Aproximativ 100 de angajaţi ai Companiei Naţionale Poşta Română au pichetat joi sediul instituţiei, cerând demisia conducerii, pe care o acuză de „incapacitate şi nepăsare”, care vor duce la reducerea salariilor, la desfiinţarea de oficii poştale urbane şi a tuturor ghişeelor poştale rurale.
„Nu avem cu ce să ne luăm pâinea, cu un astfel de director şi manageri nu mai avem nici cu ce lucra. S-au găsit cu disponibilizările, după ce suntem şi aşa de puţini, ce disponibilizări să mai facă?! Să muncim pentru salariile lor mari! Au distrus Poşta Română!”, a declarat unul dintre protestatari reporterului România TV.
Poştaşii cred că dacă vor fi mai mulţi care vor manifesta – pentru că sunt proteste ale angajaţilor Postei Române în toată ţara – poate vor obţine măcar o parte din revendicările lor. Sindicatul lucrătorilor din Poştă a anunţat că vor organiza un alt protest în Piaţa Constituţiei, în data de 12 februarie.
La protest a participat şi preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, care le-a spus protestatarilor că a făcut apel şi la sindicalişti din alte domenii pentru ca aceştia să li se alăture la mitingul din 12 februarie.
„În opinia noastră, acest tip de nou contract nu le aduce mari beneficii. Aceste lucruri nu mai pot continua şi nu se poate ca singura soluţie pe care un manager o pune pe masă să fie un buget mai mic ca anul trecut şi să amputăm drepturi salariale pentru toată suflarea. Poşta Română are soluţii alternative”, a spus liderul BNS, potrivit Mediafax.
Sindicaliştii spun că sunt îngrijoraţi de viitorul locului lor de muncă, deoarece în ultimii ani managementul CNPoşta Română nu şi-a asumat deloc rolul de manager creativ, „ci doar pe acela de administrator mediocru, ce ţine echilibrul societăţii pe care o administrează exclusiv prin amputarea drepturilor angajaţilor”.
Pentru poştaşi există însă şi o veste bună, aceea că vor scăpa de actuala conducere, deoarece Poşta Română urmează să se privatizeze, dar şi o veste rea, şi anume aceea că nu se ştie câţi dintre ei îşi vor păstra locurile de muncă la noul angajator.