Prima semifinală Eurovision 2022. Ce concurenţi urcă azi pe scena de la Torino

A 66-a ediţie a concursului Eurovision se desfăşoară la Torino, în Italia. Prima semifinală are loc, marţi, iar a doua pe 12 mai. Marea finală, când va fi anunțat câștigătorul, este organizată, sâmbătă, 14 mai. Spectacolul poate fi urmărit pe TVR 1.
Filip Stan
10 mai 2022, 23:43
Prima semifinală Eurovision 2022. Ce concurenţi urcă azi pe scena de la Torino

După prima semifinală Eurovision 2022, dintre cele 40 de ţări din competiţie vor rămâne 25 care vor participa la marea finală de sâmbătă. Pentru că ediţia din 2020 a fost anulată din cauza pandemiei, organizatorii promit acum o paradă de strasuri şi de glamour, dar şi de reprezentaţii pline de îndrăzneală şi de efecte speciale, conform AFP.

În poziţie de favoriţi sunt duo-ul italian Mahmood şi Blanco, britanicul Sam Ryder, suedeza Cornelia Jakobs şi grupul de rap folcloric ucrainean Kalush Orchestra, care va fi, cu siguranţă votat de public, conform caselor de pariuri.

Ucraina va putea astfel repeta victoria din 2016 – obţinută la doi ani după anexarea de către Rusia a peninsulei Crimeea – când Jamala a fost desemnată câştigătoare cu piesa „1944”, care evoca deportarea tătarilor de Stalin.

Citeşte şi: Își donează veniturile refugiaților, după ce au cântat pe scenele din Kiev! Cine sunt romanii de la Eurovision care au impresionat cu gestul lor!

Rusia ar fi trebuit să cânte în această semifinală, însă, în urma invaziei militare din Ucraina, a fost exclusă din competiţie de organizatorul concursului, European Broadcast Union (EBU), notează Agerpres.

Emoţiile artiştilor care-şi reprezintă ţara sunt mai mari ca oricând la prima semifinală de marţi, când vor avea loc 17 show-uri de excepţie, printre care cel al băieţilor de la Zdob şi Zdub, reprezentanţii Republicii Moldova, dar şi al ucrainenilor de la Kalush Orchestra, consideraţi marii favoriţi de anul acesta.

Casele de pariuri internaţionale au anunţat că Ucraina este marea favorită la câştigarea ediţiei din acest. Kalush Orchestra, care va concura cu piesa „Stefania”, este dată drept câştigătoare deoarece foarte mulţi telespectatori din Europa îşi vor folosi voturile ca un fel de declaraţie de solidaritate cu Ucraina în urma invaziei ruse.

Albania, Letonia, Elveţia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Lituania, Regatul Ţărilor de Jos, Norvegia, Portugalia, Danemarca, Armenia, Austria, Croaţia, Islanda, Grecia – concurează marţi, în prima semifinală a Eurovision.

Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia, ce fac parte din grupul marilor plătitoare (Big Five), au reprezentanţii calificaţi direct în finală, dar vor vota în penultimele acte ale competiţiei.

Citeşte şi: Eugen Cristea, detalii cutremurătoare despre lupta cu o boală teribilă. „Nu am mai vrut să trăiesc!”

Calificat în urma selecţiei naţionale din 5 martie, WRS, reprezentantul României, va urca pe scena Eurovision pe 12 mai, în a doua semifinală a competiţiei, având numărul 13 de intrare în concurs.

WRS (pronunţat ”urs”) este numele de scenă al lui Andrei Ionuţ Ursu, care va reprezenta România cu piesa „Llamame”, după ce a câştigat finala Selecţiei Naţionale.

https://youtu.be/Ru3y4ivY3lQ

DailyBusiness
Ai planuri pentru luna octombrie? Meteorologii anunță cum va fi vremea în fiecare zi, toată luna
Spynews
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut familia privată: ”Asta e cel mai important”
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Țara unde merg din ce în ce mai mulți turiști. Are munți spectaculoși și lacuri impresionante, prețuri mici, dar e considerată cea mai periculoasă din lume
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru români. Crește de aproape 3 ori: „S-a mărit și se va mări din ce în ce mai mult”
Playtech.ro
Doamne cum arăta Anamaria Prodan înainte să-și micșoreze sânii!!! Imaginile secrete au SCĂPAT pe net
DailyBusiness
Hotărâre drastică pentru toți românii care stau la casă!
Adevarul
„Am mâncat sandvișuri uriașe cu creveți la aceeași masă cu KGB-ul” . Jens Stoltenberg a dezvăluit cum a încercat să recruteze un agent sovietic
wowbiz.ro
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?
Spynews
Ziua Educației 2024. Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru învățători și profesori
Spynews
Claudia Pătrășcanu i-a făcut o urare lui Gabi Bădălău de ziua lui de naștere: ”Nu aștept să mi se răspundă niciodată”. În ce relații este cu fostul soț
Evz.ro
Dictatorul ahtiat după lux. Obiectele fabuloase purtate de Kim Jong Un
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
kanald.ro
Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?
Cancan.ro
Mario Fresh, primele declarații după despărțirea de Alexia Eram: 'A fost o decizie dificilă pentru amândoi!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Adio, maestre! A murit actorul cu voce ca de înger: O zi pe care nu doream să o trăiesc
StirileBZI
Cei care cumpără de pe Temu sau Shein vor plăti taxe mai mari! Comanda trebiie să fie mai mare de 750 de lei!
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
stirilekanald.ro
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
substantial.ro
Noi trageri Loto cu premii semnificative în joc
MediaFlux
Se MODIFICĂ aceste PENSII! Casa de Pensii a EXPLICAT EXACT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
„Insula Cailor” de la Galați, „sălașul piraților” de la Dunăre, de zeci de ani ostrov al cailor sălbatici