Totul a început cu un plan de reabilitare a Căii Eroilor. Lucrările au fost demarate în 2018 și trebuiau finalizate în 12 luni, potrivit Gorj News. Lucrările au început abia la începutul lui 2020, iar temenul de finalizare a fost extins pentru 14 august 2021. Nici anul trecut nu au fost recepționate lucrările, iar angajamentul a fost extins de primarul Marcel Romanescu, de la PNL, cu încă un an de zile.
Consorzio Stabile EBG SRL, o firmă obscură din Italia trebuia să se ocupe de lucrări, cu mai multe contracte reziliate în România, la Cluj și cu interdicție de participare la licitațiile organizate în țara de origine, din cauza presupuselor legături cu clanuri mafiote.
Noul termen de finalizare pentru lucrări este 25 iunie 2022. La rândul lor, italienii au subcontractată o firmă românească, din Giurgiu, cu doar patru angajați, scrie Gazeta de Cluj.
„Eu consider că am luat cea mai bună decizie, că am făcut act adițional și am prelungit, și că, în vara anului 2022, vom avea o Cale a Eroilor finalizată așa cum este prevăzută în proiect”, a declarat primarul, pentru Pandurul.
Lucrările din Calea Eroilor, Târgu Jiu, ar fi, de fapt, planul unor afaceriști locali, cu relații la Primărie. Antreprenorii din Oltenia și-ar dori ca dosarul UNESCO al axei Brâncuși să fie respins. Astfel, latifundiarii ar putea construi la foc automat blocuri de locuințe într-una dintre cele mai râvnite puncte turistice din România.
„Mulți, inclusiv din oraș, oameni de afaceri care-i ghidonează și butonează pe unii politicieni, au interesul ca acest oraș să nu aibă niște regulamente, să zacă într-o letargie, ca acest oraș să nu scoată capul în lume. De ce? Pentru că ei, prin relațiile pe care le au, le-au creat cu politicienii care conduc destinele orașului și ale județului, ghidonează și fac ce vor ei.
Ei construiesc fără autorizație, plantează unde vor bussiness-uri, fără a avea acordul comunității, ei sunt cei care decid listele la partide, dar din păcate nu prea au citit nimic la viața lor și nu sunt speranțe că vor duce orașul ăsta către o destinație care ne-o dorim cu toții.
Acest grup format de oameni de afaceri, care au în spate lucrători din Poliție, din Justiție, nimeni nu se atinge de ei, vor să țină orașul jos, dar ei nu se gândesc că vor avea cea mai frumoasă casă din mahala, nu dintr-un cartier de case frumoase.
Intrarea în UNESCO înseamnă și asumarea unor regulamente pe care trebuie să le aplicăm, asumarea unor condiții pe care trebuie să le îndeplinim zi de zi. Ori ei, care au interese imobiliare, care au interese să decidă ce drum să aibă orașul, ei n-au nevoie de regulamente”, a declarat Adrian Tudor, fost viceprimar, pentru R3Media.