Putin anunţă că războiul din Ucraina poate dura peste 20 de ani. Anunț halucinant pentru întreaga lume

Vladimir Putin este optimist la începutul celei de-a patra luni de război în Ucraina, despre care susține că poate dura mai mult de 20 de ani.
Filip Stan
09 iun. 2022, 23:57
Putin anunţă că războiul din Ucraina poate dura peste 20 de ani. Anunț halucinant pentru întreaga lume

Preşedintele rus Vladimir Putin îşi compară politica cu cea a ţarului Petru cel Mare, care a luptat împotriva Suediei, invadând o parte a acesteia, dar şi Finlanda, o parte a Estoniei şi a Letoniei, relatează AFP.

”Tocmai am vizitat o expoziţie consacrată celei de-a 350-a aniversări a lui Petru Cel Mare. Este uimitor, dar nu s-a schimbat aproape nimic (…). Petru cel Mare a purtat Războiul din Nord timp de 21 de ani. Ai impresia că, luptând împotriva Suediei, lua ceva. Nu lua nimic, el lua înapoi”, a declarat Vladimir Putin la o întâlnire cu tineri antreprenori, la Moscova.

Vladimir Putin ameninţă Finlanda şi Suedia de pe mare

”Atunci când a înfijnţat o nouă capitală (Sankt Petersburg), niciuna dintre ţările europene nu recunoşetea acest teritoriu ca aparţinând Rusiei. Toată lumea îl considera ca făcând parte din Suedia. Însă, din timpuri imemoriale, slavi trăiau acolo, alături de popoare fino-ugrice (…). El lua înapoi şi întărea”, a declarat liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin sfidează Occidentul: „Economia Rusiei va rămâne deschisă”

”Se pare că ne revine, de asemenea, să luăm înapoi şi să consolidăm”, a declarat şeful statului rus, părând să se refere la invazia Ucrainei.

”Da, au existat epoci în istoria ţării noastre în care am fost obligaţi să dăm înapoi, dar doar pentru a ne reface forţele şi a merge înainte”, a mai declarat Putin.

Înfrângerea Suediei în Marele Război din Nord (1700-1721) a transformat Rusia în principala putere la Marea Baltică şi într-un actor important în afacerile europene.

Rusia a comemorat joi ziua de naştere a ţarului Petru I al Rusiei, care a acţionat pentru a-şi apropia Imperiul de Europa, un ecou al trecutului care răsună după trei secole, în plină ruptură între Moscova şi Occident, din cauza Războiului din Ucraina.

Pentru a marca 350 de ani de la naşterea ţarului Petru cel Mare, care a domnit mai întâi ca ţar, iar apoi ca împărat, din 1682 şi până când a murit, în 1725, Putin a vizitat, la Moscova, o expoziţie care i-a fost consacrată.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că societăţile petroliere ruseşti nu-şi vor opri sondele de petrol, în pofida sancţiunilor impuse de statele occidentale şi a eforturilor acestora de a-şi diminua dependenţa faţă de materiile prime energetice importate din Rusia, relatează Reuters.

Statele Unite au introdus în martie un embargo petrolier împotriva Rusiei, la numai câteva zile după ce aceasta a atacat Ucraina, iar Uniunea Europeană a decis luna trecută să renunţe în termen de şase luni la circa 90% din importurile sale de petrol din Rusia şi în termen de opt luni la cele de produse rafinate.

Cu toate acestea, Putin a apreciat joi că pe parcursul următorilor câţiva ani Occidentul nu va putea să sisteze complet importurile energetice din Rusia. ”În ce priveşte refuzul resurselor noastre de energie, este improbabil în următorii câţiva ani, deşi nu este clar ce se va întâmpla în aceşti câţiva ani. De aceea, nimeni nu va turna ciment peste sonde”, a spus liderul de la Kremlin în timpul unei reuniuni cu tineri întreprinzători.

Producţia de petrol a Rusiei a scăzut cu circa 9% în aprilie, dar este de atunci în creştere constantă în pofida sancţiunilor occidentale, întrucât Rusia şi-a redirecţionat exporturile de petrol către Asia, în special către China şi India.

Mai mult, după cum a remarcat joi şi reprezentantul american pentru securitate energetică Amos Hochstein, Rusia ar putea obţine acum mai multe venituri din exporturile de combustibili fosili decât obţinea înainte să lanseze agresiunea contra Ucrainei, întrucât creşterea preţului acestor materii prime compensează valoric scăderea vânzărilor determinată de sancţiuni.

Aceeaşi constatare a făcut-o şi Putin. ”Încasările companiilor (ruseşti) cresc. Toată lumea vede asta, toată lumea îşi dă seama”, a remarcat el.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cine este patronul lanțului de patiserii Luca. Simigeriile au împânzit Bucureștiul și au ajuns chiar și în Polonia
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Lovitură pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani. ARMATA DEVINE OBLIGATORIE!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Mulți români fac asta și riscă. Amenda e de 45.000 de lei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Cauza morții regizorului Bogdan Budes. Ce s-ar fi întâmplat cu el, în timpul nopții. Detalii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Armata ucraineană distruge un pod cheie în regiunea Kursk, izolând orașul Glușkovo
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...