Prizonierii ucraineni, snopiţi în bătaie, torturaţi cu electroşocuri şi forţaţi să înveţe poezia „Iertați-ne, ruși nativi”

Se duc lupte grele între militarii ucraineni şi forţele armate ruse în estul Ucrainei. La ordinul preşedintelui Vladimir Putin, ruşii intensifică atacurile pentru a cuceri Severodoneţk, unul dintre oraşele cheie din Donbas. Între timp, liderii europeni urmează să aprobe luni al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Moscovei.
Filip Stan
30 mai 2022, 09:01
Prizonierii ucraineni, snopiţi în bătaie, torturaţi cu electroşocuri şi forţaţi să înveţe poezia „Iertați-ne, ruși nativi”

Avocatul Poporului, Liudmila Denisova, a declarat că prizonierii ucraineni de război au fost torturaţi de forţele armate ruse, scrie The Kyiv Independent. Militarii capturaţi de ruşi pe front au fost ţinuţi în subsoluri și anexe și apoi au fost transferați într-un centru de detenție preventivă din Donețk, apoi au fost transferați la centrele de arest preventiv Taganrog și Voronej din Rusia.

„În timpul transferului, soldații ucraineni erau legați la ochi, purtau un sac deasupra capului, iar mâinile erau legate cu frânghii. Au fost torturați, amenințați cu moartea, bătuți și umiliți în captivitate”, a spus Denisova.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski l-a demis pe şeful serviciilor de securitate din Harkov

Într-un mesaj publicat pe Facebook, Denisova a precizat că, în timpul interogatoriilor, prizonierii de război ucraineni au forţaţi să îngenuncheze, fiind bătuți peste degete și peste rănile deschise cu patul unei mitraliere. De asemenea, rușii sunt acuzaţi că i-au sugrumat cu bandaje pe prizonieri. „În plus, aceștia au fost torturați cu șocuri electrice, bătuți cu bastonul și loviti cu piciorul”.

Militarii ucraineni au raportat că rușii le-au administrat medicamente necunoscute cu litera „M”, după care au leșinat și și-au pierdut cunoştinţa. Ocupanții i-au forțat pe soldații ucraineni să învețe poezia „Iertați-ne, ruși nativi”, imnul federației ruse, istoria creării emblemei și drapelului federației ruse, în caz contrar – erau torturați, conform Hotnews.

În ultimele 24 de ore, armata rusă n-a reușit să avanseze prea mult pe front. În schimb, ucrainenii au reușit să recupereze mai multe localități pe care le pierduseră zilele trecute, în apropierea orașului Severodonețk.

Dacă forţele ruse reușesc să cucerească Severodonețk, următoarea linie de apărare e chiar în orașul Lisihansk, unde aproape toţi locuitorii au fost evacuați.

În sud, rușii bombardează sporadic orașul-port Nikolaev. Cel mai probabil, pentru a împiedica trupele ucrainene din regiune să fie trimise spre Donbas. Rachetele cad, însă, în zonele rezidențiale.

În estul Ucrainei, rușii pierd înregistrează pierderi masive de trupe şi echipamente militare. Pentagonul susţine că ucrainenii au distrus 1.000 de tancuri ruseșți, iar Kievul anunță că, de la începutul războiului, au fost uciși în luptă peste 30 de mii de soldați ruși.

„Inamicul continuă să sufere pierderi grele. În teritoriile ocupate temporar, precum Crimeea, administrația rusă a ordonat să nu mai fie primiți loclanicii în spitale, că să elibereze paturi pentru răniții de război. Și sunt oameni aduși cu forță să doneze sânge”, a precizat Oleksandr Shtupun, purtătorul de cuvânt al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Citeşte şi: Război în Ucraina, imaginile momentului: Zelenski s-a dus pe front la Harkov VIDEO

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
De sâmbătă, 17 august 2024, de la ora 10, patru zodii trec printr-o mare transformare. Destinul lor se schimbă, nimic nu va mai fi la fel
Capital.ro
Statul taie banii. N-ai dreptul să refuzi inspecția. Nu mai primești niciun leu un an întreg
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Împușcarea lui Ceaușescu, decisă mult înainte de decembrie 1989
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
A încercat la Ramona Gabor! Pescobar a aruncat lanseta, dar şi-a luat-o peste bot 😂 Imaginile sunt fabuloase
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Se oprește mașina la ITP. Îți reține talonul și actele: Dacă te prinde, nu poți să pleci
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ursă agresivă pe Transfăgărășan: turiști străini atacați după ce i-au dat de mâncare
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...