Pensii 2022. Dezastru pentru 5 milioane de pensionari, ce se întâmplă cu majorările promise în acest an

Seniorii cu venituri de sub 2000 de lei primesc vouchere sociale de 250 de lei, repsectiv 700 de lei, dar majorarea permanentă a pensiilor nu a fost decisă de Coaliţie.
Filip Stan
02 iun. 2022, 13:31
Pensii 2022. Dezastru pentru 5 milioane de pensionari, ce se întâmplă cu majorările promise în acest an

Pensii 2022. Pensionarii cu venituri mici primesc de la 1 iunie vouchere sociale de 250 de lei, iar de la 1 iulie, o singură dată, 700 de lei în plus în plicul adus de poştaş sau pe cardul bancar de pensii. Liderii Coaliţiei dau din colţ în colţ atunci când vien vorba de o majorare permanentă a pensiilor, deşi PSD a promis în urmă cu doi ani 40% în plus pentru pensionari.

EXCLUSIV. Marius Budăi, veşti bune pentru 3,3 milioane de români. Banii vin cu pensia din luna iulie

Liderul PSD Marcel Ciolacu a fost singurul care a vorbit d eo majorare, care se va aplica din ianuarie 2023. Este vorba însă de o indexare cu rata inflaţiei care este deja prevăzută de lege şi trebuie făcută obligatoriu de oricine ar fi la guvernare, nu de o majorare propriu-zisă.

Marcel Ciolacu anunță creșteri de pensii de la 1 ianuarie 2023

Marcel Ciolacu anunță că pensiile se vor mări ”conform legii” și în 2023, mai exact, pe 1 ianuarie a viitorului an. Liderul PSD a vorbit, miercuri, 1 iunie, și despre ce șanse sunt ca pensiile să mai crească până la finalul lui 2022, dar și despre o posibilă remaniere a miniștrilor.

”Nu Ciolacu creşte pensiile, nu este o pomană pentru acei oameni, este o lege pe care o respectăm, exact cum am respectat şi Legea 153 (Legea salarizării unitare 153/2017, actul normativ în baza căruia a fost introdusă o majorare a cuantumului brut al salariilor de bază, soldelor, indemnizaţiilor de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice – n.r.)”, a spus Marcel Ciolacu, jurnaliștilor, miercuri, în Parlament.

Întrebat dacă urmează o altă majorare de pensii în următoarele luni, președintele PSD a răspuns că nu a discutat cu colegii de guvernare, până în prezent, despre acest subiect. ”Nu am avut această discuţie în coaliţie”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Pensii 2022. De altfel, ministrul Muncii şi-a corectat şeful de partid. „Domnul preşedinte a făcut o declaraţie în conformitate cu legea care a spus că dacă prevede o creştere anume de la 1 ianuarie sau o creştere pe anual cu rata inflației şi 50% din creșterea salariului brut se va respecta. Asta nu exclude o creştere anul acesta şi nu exclude o analiză a actualului guvern pe tot ce înseamă măsuri şi pachete sociale pe anul acesta.

(…)Suntem extrem atenți la evoluția cifrelor şi vom lua măsurile necesare pentru a proteja puterea de cumpărare a categoriilor vulnerabile unde se încadrează şi pensionarii”, a spus Marius Budăi

Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor. Ministrul Muncii, anunţul care îi vizează pe milioane de pensionari
Tot de 1 iunie, Marcel Ciolacu a făcut referire și la o eventuală remaniere a miniștrilor din Cabinetul Ciucă. Concret, vor fi excluși din funcții aceia care nu vor reuși să gestioneze cheltuielile instituției pe care o conduc, în așa fel încât să înregistreze o economie de 10%.

Pensii 2022. Banii intră pe card sau îi aduce poştaşul de luna viitoare. Cine sunt pensionarii tăiaţi de pe lista majorărilor
Pensii 2022. Ministrul Muncii anunţă că a început emiterea voucherelor electronice prevăzute în Programul Sprijin pentru România / Valoarea fiecăruia este de 250 de lei, sumă ce poate fi folosită pentru achiziţionarea de alimente

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat, joi, că 3,2 milioane de pensionari vor primi ajutorul de 700 de lei în luna iulie, iar acesta va fi acordat persoanelor cu pensii până la 2.000 de lei, după ce iniţial plafonul fusese stabilit la o pensie de 1.600 de lei.

Marius Budăi a fost întrebat, joi, cum a fost stabilit plafonul la pensii de 2.000 de lei pentru cei care vor primi sprijinul de 700 de lei în luna iulie deoarece la începutul anului acesta era de 1.500 de lei.

“La începutul anului am avut un plafon de 1.600 pentru primul pachet social care a reprezentat atunci pensia medie în România. Am venit ulterior cu o analiză pe care am creat-o şi din cauza evoluţiei preţurilor şi din cauza a ceea ce s-a întâmplat, accentuându-se pe unele locuri criza preţurilor din cauza războiului din Ucraina, să implementăm al doilea pachet social cu acele carduri şi acele vouchere electronice pentru a sprijini populaţia până la sfârşit de an şi am considerat atunci o categorie vulnerabilă pensia care se încadrează în jurul pensiei medii. Acum considerăm că evoluţia preţurilor fiind cea pe care o ştim cu toţii trebuie să depăşim un pic pensia medie. Şi dintr-o analiză a noastră 3,2 milioane de pensionari, 3,2 milioane de seniori ai României vor beneficia de această nouă măsură”, a afirmat Budăi

El a precizat că acest ajutor va fi primit odată cu pensia, iar livrarea sa va începe din data de 1 iulie.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!