Calendar ortodox 4 iunie 2022. Sfinții Mucenici Zotic, Atal, Camasis și Filip de la Niculițel, făcători de minuni la vreme de necaz. Cum trebuie să te rogi ca să obții ajutor grabnic

Anual, pe 4 iunie, sunt prăznuiţi Sfinții Mucenici Zotic, Atal, Camasis și Filip de la Niculițel, grabnic ajutători la vreme de necaz şi mari făcători de minuni. În această zi, este bine să rosteşti rugăciunea care te ajută să găseşti grabnic soluţii la necazurile care te macină.
Alina Costache
03 iun. 2022, 13:23
Calendar ortodox 4 iunie 2022. Sfinții Mucenici Zotic, Atal, Camasis și Filip de la Niculițel, făcători de minuni la vreme de necaz. Cum trebuie să te rogi ca să obții ajutor grabnic
Sfinții Mucenici Zotic, Atal, Camasis și Filip de la Niculițel

Sărbători religioase 4 iunie 2022

Ortodoxe: Sfinții Mucenici Zotic, Atal, Camasis și Filip de la Niculițel

Greco-catolice: Sf. aep. Mitrofan; Sf. m. Zoticos, Attalos, Camasis și Filipos din Niculițel

Romano-catolice: Sf. Francisc Caracciolo, pr.

Calendar ortodox 4 iunie 2022. Cine au fost Sfinții Mucenici Zotic, Atal, Camasis și Filip de la Niculițel

Sfinții Mucenici Zotic, Atal, Camasis și Filip de la Niculițel (jud.Tulcea) fac parte din grupul celor 36 de mucenici care au pătimit în vechiul Noviodunum, Isaccea de astăzi, între anii 3109-324, pe vremea împăratului Liciniu, potrivit crestinortodox.ro

Trupurile lor au fost depuse într-o criptă din Niculițel. Peste această cripta s-a zidit în timp o biserica din piatră. Biserica a fost distrusă în timpul războaielor, iar cripta a fost acoperită de moloz.

În vara anului 1971, ploile abundente au dus la surparea terenului care ascundea cripta cu osemintele martirilor. În interiorul criptei s-a găsit un sicriu cu osemintele a patru bărbați. Deasupra sicriului, pe pereți, erau două inscripții grecești. Prima a fost tradusă prin: „Martirii lui Hristos“, iar a două „Martirii Zoticos, Atalos, Camasis, Filipos“.

Pe 17 ianuarie 1973, moaştele sfinţilor martiri au fost duse la Mănăstirea Cocoș, unde se află şi astăzi.

Calendar ortodox 4 iunie 2022. Rugăciune către Sfinții Mucenici Zotic, Atal, Camasis și Filip de la Niculițel

Sfinţilor Mucenici şi martori ai lui Hristos, Zotic, Atal, Camasie şi Filip, vrednicilor urmaşi ai Sfântului Apostol Andrei, care pe aceste locuri ale Sciţiei Evanghelia aţi vestit, voi din toată inima, cu tot cugetul şi din toată puterea voastră pe Dumnezeu aţi iubit şi până la cea din urmă suflare pentru El aţi pătimit.

Citeste si De ce nu e bine să pupi icoanele. Părintele Calistrat: „Nu e un gest de credinţă superautentică. Nu faci decât să descompui cu saliva compoziţia chimică a culorilor”

Mulţumim cu umilinţă Sfintei Treimi pentru purtarea Sa de grijă, Care, atâtea veacuri sub pământ, sfintele voastre moaşte le-a păstrat şi după aceasta a binevoit a le dărui Bisericii noastre dreptmăritoare, spre mângâierea şi folosul de obşte al credincioşilor. Cu adevărat la voi s-au împlinit graiurile sfinte: „Pe cei care Mă slăvesc pe Mine, îi slăvesc şi Eu pe ei”, şi: „Prin Sfinţii care sunt pe pământul Lui, minunate a făcut Domnul toate voile Sale, întru dânşii”.

Voi cu sufletele înaintea Domnului staţi, iar prin sfintele voastre moaşte, laturile ţării noastre le împodobiţi. Fericit este străbunul nostru pământ, care s-a adăpat cu sângiurile voastre şi în care se odihnesc sfintele voastre moaşte.

Drept aceea, cu credinţă, cu evlavie şi cu smerenie cădem către voi, adevăraţilor mucenici şi prieteni ai lui Hristos, cerându-vă să ocrotiţi prin sfintele voastre rugăciuni ţara aceasta şi Biserica noastră cea dreptmăritoare şi pe toţi cei ce cu bună cucernicie aleargă la sprijinul vostru şi vă pun mijlocitori către Preabunul Dumnezeu, de la Care, prin solirile voastre, să dobândim şi noi milă, pace şi ajutor în veacul de acum şi în vremea morţii noastre şi la Judecata cea de Apoi. Amin.

Citeste si Părintele Vasile Ioana, abordare inedită a păcatelor beţiei şi desfrânării: „Nu e păcat să bei, păcat e să te-mbeţi”/”Ai o nevoie fizică, o abţii şi o topeşti în patul conjugal”

 

 

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Proteina care ar putea prelungi speranța de viață cu până la 7 ani. A fost denumită “fântâna tinereții”: “Un obiectiv cheie pentru domeniul îmbătrânirii”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Lovitură pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani. ARMATA DEVINE OBLIGATORIE!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Cum aflați contribuția la pensie. Mișcarea trebuie făcută urgent
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Botswana creează un fond pentru a recompensa sportivii după succesul la Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...