Cum se prepară cel mai bun sirop de salcâm. Rețeta pe care trebuie să o știe orice gospodină

În articolul de mai jos, veți găsi o rețetă de sirop de salcâm pe care trebuie să o știe orice gospodină. Iată cum se gătește acest preparat așa de bun, că te vei linge pe degete atunci când îl vei gusta.
Filip Stan
30 mai 2022, 11:31
Cum se prepară cel mai bun sirop de salcâm. Rețeta pe care trebuie să o știe orice gospodină

Așa cum probabil știți, siropul de salcâm, este bun la gust și poate fi savurat în zilele de vară, cu apă minerală sau cuburi de gheață. Dar, trebuie să știi, că acest preparat.

Sirop de salcâm, cea mai bună rețetă. Ingrediente

500 g de flori de salcâm
2,5 litri de apă
1,5 kg de zahăr
o lămâie bio
Mod de preparare

La început, este obligatoriu să afli câteva informații despre florile de salcâm. Dacă le alegi singur, cel mai bun moment este după prânz, atunci când soarele este cel mai puternic. Totodată, trebuie să știi că pentru a le face sirop de salcâm, că florile se spală bine să nu aibă niciun fir de praf. După ce ai terminat de adunat, separă-le de codițe și clătește-le bine în mai multe ape reci. La final, se lasă la scurs într-o sită.

Citește și: Reţetă de castraveţi muraţi care pot fi mâncaţi a doua zi. Garnitura ideală pentru orice friptură, gata cât ai bate din palme

Cum se prepară cel mai gustos sirop de salcâm

În primă instanță, se pune apa la fiert într-o oală înaltă și, când ajunge la punctul de fierbere, se adaugă florile de salcâm bine scurse. Se dă focul la mai mic și se lasă florile de salcâm să fiarbă, pentru aproximativ 30-40 de minute.

Se stinge focul și se acoperă vasul cu un prosop de bucătărie curat sau cu un tifon. Se lasă la infuzat circa 24 de ore. În următoarea zi, se strecoară lichidul printr-un tifon curat și se storc bine florile pentru a nu se pierde din aroma lor.

În continuare, se pune zahărul, după care oala se așază iar pe foc, la intensitate medie. Imediat după, se amestecă cu o spatulă până când zahărul se topit, după care se dă focul la minim și se lasă să fiarbă până când scade consistent, aproape la jumătate. Consistența siropului trebuie să fie puțin mai fluidă decât cea pentru rețeta de dulceață.

În continuare, lămâia se spală bine, se taie felii sau bucăți mai mici și se pune în oală, cu 15 minute înainte de a stinge focul. Este bine să se facă și sterilizarea borcanelor. Siropul ar fi bine să fie pun în recipiente mai mici, pentru a fi consumat tot odată, când se desface.

Apoi, recipientele se sterilizează și se pune siropul fierbinte în ele. Se storc bine și feliile de lămâie, pentru a prinde și aroma bună a acestora. În plus, sucul de lămâie împiedică zaharisirea siropului, dacă este păstrat pe o perioadă mai lungă de timp.

Citește și: Reţetă de Socată. Ce trebuie să pui în ea ca să-ţi iasă delicioasă. Secretul pe care puţini îl ştiu

Capacele se închid foarte bine, după care recipientele se învelesc într-o pătură și se lasă acolo până se răcesc definitiv. Ulterior, se depozitează într-un loc răcoros și ferit de lumină, scrie stiridinlume.ro.

Spynews
”De când se trezeşte...” Ce părere avea Adrian Minune despre ginerele său, înainte să se despartă de Karmen Minune. Manelistul, declarații despre Bogdan Căplescu
Bzi.ro
Maria de la Insula Iubirii a făcut senzație în costum de baie! Ce manelist a pus ochii pe blondină
Fanatik.ro
Ce a găsit un bărbat din Neamț într-o fântână la care lucra. A venit imediat poliția
Capital.ro
Ordin de la Comisia Europeană. România e obligată. Se aplică în toate statele UE. Trebuie să raporteze
Playtech.ro
WOW ce schimbare totală! Păpușa de la Glina e de nerecunoscut ACUM. Dumnezeule, cât e de frumoasă
DailyBusiness
Românii dau năvală la Lidl pentru acest produs. E delicios și APROAPE GRATIS!
Adevarul
Mesajul Mongoliei după ce nu a pus în aplicare mandatul de arestare emis pe numele lui Putin: „Mâinile noastre sunt cam legate”
Spynews
Nu mai există șanse de împăcare! Perneș de la Mireasa vorbește despre despărțirea de Sabrina! De ce s-au separat și cum trebuie să fie viitoarea lui iubită
Spynews
Ce era în plicul de pe sicriul prințesei Diana pe care Harry a scris "mami"
Evz.ro
Război pe legea RCA. Ce îi așteaptă pe șoferii români
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Familia lui Radu Brînzan, polițistul care a murit în timp ce tundea iarba în curte, nu va primi pensia de urmaș
Playsport.ro
Cristiano Ronaldo și Georgina, așa cum nu au mai fost surprinși niciodată! Ce au făcut pe un iaht de lux, în larg, când credeau că nu-i vede nimeni
kanald.ro
Pisica Vasi ar fi fost găsită! Oana Zăvoranu intervine, și ea, în cazul mascotei aeroportului Otopeni: „Mă doare sufletul! Nu există legi care să protejeze animalele”
Capital.ro
Avertisment pentru cei cu termopane la bloc. Sunt obligați prin lege. Amenda e 4000 lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
"Ea era rece, moartă, iar el abia respira" Ana Maria a murit în beci, lângă soțul ei, din cauza monoxidului de carbon emanat de mustul în fermentație. Cei cinci copii ai soților au ajuns în grija statului
substantial.ro
Polițist din Sibiu reținut după agresarea unui șofer în trafic
MediaFlux
Pensiile se CALCULEAZĂ din nou! ANUNȚUL Șefului Casei de Pensii, Daniel Baciu
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...