Piedone, înainte de sentinţă: „Am spus tatăl nostru şi mi-am dat cu mir. Fiul meu va continua proiectele la primărie”

Cristian Popescu Piedone vrea ca fiul său, Vlad Popescu Piedone, în prezent deputat, să-i continue proiectele la primăria sectorului 5.
Filip Stan
12 mai 2022, 14:40
Piedone, înainte de sentinţă:

Dacă despre Cristian Popescu Piedone se știe cine este, ce a făcut, și mai nou ce-l așteaptă, despre fiul edilului sectorului 5 al Capitalei, Vlad Popescu se știau puține lucruri până recent. Intrat în Parlamentul României, de pe listele PSD pentru Camera Deputaților, Vlad Popescu este printre puținii deputați cu cele mai puține intervenții în plenul Parlamentului. Ales ca deputat pentru Circumscripția Suceava, tânărul de numai 30 de ani nu a avut în toți acești doi ani de mandat mai mult de două luări de cuvânt.

Sentinţă grea în dosarul Colectiv

Așa cum era normal, prima a fost la depunerea jurmântului, iar cea de a doua a fost în martie anul trecut, moment în care propunea câteva amendamente la un proiect de la modernizare a unor drumuri în localitățile bucovinene Pătrăuți și Frasin.

Conform CV-ului, pe deputatul Vlad Popescu îl recomandă poziția avută anterior, cea de antreprenor și cei „peste 10 ani experiență în administrarea și managementul afacerii.”

Fiul primarului Cristian Tudor Piedone a candidat în 2020, la funcția de deputat din partea PPU, dar ca afiliat la Grupului parlamentar al PSD. Conform aceleiași declarații Vlad Popescu este membru în trei comisii din Camera Deputaților, după cum urmează:

  • Membru în Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor,
    Membru in Comisia pentru industrii şi servicii,
    Membru in Grupurile de prietenie cu Parlamentele altor state: Republica Senegal, Republica Turcia, Republica Elenă.
    În prezent este președintele filialei PPU Suceava, după ce a deținut aceeași funcție, dar la nivelul Sectorului 5 al Capitalei. Este absolvent al Universității „Titu Maiorescu”, fiind licențiat în drept și cu diplomă de licență luată la finalul celor patru ani de studii, între anii 2008 și 2012.

După terminarea facultății a activat între 2016 și 2020 ca și consilier de vânzări în cadrul companiei Urban SA, și este încă activ, încă din 2010, în cadrul companiei GOD TRUST ENTERPRISES S.R.L., firmă ce activează în industria HoReCa. În rest, din punct de vedere al abilităților tânărul deputat Vlad Popescu scrie în CV-ul său că îl recomandă:  Capacitatea foarte bună de comunicare cu diverse părţi interesate (autorităţi de reglementare, autorităţi publice şi locale, părţi contractante, etc…)

Cristian Popescu Piedone, dezlănţuit înaintea sentinței în dosarul Colectiv: Pedeapsa mi-am trăit-o acum, în cei 7 ani de zile, nevinovat. Domne, nu sunt fată mare! 

‐ Capacitatea de comunicare deosebită, transmiţând informaţii simple şi complexe în mod coerent şi explicit (participări cu lucrări şi expuneri libere la un numar mare de conferinţe naţionale şi internaţionale)”, conform CV-ului publicat recent.

„Cel mai rău îmi pare că n-am fost atât de ordinar și de jigodie raportat la cei care sunt acum în viața publică.Vreau să răspund pentru ce fac, nu pentru ce nu am făcut. Astăzi, justiția își va spune cuvântul. Și Dumnezeu. Eu am încredere în Dumnezeu și dacă l-a luminat pe judecător… nu ca pe cel de la fond, care ce avea? scheleți în dulap, steluțe? Am spus tatăl nostru și mi-am dat cu mir. Eu pedeapsa mi-am primit-o în acești ani.

Aștept pronunțarea alături de familie. Prietenii sunt doar virtuali. Eu nu am prieteni, ei sunt doar pe interes.

Eu am obligativitatea morală de a lăsa continuitate la Primăria Sectorului 4, am delegat atribuțiile pentru că sunt responsabilități, trebuie continuitate. A fost zi de salarii, iar dacă nu delegam oamenii nu își primeau salariile. Nu am fugit de responsabilitate, este doar o chestiune de responsabilitate.

Dacă se va întâmpla…viceprimarul unu va prelua atribuțiile până la momentul în care va fi declarat mandatul nul și vor fi organizate alegeri”, a spus Cristian Popescu Piedone.

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Moneda din România care valorează cât o mașină. Dacă o ai și tu în casă, te îmbogățești peste noapte
Capital.ro
S-a dat ordin de la UE. Este obligatoriu în România. A intrat în vigoare miercuri, 31 Iulie
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Vești excelente! Se dau fonduri europene pentru românii care vor să cumpere animale
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
Adevărata față a lui Alfred Bulai. Procurorii au rămas șocați
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Acest englez a comandat 4 mici la Terasa Obor din București. Cum a reacționat când a mușcat pentru prima dată dintr-unul și ce a făcut cu cele două scobitori primite
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Iubita unui YouTuber cunoscut a murit după ce a mâncat stridii crude! Amândoi au contractat o bacterie extrem de periculoasă
Capital.ro
Se pună limită la plăți. Românii cu restricție la plata cu bani CASH: Risc ridicat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
S-a descoperit al cui este al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței! Oamenii legii sunt aproape de a încheia cazul care a zguduit România
substantial.ro
Iranul Își Pierde Oameni Cheie: Asasinarea Liderului Hamas în Teheran Ridică Întrebări asupra Securității
MediaFlux
CUTREMUR în SUA în ALEGERILE PREZIDENȚIALE! DONALD TRUMP joacă TARE!
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?