De asemenea, când aud de sezonul primăvară-vară, mulţi români se gândesc automat la spuma de căpşuni pe care toată lumea o adoră. E o reţetă foarte simplă şi rapidă şi e nevoie doar de câteva ingrediente.
În cazul în care vreţi să încercaţi spuma de căpşuni e necesar să ştiţi că aveţi de nevoie de următoarele ingrediente:
Se bat albuşurile cu mixerul, iar apoi se adaugă treptat zahărul. În acest timp e necesar să mixaţi în continuare până când compoziţia devine tare. Spălaţi între timp căpşunile şi curăţaţi-le şi puneţi-le în blender pând când se fac ca o cremă. Apoi o adăugaţi peste albuşurile bătute. Amestacaţi cu o lingură de lemn de jos în sus până se încorporează bine. Adăugaţi compoziţia în boluri sau căni şi o puteţi servi.
Ajută imunitatea
Căpșunile sunt o sursă excelentă de vitamina C, E, B1, B2, B6, K, PP, antioxidanți, fier, calciu, magneziu și fibre. Ajută la menținerea sănătății corpului, inclusiv a unghiilor, oaselor, dinților și părului. 200g de căpșuni mâncate zilnic pot asigura necesarul de vitamina C recomandat și îmbunătățesc circulația sângelui și a oxigenului prin mușchi.
Ele se recomandă mai ales gravidelor, care au nevoie de un sistem imunitar foarte puternic. Totodată, acidul folic din compoziția căpșunilor contribuie la sănătatea fătului, stimulând dezvoltarea creierului acestuia și reducând riscul apariției unor malformații.
Ajută vederea
Fiind bogate în antioxidanți, căpșunile pot preveni apariția cataractei și proteja împotriva efectelor nocive ale radiaților UV.
Previn apariția cancerului gastro-intestinal
Antioxidanții și vitamina C din căpșuni neutralizează efectele radicalilor liberi și inhibă dezvoltarea celulelor canceroase.
Previn apariția bolilor cardiovasculare
Căpșunile conțin flavonoide, care ajută la reducerea colesterolului din sânge, împiedicând astfel formarea plăcilor de aterom pe pereții arterelor și la reducerea inflamaților cauzate de stresul oxidativ, iar potasiul prezent în căpșuni ajută la reducerea hipertensiunii arteriale.
Previn apariția artritei
Alături de antioxidanții, și polifenolii din căpșuni au capacitatea de a reduce inflamația de la nivelul articulaților, ceea ce scade riscul de apariție a artritei.