ATENŢIE! Peste 90% din puii de pe piaţa românească sunt INJECTAŢI cu apă. Ce spun experţii

În România, peste 90% dintre puii din hipermarketuri sunt injectaţi, susţine Dragoş Frumosu preşedintele Federaţiei Sindicale din Industria Alimentară. Mai mult, el spune că injectarea se practică nu doar pentru a da un aspect atrăgător cărnii, ci şi pentru a prelungi termenul de valabilitate al acesteia.
Cristina Dinu
04 feb. 2013, 09:56
ATENŢIE! Peste 90% din puii de pe piaţa românească sunt INJECTAŢI cu apă. Ce spun experţii

Bulgaria a interzis vânzarea cărnii de pui injectată cu apă începând din 20 februarie. Hotărârea a nemulţumit marile lanţuri de magazine, dar şi producătorii care aveau pe stoc carne de pui injectată. Carne de pui injectată cu apă se vinde în cantităţi mari şi în România, potrivit specialiştilor.

„Fără discuţie, există această carne injectată în România. Lucrul ăsta se întâmplă de foarte multă vreme. Tot ce arată frumos, rotund, aranjat în pungă, în procent de 90% înseamnă pui injectat. Se practică această injectare şi datorită măririi termenului de valabilitate, dar nu ştim ce mâncăm. În România şi în domeniul industriei alimentare şi al respectului faţă de consumator trebuie o legislaţie foarte drastică. Trebuie să avem standarde pentru fiecare produs, ca să ne asigurăm că mâncăm sănătos”, a precizat Frumosu.

Preşedintele FNSIA spune că una din singurele modalităţi prin care ne putem da seama de puii injectaţi este să ne uităm la aspectul lor: „Tot ceea ce arată rotund şi frumos înseamnă injectat. Trebuie verificat bine, pentru că în afară de apă poate să mai conţină şi altceva şi trebuie să ştim procentul care trebuie fi utilizat pentru a nu ne îmbolăvi”, mai spune Dragoş Frumosu.

„Pe etichetă trebuie să scrie „conţine apă în procent de…”. Trebuie făcută o disciplină chiar dacă marii producători nu doresc lucrul ăsta. Dacă gustaţi nişte produse făcute de o companie multinaţională din România şi acelaşi produs din Franţa, Germania, Belgia, veţi observa că produsul de acolo e mai bun. În România, din reţete se „fură”, adică se foloseşte mai puţin pentru ca produsul să iasă mai ieftin, dar consumând în multe situaţii porcării”, a subliniat preşedintele FNSIA.

Nutriţionistul Virgil Stroescu spune că, dacă problema este naţională, Institutul de cercetare alimentară trebuie să ia mostre ale produselor şi să facă o cercetare.

„O dozare hormonală, să vedem parametrii respectivi, pentru că nu ştim exact când injectează apa dacă este distilată sau conţine şi altceva. Şi apoi, de ce să nu laşi puiul în pace, aşa cum s-a făcut el? Nu trebuie să ne jucăm cu sănătatea”, a declarat nutriţionistul Virgil Stroescu. 

Nutriţionistul susţine că aceşti pui sunt periculoşi pentru sănătatea omului deoarece nu se ştie cu exactitate compoziţia substanţei cu care aceştia sunt injectaţi.

Dacă ar fi numai apă nu ar fi periculoasă, faptul că degradează calitatea e cu totul altceva. Dacă introduc în pui ceva, sigur nu o să fie doar apă curată distilată. Ar trebui ca Institutul de cercetare a alimentelor să reia această problemă şi ei să ne dea răspunsul exact. Trebuie să vadă chimic şi biochimic ce modificări sunt, nu doar organic. Apa în sine nu face decât să dăm bani în plus, pentru că cumpărăm apă. Problema este dacă nu se întâmplă şi modificări biochimice prin această injectare cu apă şi cu sare sau altceva„, a declarat Virgil Stroescu la România TV.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Un scenariu horror pentru șoferi. Cum rezolvă o mare criză
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!