Cerul va fi variabil în cea mai mare parte a ţării şi doar în regiunile nord-vestice şi centrale sunt mai mulţi nori ce lasă nisori slabe pe arii restrânse la munte, mai ales în zona Carpatilor Orientalilor.
Izolat, în extremitatea sud-estică a ţării vor mai fi ploi neînsemnate cantitativ însă. Spre seară, însă, un nou sistem noros ce vine dinspre Europa Centrală aduce ninsori în Maramureş. Vântul va sufla slab şi moderat în timp ce în zona montană înaltă mai suflă cu putere. Amiaza vine cu maxime cuprinse în general între -1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei şi cel mult 9 grade în sudul extrem.
Şi în Capitală vremea se răceşte cu câteva grade, dar la amiază regimul termic e încă uşor peste cel normal la această dată. Maximele prognozate de meteorologi nu mai trec de 7,8 grade. Pe cer vom avea nori, dar şi intervale însorite, timp în care vântul suflă slab până la moderat.
În centrul ţării vremea se răceşte, maximele nu mai trec de -1 grad la Miercurea Ciuc, 1 grad la Tg. Mures, 2 în Braşov şi 3 la Sibiu. Printre norii care acoperă cerul mai toată ziua şi lasă câteva ninsori mai aproape de munţi se strecoară şi soarele pentru puţin timp.
În nord-vest norii destul de groşi încă aduc ninsori slabe mai ales spre seară, iar soarele e o idee mai îndrăzneţ în nordul Crişanei. Temperaturile la amiază sunt uşor sub cele normale pentru dată din calendar, în jur de 1 grad, atât în Baia Mare şi în Satu mare cât şi la Oradea.
Vreme mai prietenoasă în vest, unde soarele e mai îndrăzneţ, norii mai puţini şi drept urmare temperaturile sunt normale pentru această dată, 4 grade vor fi la Arad şi la Timisoara dar şi la Resita.
În cea mai mare parte a Olteniei vremea e mai rece decât duminică, dar la amiază maximele sunt totuşi peste mediile climatologice, 7 grade la Craiova şi la Tg. Jiu şi 6 la Rm. Vâlcea. Cerul va fi variabil, aşadar nu se anunţă ploi, iar vântul sufla cel mult moderat.
În vestul şi în centrul Munteniei regimul termic ne-a adus duminică în primăvară, dar luni vremea e mai rece, maximele scad în sudul regiunii chiar şi cu 6, 8 grade. Vorbim despre 7 grade la Piteşti, 8 la Alexandria şi nu mai mult de 9 în Lunca Dunării. Cerul e variabil, iar vântul sufla mai domol.
În sud-est, duminică am avut temperaturi de primăvară autentică, până la 18 grade, dar luni vom resimţi şi aici răcirea vremii, vorbim despre temperaturi la amiază chiar şi cu 10, 11 grade mai mici. Norii mai trenează pe cer şi pot lăsa ploi slabe, izolate. Amiaza vine cu 7 grade la Călăraşi şi la Tulcea şi 6 la Constanţa.
Soarele împarte cerul cu norii şi în Moldova, nu vorbim despre precipitaţii aici, iar maximele sunt o ideea peste cele normale, 5 grade în Bacău şi la Iasi şi 2 la Suceavă.
Şi la munte vremea se răceşte. Mai mulţi nori rămân peste Munţii Apuseni şi masivele nordice ale Orientalilor, unde local mai ninge slab. Vântul suflă mai tare pe creste. Până la amiază mercurul din termometre nu reuşeşte să ajungă nici măcar la pragul de îngheţ. Doar -2 grade la Predeal, -3 la Păltiniş şi la Sinaia, -4 la Stâna de Vale şi mai frig la latitudini mari, -10 grade pe Vârful Toacă din Masivul Ceahlău.
Marţi, peste ţara noastră ajunge din nou o masă de aer mai cald şi drept urmare temperaturile cresc faţă de cele de luni şi la amiază vorbim despre o vreme caldă pentru această dată în aproape toată ţara. Cerul va fi variabil cu excepţia regiunilor din nord şi vest unde, mai ales seara, vor fi precipitatii slabe, îndeosebi ploi. Vântul continuă să sufle mai tare pe crestele munţilor. La amiază termometrele arată maxime în general cuprinse între 2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 12 grade în sudul extrem al ţării.
Temperatura aerului creşte uşor şi în Capitală, aşa că vremea redevine caldă pentru dată din calendar. La amiază termometrele arată în jur de 10 grade. Pe cer îşi fac loc norii, dar soarele străluceşte o bună parte a zilei, iar vântul suflă cel mult moderat.
Miercuri vremea rămâne caldă pentru prima decadă a lunii februarie, cu maxime prognozate pentru amiază de la 4 grade în estul Transilvaniei şi 12, poate chiar 13 grade în sudul bănatului şi al Olteniei. Cerul e temporar acoperit de nori care aduc precipitaţii pe arii extinse în vest şi în nord-vest şi vorbim mai ales despre ploi. În celelalte regiuni doar izolat şi trecător va ploua. În regiunile extracarpatice izolat va fi ceaţă, mai ales în primele ore. Vântul suflă mai tare tot la munte, în celelalte regiuni suflă cu viteze rezonabile.
Vreme caldă încă pentru prima decadă a lunii februarie şi în Capitală, unde meteorologii prognozează 10, chiar 11 grade la amiază în zonele centrale. Norii se înmulţesc temporar pe cer, însă nu aduc precipitaţii.
Joi vremea continuă să fie mai caldă decât în mod obişnuit, mai ales în sud-est, cu temperaturi maxime cuprinse în general între 4 şi 12 grade. Cerul va fi mai mult noros şi vor cădea precipitaţii, predominant ploi, în jumătatea de sud a ţării şi doar pe arii restrânse în celelalte regiuni. Dimineaţa în regiunile extracarpatice va mai fi ceaţă, izolat asociată cu burniţa . Vântul se va intensifica în sud, în sud-est, dar şi la munte. De vineri până la sfârşitul săptămânii temperaturile scad şi regimul termic se apropie de cel normal, adică maximele vor fi cuprinse în general între -1 grad şi 7 grade, temporar vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor.