Florin Călinescu, mai vehement ca niciodată despre fenomenul fake news. „Serviciile secrete și grupurile oculte speculează superficialitatea consumatorului”

Actorul Florin Călinescu susţine că superficialitatea consumatorului a făcut ca fenomenul fake news (ştiri false) să ia amploare în presa din România. În opinia sa, informaţiile denaturate promovate de anumite grupuri de interese sunt răspândite cu largul concurs al publicului.
Filip Stan
13 iun. 2022, 16:15
Florin Călinescu, mai vehement ca niciodată despre fenomenul fake news.

Chiar dacă este considerat unul dintre cei mai carismatici actori din România, Florin Călinescu s-a retras recent din televiziune. Recunoaşte că nu este un consumator de presă, cu excepţia ştirilor din sport. Actorul şi-a expus punctul de vedere cu privire la știrile false, tot mai des promovate în presă.

„Fenomenul ‘Fake news’ este împământenit, din pricina superficialității consumatorului. Acesta aleargă de dimineața până seara ca să facă rost de o bucată de pâine, și seara, cu o bere în mână sau amețit de soare, înghite ce primește din partea guvernelor, a serviciilor secrete, a alianțelor și a altor entități. Acestea au ajuns, după 150 – 200 de ani, să închidă omul într-o cușcă, în care el pendulează între salariu sau pensie și strictul necesar pentru a supraviețui”, a afirmat Florin Călinescu, potrivit Fanatik.

Citeşte şi: Decizie radicală luată de Florin Călinescu. „Televiziunea a murit. Trăiască internetul!”

Fostul jurat de la „Românii au talent” a vorbit inclusiv despre „conspiraţia” care ar duce la dispariţia ziarelor.

„Gândiți-vă că, acum 200 de ani, omul n-avea nevoie de toate astea, și-l durea în c… de prețul benzinei, de gigacalorie și de costul gazelor din Marea Neagră. Cu siguranță, lucrurile se schimbau atunci când era vorba despre un război, de care auzea toată lumea… Așadar, fiind captiv în oraș, într-o entitate din care este obligat să-și câștige salariul, pentru a-și putea procura tot borhotul creat de acești oameni, care, în general produc un cancer masiv, consumă acest produs.

Diverse entități, servicii și patroni, care sunt mână în mână, pun pe ecranul televizorului, al tabletei ori al telefonului, asemenea chestiuni. Slavă Domnului că dispar ziarele, hârtia, și că mai lăsăm în pace niște copaci!”, a explicat actorul.

Florin Călinescu: „Omul nu mai are timp să gândească și nu mai poate fi liber”

De asemenea, Florin Călinescu a comentat modul în care oamenii sunt bombardaţi cu ştiri denaturate. „Ne trezim obosiți, stresați, mergem undeva la muncă, vreo opt ore, luăm niște bănuți, dar auzim că s-a scumpit coșul zilnic”.

„Omul nu mai are timp să gândească și nu mai poate fi liber. (…) Dacă băieții despre care vorbeam adineauri au pus stăpânire pe terenul de joc, asta ne livrează: „Atenție, se scumpesc gazele!”… Păi, nu le mai arde ăstora de nimic, deși, dacă ne uităm pe stradă, mașinile merg bară la bară”.

Atenție, se scumpesc cartofii, uleiul, zahărul, chiria, apartamentele, taxele, impozitele, locul de parcare, statul în oraș, plastilina, medicamentele și tot aerul pe care îl respirăm! Și atunci, omul nu mai are timp să gândească și nu mai poate fi liber, pentru că pleacă de la o sarcină la alta ca să-și cumpere doar o parte din cele enumerate mai sus, dintr-o listă care nu poate fi epuizată”, a precizat Florin Călinescu.

Îndrăgitul actor a povestit cu nostalgie şi umor despre cum trăiau străbunicii săi.

„Străbunicii mei au trăit 100 de ani la țară și, cu excepția unor ceaune, pe care le cumpărau toamna din târguri, și-au produs orice. Au făcut tacâmuri din lemn, haine din lână, mobila au făcut-o cu tesla, și casa, cu mâinile goale. Iar medicamentele le luau din pădure și de lângă gard. N-au știut ce reprezintă banii, spitalul, farmacia și alte lucruri, care astăzi îl apasă pe om încă de la naștere”, a mai menţionat el.

Citeşte şi: Florin Călinescu, despre momentul când a aflat că are cancer: „Am găsit o chestie ciudată la nas”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Detaliu scandalos în legea contra drogurilor la volan. Ce vor fi obligați să facă șoferii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activiști! Animalul poate fi transferat în România
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Meteorologii anunță o răcire semnificativă a vremii în a doua parte a săptămânii
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!