Putin sfidează din nou Europa. A semnat decretul legii prin care Rusia nu mai respectă deciziile CEDO

După invazia Ucrainei de către Rusia, din 24 februarie, Uniunea Europeana, SUA şi aliaţii lor au impus o serie de sancţiuni dure la adresa Kremlinului, dar Vladimir Putin nu cedează şi a impus o lege care prevede că Federaţia Rusă nu va mai respecta deciziile Curţii Europene a Drepturilor Omului.
Filip Stan
13 iun. 2022, 16:33
Putin sfidează din nou Europa. A semnat decretul legii prin care Rusia nu mai respectă deciziile CEDO

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un proiect de lege privind nerespectarea de către Rusia a hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), a anunțat sâmbătă Kremlinul.

În conformitate cu legea, Rusia nu va respecta hotărârile CEDO adoptate după 15 martie, dată la care țara și-a anunțat ieșirea din Consiliul Europei, potrivit agenţiei Xinhua.

În plus, compensațiile evaluate de CEDO vor fi făcute numai în ruble și vor fi transferate numai în conturi din băncile rusești. Proiectul de lege a fost aprobat miercuri de Consiliul Federației sau camera superioară a parlamentului rus.

Camera inferioară a Parlamentului, Duma, a aprobat în data de 7 iunie două proiecte de lege – unul care scoate țara de sub jurisdicția CEDO și al doilea stabilește 15 martie ca termen limită, hotărârile împotriva Rusiei pronunțate după acea dată nemaifiind puse în aplicare, potrivit Digi 24.

Proiectele de lege au fost adoptate aproape în unanimitate, doar un deputat din Partidul Comunist votând împotrivă. Ele trebuie să fie semnate de președintele Vladimir Putin înainte de a deveni lege.

Citeşte şi: Alertă la graniţele României. Putin nu se va opri în Ucraina: „Statele Baltice sunt următoarea ţintă”

În 2017, CEDO a decis ca Moscova să plătească despăgubiri supraviețuitorilor unei luări de ostatici care au suferit în urma intervenției serviciilor de securitate, atunci când au luat cu asalt o școală ocupată de militanți islamiști, în 2004. Intervenția din orașul Beslan s-a încheiat cu un adevărat măcel. Peste 330 de ostatici – dintre care 180 erau copii – și-au pierdut viața.

În februarie 2021, CEDO a hotărât că Navalîi, principala figură a opoziției din țară, ar trebui eliberat din penitenciar, după ce a fost închis pentru acuzații pe care le-a descris ca fiind motivate politic. Moscova a descris decizia CEDO drept „ilegală”.

Rusia a fost admisă în Consiliul Europei, care a fost fondat după cel de-Al Doilea Război Mondial cu scopul de a promova drepturile omului și democrația în Europa, în timpul președinției lui Boris Elțin, în 1996. După anexarea Crimeei în 2014, Rusiei i s-a retras de dreptul de vot în Parlamentul Consiliului.

Pe 15 martie, Consiliul Europei a decis excluderea Rusiei din organizația din care face parte CEDO, ca răspuns la războiul declanșat în Ucraina, în februarie.

Moscova a declarat atunci că a decis independent să părăsească Consiliul Europei, fostul președinte Dmitri Medvedev afirmând că ieșirea Rusiei din organizație reprezintă o oportunitate de a restabili pedeapsa cu moartea, pe care regulile Consiliului Europei o interzic.

Citeşte şi: SUA vs. Rusia, pe frontul din Ucraina. Duelul artileriilor, M777 americane împotriva lansatoarelor Katiuşa VIDEO

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Lidia Fecioru a dezvăluit băutura care te adoarme instant. Te scapă de agitație și insomnie și poți să o faci acasă: „Miraculoasă”
Capital.ro
S-a dat interzis în TOATĂ ROMÂNIA. Ordinul care devine LEGE pentru toată lumea
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
Se plătesc 10.000 DE LEI în fiecare lună. Banii care pot intra direct PE CARD
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Grav accident rutier în nord-vestul Ucrainei: 14 persoane decedate, inclusiv un copil
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!