Liderii din lumea occidentală vor să dea vina pe război pentru a ascunde faptul că nu mai pot oferi prosperitate, susține Martin Armstrong. Reducerile de dobândă nu mai impulsionează consumul și majorările de dobândă sunt total respinse de politicieni întrucât le lasă mai puțini bani pentru cheltuielile guvernamentale. „Este o guvernare greșită la scală globală. Problema este acum că băncile centrale nu au control asupra economiei”, afirmă analistul, citat de profit.ro. Asta îi va împinge pe liderii occidentali să împingă războiul din Ucraina la scară globală, către Al Treilea Război Mondial.
În Europa, în mod particular, criza este gravă pentru că dobânzile sunt mici, iar, la rate de inflație ridicate, fondurile de pensii nu au unde să găsească plasamente care să ofere randamente comparabile. Amintind că acestea au nevoie de câștiguri bursiere de 8% numai ca să se mențină la pragul de rentabilitate, Armstrong afirmă răspicat: „Nu este vreun fond de pensii solvabil în Europa la acest stadiu al jocului. Dacă vor sfârși prin a da faliment, vom avea milioane de oameni cu furci luând cu asalt parlamentele. Pentru a evita asta, au nevoie de război”.
În opinia lui Armstrong, acesta ar fi resortul pentru care lideri occidentali precum Joe Biden sau Emmanuel Macron fac totul pentru a provoca Rusia. „Totul este propagandă. Îl zugrăvesc pe Zelinski drept un erou. Nu este! Tot ce trebuia să facă era să-și ia mâinile de pe Donbass și Crimeea„, susţine el.
Cu perspectivele celui de-Al Treilea Război Mondial începând în Europa, toți banii vor veni către America. „Inițial, dolarul va merge în sus, nu în jos, pentru că Europa este cu cel mai mare risc să aibă tancuri pe stradă. Toți cei care au măcar o jumătate de creier o să înceapă să miște capitalurile”, mai spune Armstrong.
„Nu mai este întoarcere la normalitate! Cred că războiul va veni anul viitor. Către aceasta ne îndreptăm. Nu sunt intersați să creeze pacea mondială. Au nevoie de război pentru a acoperi deficitele bugetare rulate încă din anul 1945„, este concluzia reputatului analist.
Armstrong anticipează și el o penurie alimentară și recomandă celor care îl ascultă să aibă în casă orez, paste sau alte alimente care se alterează mai greu. Întrebat dacă oamenii ar trebui să facă stocuri și pentru cât timp, el a răspuns că echivalentul unui consum de doi ani.
Citeşte şi Patriarhul Kirill: Rugaţi-vă pentru ca Al Treilea Război Mondial să nu înceapă