Război în Ucraina: Nadiya Antonova a fost arestată şi acuzată de trădare

O consilieră ucraineană a fost arestată de forțele speciale de elită după ce a fost acuzată că este colaboratoare rusă. Un alt oficial, Eduard Konovalov, a fost de asemenea reținut după un raid în estul Ucrainei.
Filip Stan
11 mai 2022, 13:12
Război în Ucraina: Nadiya Antonova a fost arestată şi acuzată de trădare

Nadiya Antonova, din Kutuzivka, o localitate de lângă Harkiv, a fost arestată de forţele speciale după ce agenți secreţi au dezvăluit că a dat informaţii invadatorilor ruşi.

Secretara consiliului local este acuzată că a dat identitățile polițiștilor şi ale soldaților, plus localizarea acestora, invadatorilor lui Putin.

Putin se îndreaptă spre dezastru. Ce spun specialiştii despre situaţia economică a Rusiei
În plus, se pare că Antonova i-a forțat și pe săteni să poarte banderole albe pentru a semnala sprijinul pentru ruși, spre deosebire de cele galbene, verzi și albastre, care arătau susţinerea pentru Ucraina.

Forțele speciale au arestat-o pe Antonova imediat ce satul a fost eliberat de armata lui Volodimir Zelenski. Ea a fost găsită ghemuită în subsolul unei clădiri guvernamentale bombardate, a scris The Sun.

Conform legii marţiale instituite în Ucraina, femeii i s-au citit drepturile, în timp ce ea protestat: „Trădător! Crezi că ai găsit un trădător? Să vă fie rușine. Am fost aici tot timpul. Cum crezi că am trăit aici?”

Guvernatorul Harkovului, Oleh Syniegubov, a confirmat colaborarea: „Conform anchetei, Nadiya Antonova a fost de partea invadatorilor din satul Kutuzivka. Ea a stabilit o cooperare cu șeful armatei ruse, cu indicativul Knight.

„Antonova a predat agenți antiterorisți, veterani de protecție a mediului, vânători și ofițeri de aplicare a legii și i-a forțat pe localnici să poarte banderole albe”.

Un alt oficial, Eduard Konovalov, a fost de asemenea reținut după un raid la Staryi Saltiv, în estul Ucrainei.

Președintele consiliului este acuzat că a oferit locuințe trupelor ruse și că i-a încurajat pe ucraineni să nu reziste.

Pentru „trădare conform legii marțiale”, atât el, cât și Antonov riscă închisoare pe viață. Olexandr Filchakov, procurorul șef al Harkivului, a declarat că regiunea are unul dintre cele mai mari cazuri de trădare din țară.

Un alt oficial, Eduard Konovalov, a fost de asemenea reținut după un raid la Staryi Saltiv, în estul Ucrainei. Președintele consiliului este acuzat că a oferit locuințe trupelor ruse și că i-a încurajat pe ucraineni să nu reziste. Pentru „trădare conform legii marțiale”, atât el, cât și Antonov riscă închisoare pe viață.

Activista pentru drepturile omului din Crimeea Irina Danilovici a dispărut. Se presupune că a fost arestată de autorităţile ruse pentru ”transfer de informaţii neclasificate într-un stat străin”

Activista pentru drepturile omului şi asistentă medicală din Crimeea, Irina Danilovici, a dispărut în urmă cu mai bine de o săptămână, în timp ce se întorcea de la serviciu. Se presupune că a fost condamnată de către autorităţile ruse la 10 zile de arest administrativ sub acuzaţia de ”transfer de informaţii neclasificate într-un stat străin”, a declarat avocatul jurnalistei, Aider Azamatov, pentru CNN. Cu toate acestea, Rusia a refuzat să confirme dacă este arestată, în ce loc ar fi reţinută şi de către cine.
Peste 10.000 de dosare pentru crime de război în Ucraina. 226 de copii au murit şi mai mult de 400 au fost răniţi de la începutul războiului

Jurnalista a dispărut în urmă cu mai bine de o săptămână, în timp ce se întorcea de la serviciu, în peninsula anexată de către Rusia de la Ucraina. Femeia nu a mai fost văzută de la momentul dispariţiei.

Se crede că Danilovici a fost arestată de autorităţile ruse, însă Rusia a refuzat să confirme dacă este arestată, în ce loc ar fi reţinută şi de către cine.

”Prezumăm că ea se află încă în închisoare”, a declarat avocatul lui Danilovici, Aider Azamatov. El a declarat că poliţişti ruşi care purtau cagule au venit să percheziţioneze casa în care jurnalista locuieşte împreună cu părinţii ei în satul Vladislavovka. Autorităţile ruse i-au spus tatălui ei că a fost condamnată la 10 zile de arest administrativ sub acuzaţia de ”transfer de informaţii neclasificate într-un stat străin”.

Autorităţile au refuzat să predea o copie a deciziei, potrivit lui Azamatov, care nu a văzut până la momentul actual niciun document oficial privind arestarea lui Danilovici. Mai mult decât atât, avocatului nu i s-a permis accesul  accesul la clientul său.

”Irina nu are un statut procesual, motiv pentru care o ascund de mine”, a spus el. Prin intermediul activităţii sale, Danilovici a dezvăluit probleme din sistemul de sănătate din Crimeea, inclusiv în cadrul răspunsului său la pandemia de coronavirus. Ea a scris pentru o serie de publicaţii ucrainene şi a publicat descoperirile pe contul de Facebook.

Tatăl ei, Bronislav, a declarat pentru site-ul de ştiri Krym.Realii, un site afiliat Radio Liberty, că fiica sa plănuia să folosească transportul în comun pentru a ajunge acasă în dimineaţa zilei de 29 aprilie, după ce şi-a terminat tura din cadrul unei unităţi medicale din Koktebel, sud-estul Crimeei.

Azamatov a spus că asistenta nu a mai răspuns la telefon din acel moment. Avocatul Azamatov, familia femeii şi mai multe organizaţii pentru drepturile omului au căutat-o în centrele de detenţie din mai multe oraşe din Crimeea încă de la momentul dispariţiei, însă fără nicio urmă.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce a pățit o româncă atunci când a ajuns la hotelul de 5 stele din Turcia. A plătit 3260 de euro pentru all inclusive, dar vacanța s-a transformat într-un coșmar: ”Nu mai ai ce să mănânci”
Capital.ro
Statul a efectuat plățile. Ultimii bani, trimiși pe 30 iulie. Românii să-și verifice contul
Playtech.ro
Of, Doamne, cât ești de frumoasă. Elena Ionescu, apariție de TOP pe plajă. A arătat TOT
DailyBusiness
TAXĂ DE 464 DE LEI pentru acești români. Dacă nu o achiți, nu vei putea face asta!
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Harry și Meghan nu mai pot continua. Acesta este sfârșitul
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
CUTREMUR în SHWOBIZ! Alex Bodi și Ema Uta s-au ÎMPĂCAT?! Avem dovada incontestabilă că petrec iar clipe fierbinți împreună! FOTO
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Al doilea caz de infectare cu virusul West Nile, confirmat în România. Un pacient din Mureș a fost internat cu encefalită virală acută
Capital.ro
UE a dat ordin. Cadourile devin complet interzisă. Nimeni nu le va mai primi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
El conducea mașina care l-a ucis pe băiețelul de 9 ani, în Pantelimon! Camera de bord a surprins momentul
substantial.ro
Ministerul rus de Externe acuză YouTube de cenzură la ordinul Statelor Unite
MediaFlux
ARMATA ROMÂNĂ face RECRUTĂRI! Cine sunt cei VIZAȚI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?