Orașul din România unde un kilogram de roșii costă 3 lei. „Dacă vreți prețuri mici la legume și fructe, atunci trebuie să puneți presiune pe primari”

Roșiile s-au scumpit enorm în ultima perioadă, în multe zone din România. Un kilogram de roșii a ajuns să coste chiar și 10 lei.
Filip Stan
07 iun. 2022, 17:14
Orașul din România unde un kilogram de roșii costă 3 lei. „Dacă vreți prețuri mici la legume și fructe, atunci trebuie să puneți presiune pe primari”

Există, totuși, un oraș din România în care kilogramul de roșii costă aproximativ trei lei.

Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România susține că la Buzău sunt „cele mai mici prețuri din România la roșii”:

„Cele mai mici prețuri din România la roșii le găsiți în Piața centrală din Buzău! Piețele agroalimentare sunt în administrarea primăriilor! Dacă vreți să aveți prețuri mici la legumele și fructele care se vând în piețele agroalimentare, atunci trebuie să puneți presiune pe primari pentru a scoate samsarii din aceste piețe!

Cei care administrează un oraș sau o comună, adică primarul și consiliul local, trebuie să se îngrijească și de aprovizionarea cu alimente de calitate și fără prețuri speculative în comunitatea pe care o păstoresc!”, a transmis Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România.

Creșteri istorice ale prețurilor în România! Piața din București în care un kilogram de roșii românești a ajuns să coste 55 de lei

În ultimele luni, prețurile la alimente au crescut considerabil. În luna aprilie, cu doar două săptămâni înainte de Paște, un kilogram de roșii românești, în Piața Domenii, ajunsese să coste 55 de lei. Oamenii au rămas șocați când au văzut realitatea de la tarabe și cât de mulți bani ar trebui să scoată din buzunare în această perioadă. Mulți au mărturisit că nu își pot permite.

Asta în condițiile în care cu o lună înainte de Paște, în aceeași piață, un kilogram de roșii „grase de Bulgaria” era 18, 5 lei. Chiar și acel preț era considerat a fi destul de mare, dublu față de cât costă în supermarket.

În Piața Cotroceni, în urmă cu două luni, un kilogram de castraveţi cornişon era 25 de lei, adică triplu faţă de cât costau aceste trufandale în piaţă în aprilie 2021.

 

 

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!