din Vecinătatea Uniunii Europene, în special Republica Moldova, Georgia şi statele din Balcanii de Vest, inclusiv susţinerea integrării europene a acestora”, a mai precizat Administraţia Prezidenţială.

După întâlnirea cu Klaus Iohannis, președintele Germaniei va discuta și cu premierul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria.

 

Cum comentează președintele Germaniei decizia lui Volodimir Zelenski

 

În această săptămână, Frank Steinmeier a comentat decizia lui Volodimir Zelenski, de a refuza întâlnirea oficială. Oficialul de la Berlin susține că nu este afectat de poziția liderului de la Kiev.

„Refuzul preşedintelui Zelenski de a mă primi este o decizie de care am luat la cunoştinţă. Rămân la ceea ce am afirmat deja în ziua refuzului: această decizie nu schimbă cu nimic solidaritatea noastră faţă de oamenii din Ucraina. Sprijinim Ucraina din tot sufletul şi cu forţe unite: politic, financiar, umanitar şi, cu precădere, militar”, a declarat germanul.

 

Președintele Germaniei, în vizită la București (VIDEO)

 

Oficialul german a ajuns la ceremonia de la Palatul Cotroceni în jurul orei 12:00. Steinmeier a fost așteptat de către Klaus Iohannis și ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul vrea să știe tot ce faci. Se introduce un nou CNP. Ce plan are Guvernul României
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Romanița Iovan, mai bine ca niciodată. Înfloritoare la 59 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Curiosity descoperă sulf pur pe Marte într-un canal străvechi, uimitând cercetătorii
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!