Victor Ciutacu, după condamnarea lui Sorin Oprescu: „Mă simt uşor vinovat şi mă aştept să mă condamne şi pe mine”

Victor Ciutacu a catalogat motivarea Curţii de Apel Bucureşti prin care Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv vineri la 10 ani şi 8 luni de închisoare drept un "editorial prost" în care judecătorii pun accentul pe "întreţinerea unei concubine costisitoare" şi "imaginile publice false" pe care fostul edil şi le-ar fi creat, decât pe infracțiuni dovedite şi pedepsite de Codul Penal.
Filip Stan
13 mai 2022, 22:04
Victor Ciutacu, după condamnarea lui Sorin Oprescu:

Victor Ciutacu, prezentatorul emisiunii „Punctul Culminant” de la România TV, s-a arătat revoltat, în condiţiile în care în motivarea instanţei prin care a fost condamnat Sorin Oprescu, magistraţii fac referire la „imaginea publică falsă pe care şi-a creat-o” fostul primar general al Capitalie.

„Mă simt uşor vinovat şi mă aştept să mă condamne şi pe mine că am contribuit la imaginea falsă a lui Sorin Oprescu. E un punct forte al motivării şi dat fiind relaţia pe care am avut-o cu Sorin s-ar putea să mă condamne şi pe mine, am propagator de falsuri în spaţiul public. Nu spune niciodată niciodată!

În primul rând motivarea sentinţei, cel puţin pasajele pe care le-am citit eu reprezintă un editorial prost. Credeam că plătim judecătorii de la Curtea de Apel cu 250 de milioane pe lună ca să judece în funcţie de articolele din Codul Penal dacă sunt încălcate sau nu, pentru editoriale suntem noi plătiţi, nu judecătoarele de la Curtea de Apel!”, a declarat Victor Ciutacu, la România TV.

Jurnalistul a afirmat că nu găseşte o explicaţie pentru care în documentul instanţei se face referire la „întreţinerea unei concubine costisitoare”.

„Dacă Sorin Oprescu avea o gagică nasoală, săracă şi o ducea la cort în Vama Veche, îl achita? Înţeleg că este unul dintre punctele forte ale condamnării de 10 ani şi 8 luni, că o ducea în hoteluri scumpe şi era costisitoare. Apropo, concubina aia e partenera lui de viaţă. Trăiesc de o grămadă de ani împreună, niciunul dintre ei nefiind căsătorit. E partenera lui oficială, nu ştiu dacă trebuie să facă şi acte pentru asta ca să fie judecătoarea mulţumită.

În contextul ăsta putem spune că şi Carmen Brumă e amanta lui Mircea Badea că nici ăştia nu sunt căsătoriţi.

Ce legătură are stilul de viaţă a lui Sorin Oprescu? Ce legătură are vacanţa sau vacanţele pe care le-a făcut cu sau fără Adrian Nica, un reputat doctor, fost manager al Spitalului Universitar, cu obiectul procesului în care Sorin Oprescu a fost inculpat?

A luat şpagă, condamnă-l! Nu povestea asta că a dus-o pe Adriana la un hotel luxos la Viena!”, a mai spus Victor Ciutacu.

Citeşte şi: Apar detalii – bombă după condamnarea lui Sorin Oprescu! Fostul primar al Capitalei ar fi fugit în Grecia

Iată motivarea instanţei care l-a intrigat pe Victor Ciutacu

„Imaginea publică falsă pe care şi-a creat-o, în condiţiile în care unicul său interes real, din funcţia de demnitate publică cu care a fost învestit, a constat în ridicarea nivelului propriei bunăstări, din banul public, şi consumarea plăcerilor vieţii, precum plimbări frecvente între proprietăţile sale luxoase şi la Viena, la hoteluri de lux, întreţinerea unei concubine costisitoare.

De la nivelul bunăstării sale, în parte trecută pe seama altora, inculpatul însuşi a rămas captiv în falsa sa imagine publică, prin urmare în convingerea eronată privind utilitatea sa, ca demnitar, şi în valoarea sa istorică”, este motivarea Curţii de Apel Bucureşti care a decis condamnarea lui doctorului Oprescu.

