Parapete montate în zonele cu accidente din Moldova, soluţia de compromis în loc de autostrăzi

Autorităţile din judeţul Iaşi au decis să monteze parapete de protecţie în zonele în care se produc accidente grave, în condiţiile în care autostrăzile din Moldova întârzie să apară.
Filip Stan
14 iun. 2022, 10:11
Parapete montate în zonele cu accidente din Moldova, soluţia de compromis în loc de autostrăzi

Astfel de parapete vor fi montate pe DE 583, pe tronsoanele de drum unde au loc numeroase accidente în fiecare an, cele mai multe dintre ele soldate cu morţi sau răniţi grav.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi a început montarea unor parapete pe rulouri pe sectorul DN 28, km 33 + 620 – 34 + 287, între localităţile Războieni şi Bălţaţi, în luna aprilie. În următoarea perioadă urmează montarea unor noi astfel de rulouri, au anunţat reprezentanţii DRDP, citaţi de Adevărul.

Pasarele pietonale şi parapete montate în zonele cu accidente din Moldova

Totodată, autorităţile din Iaşi spun că în următoarea perioadă, pe drumul european, vor fi montate pasarele pietonale, în dreptul unor localităţi în care pietonii sunt victime ale accidentelor frecvent. Acestea vor fi instalate în oraşul Podu Iloaiei, dar şi în comunele Leţcani şi Miroslava.

Ultimul accident grav în judeţul Iaşi s-a produs în luna februarie a anului 2022, atunci când şapte persoane au murit. Această tragedie a determinat autorităţile să monteze parapete până când Moldova va ajunge să beneficieze de autostrăzi, de la nord la sud şi de la est la vest.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu a anunțat semnarea contractelor pentru Autostrada Moldovei: „E primul proiect de țară al coaliției”

Lucrările la cel mai așteptat proiect de infrastructură rutieră, autostrada A7, ar putea debuta în curând, după ce au fost desemnați cei trei câștigători pentru execuția celor trei loturi ale primului tronson din drumul de mare viteză, Ploiești – Buzău, cu o lungime de 63,2 kilometri.

Autostrada Moldovei va avea o lungime de 320 de kilometri. Primul lot al tronsonului Ploiești – Buzău din A7 este Dumbrava – Mizil, cu o lungime de 21 de kilometri, al doilea Mizil – Pietroasele, de 28,3 kilometri, iar cel de-al treilea Pietroasele – Municipiul Buzău, cu o lungime de 14 kilometri.

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor, a oferit mai multe informații despre proiectul de infrastructură pentru RomâniaTV.net.

Oficialul de la Compania Națională de Infrastructură Rutieră susține că lucrările ar putea începe la sectorul Ploiești – Buzău chiar din mai, după semnarea contractelor și acordarea celor 30 de zile pentru organizarea șantierelor, însă cu o condiție, dacă nu vor exista contestații în urma licitațiilor. Pentru unul dintre loturi a fost depusă deja o contestație.

În cazul în care vor exista contestații, câștigătorii proiectelor ar putea fi desemnați în vară.

„În cazul în care vor exista contestații, instanța va decide. Până la începutul lui iunie ar putea fi stabiliți câștigătorii pentru contractele de execuție, la cele trei loturi din primul tronson”, a declarat Alin Șerbănescu, pentru RomâniaTV.net.

Termenul pentru finalizarea autostrăzii este anul 2026.

„Până la începutul lui 2023 trebuie să avem contractele semnate pentru toate loturile. Avem apoi termenul de 20 de luni pentru execuție, deci în 2025-2026 ar trebui să se circule pe autostradă de la București la Pașcani. 

Termenul de finalizare al întregului proiect este stabilit prin PNRR, 2026″, a mai transmis oficialul MT.

Pe lângă Ploieșți – Buzău (63 km), Autostrada Moldovei mai conține tronsoanele Buzău – Focșani (82 km), Focșani – Bacău (97 km) și Bacău – Pașcani (77 km).

Citeşte şi: Marcel Boloş îi taie elanul lui Sorin Grindeanu. „Dacă cei de la Ministerul Transporturilor realizează 419 km de autostradă asumaţi prin PNRR, vor fi declaraţi eroi naţionali”

 

Spynews
Răsturnare de situație în cazul crimei din Brăila! Ce s-ar fi întâmplat în cabinet
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a putut să pățească un român aflat în vacanță în Thassos. A promis că nu o să mai revină vreodată în Grecia: ”Ce le rămânea de dimineață, găseam seara”
Capital.ro
Se dau bani de la stat direct pe card. Cerere până pe 31 iulie. Ce obligație ai pentru 5 ani
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Cât costă un mic dejun la Eforie Nord, în plin sezon estival. Pentru o banală omletă cu șuncă plătești 30 lei
Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Evz.ro
Ce faceți cu polițistul în rochiță, care-și zice „Subsemnata Mihaela”?
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un polițist din București a ajuns viral pe internet după ce s-a afișat în fustă mini! Reacția surprinzătoare a colegilor lui: „Mi-au spus că am picioare frumoase”
Capital.ro
Mașinile au primit interzis. Decizie aprobată într-un mare oraș din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel
substantial.ro
Evgheni Serebriakov, acuzat de atentat la Moscova, declară că a cooperat cu servicii speciale din Ucraina
MediaFlux
PENSIONARII trebuie să depună DOCUMENTELE în URMĂTOARELE 14 ZILE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!