Calendar ortodox 8 iunie 2022. Cruce neagră, Aducerea moaştelor Sfântului Teodor Stratilat. Sfântul Teodor, a cărui icoană sângerează, îndeplineşte orice dorinţă

În această zi, prăznuim Aducerea moaştelor Sfântului Teodor Stratilat. Este un sfânt făcător de minuniAcest sfânt este de mare ajutor pentru a te feri de primejdii și îndepartarea relelor.
Alina Costache
07 iun. 2022, 16:20
Calendar ortodox 8 iunie 2022. Cruce neagră, Aducerea moaştelor Sfântului Teodor Stratilat. Sfântul Teodor, a cărui icoană sângerează, îndeplineşte orice dorinţă

Sărbători religioase 8 iunie 2022

Ortodoxe: Aducerea moaştelor Sfântului Teodor Stratilat

Greco-catolice: Aducerea moaștelor Sf. m. Teodor Stratilat

Romano-catolice: Sf. Medard, ep.

Calendar ortodox 8 iunie 2022. Cine a fost Sfântul Teodor Stratilat

Pe 8 iunie facem pomenirea mutării rămășițelor pământești ale Sfântului Teodor Stratilat din cetatea Eracliei în Evhaita, potrivit crestinortodox.ro. Sfântul Teodor Stratilat a trăit la sfârșitul secolului al III-lea și începutul secolului al IV-lea. Pentru că a refuzat să renunţe la credinţa în Hristos şi să aducă jertfă idolilor, a fost supus multor chinuri.

După cinci zile de temniță, este răstignit asemeni lui Hristos. I-au fost pironite mâinile și picioarele, iar trupul i-a fost străpuns de săgeţi. Noaptea, îngerul Domnului l-a coborât de pe cruce și i-a vindecat rănile. Văzând această minune, mulți păgâni s-au convertit la creștinism. Din porunca împăratului Liciniu este decapitat.

Calendar ortodox 8 iunie 2022. Minuni săvârşite Sfântul Teodor Stratilat

Una dintre minunile săvârşite la icoana acestui sfânt a fost prezentată de Sfântul Anastasie din Sinai: În orașul Karast de lângă Damasc se afla o biserica închinată sfântului. Când Saracinii au cucerit Damascul, un grup de saracini s-au instalat în biserică cu nevestele și copiii lor.

Citeste si De ce nu e bine să pupi icoanele. Părintele Calistrat: „Nu e un gest de credinţă superautentică. Nu faci decât să descompui cu saliva compoziţia chimică a culorilor”

Acolo, în frescă, se afla pictat chipul Sfântului Teodor. Unul dintre saracini a tras cu o săgeată și a lovit chipul sfântului, iar din faţa acestuia a început să curgă sânge. La scurt timp, toți saracinii au pierit în acea biserică.

Calendar ortodox 8 iunie 2022. Rugăciune către Sfântul Teodor Stratilat

Strălucit voievod al adevăratei Oşti a Împăratului Ceresc ai ajuns, Fericite Teodor, purtătorule de biruinţă; că înţelepţeşte te-ai luptat cu armele credinţei şi mulţimile demonilor le-ai biruit şi adevărat biruitor te-ai arătat. Pentru aceasta pe tine cu credinţă pururea te fericim.

Cu fapta şi cu cuvântul încredinţând numirea ta de dar al lui Dumnezeu, în dar împărţeşti daruri celor ce au nevoie; că tot darul desăvârşit care se pogoară de sus, de la Tatăl primindu-l, îmbogăţeşti pe toţi cei ce te cinstesc pe tine.

Toată Dumnezeiasca armă luând şi înşelăciunea surpând, pe îngeri i-ai îndemnat să laude nevointele tale. Că aprinzându-ţi mintea de Dumnezeiasca Dragoste, toate relele bărbăteşte ai înfruntat. Drept aceea potrivit cu numele tău, dăruieşti Dumnezeieşti daruri celor ce cer de la tine, purtătorule de biruinţă, Sfinte Mucenice Teodor.

Pentru aceasta strigăm către tine: roagă pe Hristos Dumnezeu, iertare de greşeale să dăruiască celor ce prăznuiesc cu dragoste sfântă pomenirea ta.

Acum și pururea și-n vecii vecilor, Amin!

Citeste si EXCLUSIV Interviu de colecţie cu Părintele Calistrat: care este blestemul pământului românesc, de ce clasa politică ar trebui să fie formată doar din politicieni sub 40 de ani şi de ce unii credincioşi simt nevoia să fie extravaganţi

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cine este patronul lanțului de patiserii Luca. Simigeriile au împânzit Bucureștiul și au ajuns chiar și în Polonia
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Lovitură pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani. ARMATA DEVINE OBLIGATORIE!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Mulți români fac asta și riscă. Amenda e de 45.000 de lei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Cauza morții regizorului Bogdan Budes. Ce s-ar fi întâmplat cu el, în timpul nopții. Detalii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Armata ucraineană distruge un pod cheie în regiunea Kursk, izolând orașul Glușkovo
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...