Descoperirile au fost făcute după ce a investigat mai mulţi deţinuţi pentru guvernul nemţesc. El şi-a testat teoria după ce a măsurat undele cerebrale ale mai multor persoane, în timp ce vizionau anumite filme.
„Le-am arătat oamenilor filme scurte şi le-am măsurat undele cerebrale. De câte ori era o scenă brutală sau violentă, anumiţi subiecţi nu arătau nicio emoţie. În zonele în care trebuia să se creeze compasiunea şi regretul, nu s-a întâmplat nimic. Când te uiţi la radiografii ale creierelor criminalilor, mereu există aceste zone întunecate”, a declarat doctorul pentru Daily Mail.
Porţiunea întunecată de pe radiografii a apărut de fiecare dată la oamenii care erau cunoscuţi pentru activităţi violente. Aceste informaţii l-au dus pe doctor la concluzia că anumiţi criminali au o „predispoziţie genetică” pentru violenţă.
„Există cazuri în care o persoană devine un criminal ca rezultat al unei tumori sau din cauza unei leziuni în acea zonă, iar după operaţie revine la normal. De asemenea, există şi deficite fiziologice, deoarece anumite substanţe cum ar fi serotonina din lobul central, care împiedică creierul să funcţioneze normal. Un lucru este sigur, aceasta este regiunea din creier unde se naşte răul. Desigur, nimic nu este automatic. Creierul poate compensa pentru tendinţele violente, dar acest lucru nu este clar”, şi-a explicat neurologul teoria.
Psihopatia este o boală psihică, caracterizată prin tulburări de afectivitate, de comportament sau de caracter. Psihopaţii nu au emoţii, le lipseşte empatia şi au o toleranţă mare la stres. Ei pot fi egocentrici, manipulativi, iresponsabili şi impulsivi.
Doctorul spune că în acest moment îi este uşor să depisteze comportamentul anti-social, de la o vârstă fragedă. Cu toate acestea, el a declarat că nu există doi criminali care să semenea, de multe ori oamenii ajungând să fie violenţi din cauza mediului în care au trăit.
„Experţii pot să detecteze declinul metal al anumitor persoane încă de la grădiniţă. Este datoria societăţii de a îi oferi suport şi consolare atât copilului cât şi părintelui, înainte să devină criminal”, şi-a completat Gerhard Roth descoperirea, fiind de acord cu faptul că oamenii se pot schimba.
Cercetătorii descoperă din ce în ce mai multe lucruri despre creierul uman. Astfel ei au reuşit să determine până şi schimbările care se produc în creier atunci când ne îndrăgostim.