Ciolacu a precizat că deocamdată nu este nevoie de intervenţia României pe zona de aprovizionare cu armament a Ucrainei, mai ales în condiţiile în care Rusia nu a atacat sau provocat nici ţara noastră, nici NATO, din care România face parte.
„În acest moment, România nu a luat o decizie în acest sens. Încă nu este nevoie de intervenţia României de ajutor cu armament. România s-a implicat foarte mult în zona umanitară, pentru refugiaţi în primul rând, şi am trimis veste antiglonţ, căşti, lucruri, până la urmă, de apărare şi ce aveau nevoie în mod direct ucrainenii”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi seară, la România Tv.
El a subliniat că nu se pune problema trimiterii de forţe armate în Ucraina, arătând că România nu este în conflict direct cu Rusia, dar că are „o obligaţie foarte mare în ceea ce priveşte Moldova”.
Citeşte şi: Ce taxe și impozite ar putea introduce Guvernul Nicolae Ciucă. Codul Fiscal 2023
Ciolacu consideră că, în relaţia cu Ucraina, România „a luat deciziile cele mai corecte la nivel guvernamental”, implicându-se în zona umanitară şi dând de asemenea ajutor ţării vecine în ceea ce priveşte comerţul.
El a spus că exportatorii români de cereale nu au probleme din cauza ajutorului dat de României Ucrainei, arătând că ţara noastră ar trebui să-şi consolideze stocurile de cereale, nu să sporească exporturile.
„Nu ştiu dacă domnul prim ministru se va supăra sau nu, vreau să vă spun că împreună cu secretarul general, ministrul Agriculturii, aseară, la Guvern, cu primul ministru, am stat de vorbă pe aceste subiecte mai mult de două ore şi jumătate. Acum urmează deciziile. Deci este, pe de o parte, o îngrijorare, dar cred că cea mai importantă în acest moment este eficienţa guvernamentală şi se vor lua decizii pentru ca România să fie pregătită şi este pregătită în acest moment şi o să avem o recoltă bună”, a afirmat Ciolacu.