S-a aflat unde a fost prins Sorin Oprescu în Grecia. Cartierul de lux din Atena în care a fost găsit fostul edil. „Aceasta este ascunzătoarea”

Sorin Oprescu, fostul primar general condamnat la 10 ani şi opt luni de închisoare pentru corupţie, stătea în Glyfada, un cartier de lux din Atena, capitala Greciei.
Filip Stan
19 mai 2022, 16:00
S-a aflat unde a fost prins Sorin Oprescu în Grecia. Cartierul de lux din Atena în care a fost găsit fostul edil.

Publicaţia elenă Proto Thema a publicat detalii despre reţinerea lui Sorin Oprescu (70 de ani). „Un adevărat thriller de spionaj” scriu jurnaliştii din Grecia care au dezvăluit că fostul edil al Capitalei se ascundea în Glyfada, o suburbie de lux din capitalei Greciei.

„Un caz care amintește de un thriller de spionaj, cu fostul primar al Bucureștiului în rol principal, s-a desfășurat din nou în Grecia”, arată sursa citată.

Sorin Oprescu se instalase în cartierul de lux Glyfada. Este vorba despre o zonă preferată de magnați și celebrități, datorită faptului că este situată pe rivieră.

Citeşte şi: Sorin Oprescu, dezvăluiri incredibile despre noaptea flagrantului: „Au căutat şi sub coteţul câinelui, au scos parchetul din casă!”

O fotografie publicată de protothema.gr, preluată din dosar, arată „ascunzătoarea” fostului primar al Capitalei, care era situată într-o zonă liniștită, departe de zgomot și ochi curioși”, conform Libertatea.

Jurnaliştii au amintit şi despre un alt fugar român, Dragoș Săvulescu, care a fost reținut în 2021, tot în Grecia, pe insula Mykonos.

Sorin Oprescu a fost reținut marți, 17 mai, în Atena, la patru zile de când a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare. Procurorii greci au decis, miercuri, 18 mai, ca Oprescu să rămână în arest în următoarele 40 de zile, până la soluționarea dosarului de către instanță.

Fost primar al Capitalei, Sorin Oprescu a fost condamnat în dosarul în care este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Iniţial, Tribunalul Bucureşti (instanţa de fond) l-a condamnat pe Oprescu, în mai 2019, la 5 ani şi 4 luni închisoare, pedeapsă mărită de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani şi 8 luni, după ce judecătorii au aplicat forma agravantă a infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat.

Potrivit deciziei instanţei, Sorin Oprescu a primit 6 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în variantă agravată; 6 ani pentru luare de mită, 3 ani închisoare pentru abuz în serviciu şi 3 ani şi 6 luni închisoare pentru spălarea banilor. Pedepse au fost contopite şi, prin adăugarea unui spor, a rezultat 10 ani şi 8 luni închisoare.

Instanţa a mai dispus confiscarea specială de la Oprescu a sumelor de 25.000 euro, 102.400 lei şi de 9.500 euro.

De asemenea, magistraţii au decis confiscarea extinsă a imobilului situat în municipiul Bucureşti, str. Herăstrău, cumpărat de Sorin Oprescu, prin intermediul iubitei sale, Adriana-Elena Nica.

În plus, a fost menţinut sechestrul asigurător asupra imobilului situat pe str. Covrigarului, sat Ciolpani, compus din casă, în suprafaţă de 526 mp, şi teren, în suprafaţă de 895 mp, aparţinând lui Sorin Oprescu.

Fostul primar trebuie să plătească şi 50.000 lei cheltuieli judiciare către stat.

Citeşte şi: Sorin Oprescu, transferat la închisoarea din Atena cu cei mai periculoși deținuți. Câte zile va sta fostul edil în arest

 

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Ce a ajuns să facă Oana Zăvoranu. E foame mare de bani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul dentistei din Brăila! Aceasta ar fi fost ucisă de mafia basarabeană! Declarațiile făcute de rudele presupusului criminal
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Poliția britanică avertizează asupra influenței negative a lui Andrew Tate asupra tinerilor băieți
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!