Victor Ciutacu, despre condamnarea lui Sorin Oprescu la 10 ani şi 8 luni de închisoare. „Dacă Sorin Oprescu comitea viol cu tâlhărie şi prindea o instanţă amabilă, lua mai puţină puşcărie”

„În al doilea rând, de ce atâţia ani? Nu e infracţiune cu violenţă, să ne înţelegem! Dacă Sorin Oprescu comitea viol cu tâlhărie şi prindea o instanţă amabilă, lua mai puţină puşcărie decât pentru infracţiunile pentru care a fost condamnat.

Trei la mână, de ce i s-a confiscat tot? Sorin Oprescu a existat în viaţa lui publică şi în viaţa lui privată şi inainte de a fi primar general al Capitalei.

Sorin Oprescu a fost un chirurg important al acestei ţări şi un manager important a două spitale din România – Spitalul Universitar şi Spitalul Elias.

Casa de la Ciolpani pe care i-o confiscă, prezuzâmdu-se că a luat-o din şpagă, este făcută cu mult înainte ca Sorin să fie primar general al Capitalei. E făcută când era director la Spitalul Municipal şi când taică-su care a fost general al Serviciului de Informaţii Externe trăia. Casa era acolo în 2005-2006. Cum să-i confişti casa acum lui Oprescu pentru nişte infracţiuni pe care le-ar fi comis la 15 ani distanţă după? E lipsit de orice logică şi orice fundament!”, a mai explicat realizatorul România TV.

Victor Ciutacu, despre acuzaţia că Sorin Oprescu şi-ar fi creat o imagine falsă. „Cum poţi să scrii o asemenea abjecţie într-o hotărâre judecătorească? Trebuie să spună probele”

„Haideţi să vedem ce a fost fals în imaginea lui Sorin Oprescu. Sorin Oprescu a fost un reputat doctor, a fost un important manager de spital. A fost senator ales al României, a fost primar general ales şi reales prin votul cetăţenilor, acolo, conform instanţei de judecată, a comis infracţiunile pentru care astăzi e condamnat.

Sorin Oprescu nu a pozat niciodată într-un om sărac. Dacă poza în omul sărac şi în spate ducea această viaţă luxuriantă alături de concubina sa „costisitoare”, ca să citez din onorata instanţă, nu ştiu cum nu le crapă obrazul de ruşine!

Cum poţi să scrii o asemenea abjecţie într-o hotărâre judecătorească? Trebuie să spună probele sunt următoarele şi articolul din Codul Penal. Ce legătură au părerile doamnelor despre partenera de viaţă a doctorului Oprescu, despre stilul de viaţă al doctorului Oprescu, despre unde îşi făcea concediile…”, a mai menţionat Ciutacu.

Mai mult, Victor Ciutacu a amintit faptul că Antonina Radu, angajatul ISU condamnat în dosarul Colectiv, a fost găsită la Chişinău, acolo unde se află şi fugarul Cristian Rizea.

„Domnii ăia care s-au dus după domnişoara Antonina de la ISU la Chişinău, puteau să îl ia şi pe Cristian Rizea din faţa magazinului de trabucuri?

Lucrăm cu dublă măsură! Autorităţile statului atât preocupate de existenţa lui Oprescu, a tuturor condamnaţilor, de Rizea se preocupă? Sau la Rizea e ordin pe unitate să nu-l aducă?”, s-a întrebat Ciutacu.

Totodată, prezentatorul emisiunii „Punctul Culminant” spune că se îndoieşte că Sorin Oprescu ar rămâne în Grecia, mai exact în staţiunea Halkidiki, unde are o casă.

„Mă îndoiesc că poţi să stai în Grecia la nesfârşit. Am înţeles că au existat nişte hotărâri de extrădare, cum ar fi cea a lui Dragoş Săvulescu şi a lui Steinmetz.

Nu cred că Grecia e paradisul ăla de unde să nu te aducă niciodată. Dacă l-au adus pe Radu Mazăre din Madagascar, au reuşit să o omoare şi pe maică-sa cu ocazia asta.. Nu cred că se împiedică la Sorin Oprescu!”, a conchis Victor Ciutacu.

Citeşte şi: Ce avere are Sorin Oprescu. Câți bani şi câte case şi terenuri pierde după condamnare

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Donald Trump aproape de moarte în urma unui atac armat în Pennsylvania
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'