Carnea de cămilă nu este inferioară cărnii de vită, nici ca valoare nutriţională, nici ca gust, dimpotrivă. Cercetările medicale au indicat faptul că acest tip de carne este mai bun comparativ cu alte tipuri de carne. Carnea de cămilă este mai săracă în grăsimi şi mai bogată în proteine comparativ cu carnea de vită. Astfel, riscul dezvoltării bolilor de inimă dacă consumi carne de cămilă este semnificativ redus. În plus, conţine şi mai mult fier decât carnea de vită. Cele mai apreciate sunt carcasele cămilelor tinere.
De altfel, şi laptele de cămilă este mai bun pentru organism decât laptele de vacă.
Carnea de cămilă este un produs dietetic, deoarece nu conține straturi interne de grăsime. Stratul de grăsime în forma sa pură este conținut în cocoașă. Cocoaşa nu este formată, aşa cum mulţi cred, din apă, ci din grăsime. Aceasta este reîncălzită și utilizată la gătit, iar ţările în care se consumă carne de cămilă grăsimea este evaluată mai mult decât mielul și carnea de vită.
Citeste si Reţetă delicioasă de carne de vită în suc propriu la borcan. Metodă ingenioasă de preparare. VIDEO
Cercetările au arătat faptul că acest tip de carne protejează organismul împotriva tumorilor canceroase. De asemenea, carnea de cămilă conţine glicogen, un carbohidrat stocat în muşchi şi ficat care reprezintă sursa principală de “combustibil”.
Carnea de cămilă poate fi preparată prin prăjire sau prin fierbere. Pentru pregătire, carnea se pune în apă fierbinte și se fierbe la foc mic timp de trei până la patru ore. Pentru prăjire, carnea trebuie mai întâi să fie marinată în oțet timp de două până la trei ore: va deveni mai moale, iar gustul va fi mai bun.
Dezavantajul consumului de carne de cămilă este unul singur. Este destul de dificil de tranşat, aşa că la tăierea ei trebuie să participe mai multe persoane, iar activitatea se întinde de-a lungul unor ore bune.
Citeste si Jackfruit-ul, fructul cu gust de carne. Ce conține și care sunt beneficiile consumării lui