Rareş Bogdan: „PNL este vioara întâi la guvernare, avem premierul şi nouă miniştri”

Liderul liberal a susţinut că, din punctul său de vedere, protocolul care prevede rotaţia la guvernare în actuala legislatură va fi respectat.
Filip Stan
03 iun. 2022, 23:07
Rareş Bogdan:

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan afirmă, întrebat care este principalul partid din actuala coaliţie de guvernare, că PNL este „vioara întâi”, atâta vreme cât deţine funcţia de prim-ministru. Bogdan arată că, din momentul în care premierul va fi schimbat, PNL va avea în continuare funcţii-cheie în Executiv, precum vicepremier, secretar general al Guvernului, miniştri ai Transporturilor, Finanţelor Publice, adăugând că, din punctul său de vedere, protocolul care prevede rotaţia la guvernare în actuala legislatură va fi respectat.

Rareş Bogdan, ultimatum pentru Florin Cîţu: „El apără sistemul bancar, nu înţelege că ce face este radical. Trebuie să depăşească şocul pierderii funcţiilor”

„Suntem la guvernare după şapte ani de război politic dur, agresiv, cu declaraţii belicoase din partea ambelor părţi, în care cred că PNL nu a făcut rabat nici de critici, nici de atitudini corecte pentru ceea ce înseamnă sănătatea democraţiei româneşti. Arhitectura Guvernului României şi a puterii din România este cu un prim-ministru care are un rol, chiar dacă primul ministru nu are toate puterile pe care le are cancelarul german sau cancelarul austriac sau primul ministru italian, acolo preşedinţii fiind doar la nivel de reprezentare, la noi, puterea executivă fiind împărţită între premier şi preşedinte, vă asigur că cel care dă tonul şi care duce, practic, politica, care dă direcţia politicilor guvernamentale este premierul României. Atâta timp cât premierul României este preşedinte al partidului de guvernământ, preşedinte al PNL, atâta timp cât preşedintele partidului de guvernământ, Partid Naţional Liberal, este premier al României cu drepturi depline, doar cineva care vrea să ne incite să reacţionăm într-un fel ne spune că am fi o altă vioară decât vioara întâi. Suntem vioara întâi în guvernare şi e normal să fim atât timp cât avem premierul, avem nouă miniştri”, a afirmat Rareş Bogdan, vineri seară, la Digi 24. 
Rareş Bogdan, despre acordarea voucherelor din programul „Sprijin pentru România”: „Înainte se acordau vouchere pentru 860.000 de persoane, acum se vor acorda pentru 3,5 milioane”

În ceea ce priveşte modificările în Guvern preconizate pentru luna mai a anului viitor, Bogdan a arătat că din momentul în care primul ministru va fi schimbat, PNL va avea în continuare funcţii-cheie în Executiv, precum vicepremier, secretar general al Guvernului, miniştri ai Transporturilor, Finanţelor Publice.

Liderul liberal a susţinut că, din punctul său de vedere, protocolul care prevede rotaţia la guvernare în actuala legislatură va fi respectat. „Eu vă pot spune că PNL va rămâne în acest parteneriat care sigur că a fost greu. (…) Nu vă închipuiţi că e lapte şi miere, dar învăţăm să convieţuim”, a mai spus Rareş Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, susține că nu știe cine a scris drafturile legilor siguranței naționale.

„Nu știu cine le-a scris. Există specialiști suficienți în Guvern. Sunt convins că au colaborat atât cu reprezentanți ai mediului academic, cât și ai serviciilor secrete”, a precizat Bogdan, la postul Digi24.

El crede că șefii serviciilor secrete, pe care a dat asigurări că îi cunoaște, nu vor derapa de la normele democratice.

„Îi cunosc pe toți șefii serviciilor de informații din România. (…) Comportamentele lor de până acum mă fac să cred, cel puțin pe partea civilă, dar și militară pe care îi cred că-și fac treaba cu credință și patriotism, că nu vor derapa”, a explicat Bogdan la Digi24.

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
Playtech.ro
ȘOC! Artista care și-a cumpărat LOC DE VECI: ”Am statuie, mă așteaptă!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Amenințări cu moartea pentru Trump. Cine a întreținut „climatul de ură”, de fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Nicolae Ciucă: România Poate Prelua Postul de Comisar European pe Economie sau Extindere
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'