Cum să păstrezi căpşunile proaspete mai mult timp. Aceste fructe sunt aromate, gustoase și te poți bucura de ele oricând în timpul verii, motiv pentru care, atunci când avem ocazia, luăm cantități mai mari de căpșune, mai ales dacă arată și bine. Ei bine, timpul a trecut și poate că nu le-ai consumat pe toate, iar unele încep să se strice.
Din fericire, există o variantă de a le depozita astfel încât fructele vor rămâne proaspete pentru o perioadă mai îndelungată de timp. Prima greșeală pe care mulți o facem este să spălam fructele înainte de a le pune în frigider.
Potrivit fermierilor, dacă spălam fructele înainte de a le pune în frigider scurtăm perioada în care căpșunile, de exemplu, pot fi consumate. Din cauza apei, acestea vor ajunge să se strice mai repede.
Fructele ar trebui să fie depozitate la frigider exact așa cum au fost cumpărate, fără urme de apă pe ele. În cazul în care le-ați luat din propria grădină, spălați doar cât consumați pe moment. Restul este indicat să le puneți în recipiente largi, astfel încât să nu stea unele peste altele.
Citeşte şi: Cum să faci spumă de căpşuni folosind doar trei ingrediente. E delicioasă şi se prepară foarte rapid
Cu toate acestea, înainte să consumi căpşuni trebuie să te asiguri că sunt cât mai naturale, de origine organică. Foarte multe tipuri de căpșune găsite în comerț conțin cantități mari de pesticide, substanțe care ne pot afecta în mod însemnat organismul.
Nutriţionistul Lygia Alexandrescu a dezvăluit de ce dieta cu căpșune este perfectă pentru startul sezonului cald. „Iata cateva motive care ar trebui sa ne stimuleze apetitul pentru fructele de sezon: reprezinta cel mai natural desert, contine o mare cantitate de apa de care organismul are atata nevoie, sunt bogate in fibre, stimuleaza memoria, nu contin LDL (colesterol rau), mentin rezerva alcalina a organismului si nu in ultimul rand iti dau o stare de bine general dupa ce le consumi.
Căpșunile, ca și alte fructe de pădure, sunt bogate în vitamine, minerale, fibre și flavonoizi cu proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Ca parte a unei diete echilibrate, ele pot ajuta la prevenirea a numeroase simptome; constipatie, inflamatie, pofta de dulce, etc.
Ele contin si multa apa, zaharuri, vitamina A si K si complex de vitamine B, minerale si flavonoide care protejeaza celula de atacul radicalilor liberi. Sunt dulci si parfumate si au actiune diuretica, laxative, antianemianta si ajuta la reducerea nivelului de colesterol seric.
Conținutul de nutrienți a 100 de grame de căpșune crude este: Calorii: 33 Apă: 91% Proteine: 0,7 grame Carbohidrați: 7,7 grame Zahăr: 4,9 grame Fibre: 2 grame Grăsimi: 0,3 grame”, explică Lygia Alexandrescu, la Antena 3.