Evaluare Națională 2022. Au început înscrierile. Când şi cum vor fi organizate examenele

Încep emoțiile pentru absolvenții clasei a VIII-a, care vor susține primul lor examen important. De luni, 30 mai, au început înscrierile la examenul de Evaluare Naţională 2022.
Alina Andrei
30 mai 2022, 13:14
Evaluare Națională 2022. Au început înscrierile. Când şi cum vor fi organizate examenele

Elevii claselor a VIII-a se pregătesc să intre în vacanţă, dar şi de Evaluare Naţională 2022. Elevii de clasa a VIII-a vor termina cursurile pe 3 iunie 2022. Restul elevilor vor lua vacanța de vară pe 11 iunie 2022, conform structurii anului şcolar 2021 – 2022.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu, anunţ de ultima oră înainte de Evaluare Naţională 2022 şi Bacalaureat 2022: Sistem de corectare pilot, în anumite judeţe

De luni, 30 mai, au început înscrierile la Evaluare Naţională 2022. Potrivit metodologiei anuntate de Ministerul Educatiei, la Evaluarea Nationala 2022 se pot inscrie absolventii clasei a VIII-a din seria curenta si din seriile anterioare, care nu au participat in nici o sesiune la unul din examenele nationale: examenul de capacitate, testele nationale, tezele cu subiect unic sau evaluare nationala.

Citeşte şi: Schimbări majore în sistemul de educație. Sorin Cîmpeanu: „Se renunță la mediile semestriale și la obligativitatea susținerii tezelor”

Acte necesare la inscrierea la Evaluare Nationala 2022

Pentru elevii de clasa a VIII-a care vor sa se inscrie la examenul de Evaluare Nationala 2022 sunt depuse la secretariatul scolii, intre 30 mai si 3 iunie 2022, urmatoarele documente:

– Cerere tip (se va semna atat de copil, cat si de parinti/ reprezentant legal);
– Copie CI (sau certificat de nastere pentru cei care inca nu au carte de identitate);
– Foaia matricola

Probele scrise la Limba şi Literatura Română şi Matematică, precum şi la Limba şi Literatura maternă pentru şcolile cu astfel de profil, vor avea loc în perioada 14 – 17 iunie 2022.

 

Reguli stricte pentru elevii care susţin Evaluare Naţională 2022. ce nu au voie să facă la examen

Se interzice candidaţilor la evaluarea naţională să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi alte asemenea obiecte, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor
personale, stabilită de comisia din unitatea de învăţământ – centru de examen în acest scop.

Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor menţionate mai sus în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen.

Se interzice candidaţilor la evaluarea naţională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi alte asemenea obiecte ori în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen orice fel de
lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Se interzice candidaţilor să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi alte asemenea obiecte sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, care ar putea fi utilizate în rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alţi candidaţi/asistenţi din unitatea/unităţile de învăţământ/centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

Se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Încălcarea regulilor menţionate la alin. (3) – (5) va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi sunt eliminaţi de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materiale interzise/ciorne/foi din lucrările scrise etc.

Candidaţii eliminaţi de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă primesc nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă.

Înainte de începerea probelor, asistenţii prezintă candidaţilor prevederile metodologice legate de organizarea şi desfăşurarea corectă a evaluării naţionale şi prevederile de mai sus şi le solicită să predea toate eventualele materiale şi obiecte care, potrivit reglementărilor în vigoare, sunt interzise în sala de examen.

Rezultatele la Evaluare Nationala 2022 se afiseaza pe 23 iunie. In aceeasi zi, intre orele 16:00 si 19:00, dar si pe data de 24 iunie 2022, intre orele 08:00 si 12:00, absolvenţii de clasa a VIII-a nemulţumiţi de note vor putea depune contestatii.
Rezultatele finale de la Evaluare Nationala 2022 vor fi afisate pe 30 iunie 2022.
Media obținută de absolvenţii de clasa a VIII-a la Evaluare Naţională 2022 este un criteriu esențial pentru admiterea în învățământul liceal.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Leguma care s-a scumpit enorm în ultimele zile. Se vinde cu un preț uriaș în piețe, deși e produsă în cantități industriale în România și la producători costă doar 1,5 lei un singur kilogram
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Romanița Iovan, mai bine ca niciodată. Înfloritoare la 59 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Curiosity descoperă sulf pur pe Marte într-un canal străvechi, uimitând cercetătorii
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!