Lovitură pentru Zelenski, armată rusă l-a ucis pe colonelul Igor Bedzai, unul dintre piloţii de elită

Colonelul Igor Bedzai, adjunctul comandantului Forţelor navale ucrainene, a fost ucis în luptă, informează agenţia ucraineană de stat Ukrinform, preluată de Xinhua. 
Filip Stan
09 mai 2022, 14:53
Lovitură pentru Zelenski, armată rusă l-a ucis pe colonelul Igor Bedzai, unul dintre piloţii de elită

Colonelul Igor Bedzai, unul dintre cei mai buni piloți ai Ucrainei și fostul comandant al Brigăzii de Aviație Navală „Saki”, a fost ucis în timpul luptelor împotriva forțelor de invazie rusești după ce elicopterul său a fost lovit de o rachetă, scrie presa ucraineană.

 Bedzai a fost ucis de o rachetă a unui avion de luptă rus în timpul unei misiuni în care făcea parte din echipajul unui elicopter Mi-14, relatează Ukrinform, citând o postare pe Facebook a lui Taras Cimut, directorul fundaţiei caritabile „Întoarce-te în viaţă”.

UPDATE Parada de 9 mai. Putin îşi etalează arsenalul în Piaţa Roşie şi transmite un mesaj ferm Ucrainei: „Astăzi, nazismul ridică din nou capul. E datoria noastră să-l împiedicăm” GALERIE FOTO + LIVE VIDEO

Cimut nu a dezvăluit în ce luptă şi când Igor Bedzai a fost ucis, notează Xinhua. Igor Bedzai a fost în trecut comandant al celei de a 10-a brigăzi a aviaţiei navale. El este cunoscut pentru că a evacuat cu succes echipament militar din Crimeea în Ucraina după ce peninsula a fost anexată de Rusia în 2014 în urma unui referendum.

Ukraine Today notează că în 2014, brigada comandată de Bedzai a fost singura unitate a forțelor armate ucrainene care a reușit să își retragă echipamentele militare în timpul ocupării ilegale a Crimeii de către ruși. Evacuarea a fost reușită în urma unei operațiuni riscante de a salva avioanele și elicopterele din a cădea în mâinile forțelor de invazie în contextul în care aproape întregul comandament al forțelor navale ucrainene a trecut de partea Moscovei.

Moartea sa a fost confirmată pe Facebook de către Taras Chmut, un fost pilot de drone din cadrul serviciului de informații militare al Ucrainei și directorul unei fundații ucrainene ce oferă sprijin familiilor soldaților uciși în luptă sau dați dispăruți.

Patron, câinele care a ajutat la găsirea de mine lăsate de ruşi, decorat de Zelenski VIDEO

„Unul dintre cei mai buni ofițeri ai Marinei, colonelul Igor Bedzai, adjunct al comandantului Marinei Navale, a murit pe cerul Ucrainei. Este mai cunoscut ca fostul comandant al Brigăzii 10 de Aviație Navală de la Novofedorovka, lângă Sak, Crimeea”, a scris acesta. El mai notează că Bezdai a fost „aproape singurul din întregul comandament al flotei care a dat dovadă de leadership și hotărâre”.

„În timp ce toată lumea aștepta miticele ‘comenzi de la Kiev’, el a organizat personalul, a pregătit echipamentul și, în fața ocupanților, a condus toate avioanele de luptă în Ucraina continentală”, mai scrie Chmut.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Ce a găsit o româncă în roșiile țărănești cumpărate dintr-un celebru supermarket. Ce curgea din ele
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată acum în România. Se aplică din 27 iulie, ora 23:00
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dan Negru, revoltat de modul în care România gestionează resursele de cereale: „Una din patru pâini e făcută din aluat congelat”
Capital.ro
Obligatoriu în România. Avem termen 30 august. Ordinul venit de la vârful UE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Raed Arafat: Legislația privind securitatea la incendiu a mașinilor electrice este deficitară
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!