Iată alimentul care te protejează de soare. Costă doar un leu și funcționează ca o cremă de protecție solară

Soarele afectează pielea foarte tare, o usucă și o arde. Tocmai de aceea medicii recoandă ca fiecare dintre noi să folosim protecție solară atunci când ne expunem la razele soarelui.
Filip Stan
18 iun. 2022, 13:14
Iată alimentul care te protejează de soare. Costă doar un leu și funcționează ca o cremă de protecție solară
Iată alimentul care te protejează de soare. Costă doar un leu și funcționează ca o cremă de protecție solară

Nu tot timpul e prea comod să cărăm după noi protecție solară și nici prea ieftin. E bine de știut că există un alt aliment care costă doar un lei și care te poate proteja foarte eficient de razele solare.

Nu multă lume știa de acest aliment, însă ajută foarte mult. E vorba despre ardei. Da, ați auzit bine. Potrivit specialștilor, ardeii roșii, galbeni sau portocalii au culori tari și multă vitamina A, care ajută la protejarea celulelor pielii prin stoparea distrugerii stratului subțire. Odată consumați, vă pot apăra de razele puternice ale soarelui.

Și nu sunt singurele legume cu reale beneficii. Pe lista celor care vă protejează de soare sunt și dovlecii, roșiile coape, pepenele roșu, spanacul, ceaiul verde și peștele. Încercați să consumați aceste alimente cât mai des pe perioada verii ca să vă apărați de soare.

Știți cu toții că vara ne confruntăm cu temperaturi caniculare. Și e extrem de periculos să ieșim din casă fără protecție Tenul e cel mai sensibil și trebuie să avem mare grijă. Nu doar crema de protecție solară își face efectul, ci se poate rezolva și pe cale alimentară.

Crema de protecție solară. Ce factor SPF recomandă experții în dermatologie

Dacă, totuși, preferați crema de protecție solară, iată ce recomandă experții în domeniu:

Radiațiile solare se împart în Radiații Infraroșii (IR), Lumină Vizibilă (din care cea mai cunoscută este „lumina albastră”) și Radiațiile Ultraviolete (UV).

Dacă vorbim despre radiațiile Infraroșii, acestea sunt responsabile de încălzirea profundă a pielii, inflamație, alterarea dermului. Ele pot accelera îmbătrânirea prematură a pielii.

Totuși, cele mai dăunătoare sunt radiațiile ultraviolete. Ele se împart în radiații UVB – Burning (arderea pielii), cu distrugere de ADN și radiații UVA – Aging (îmbătrânire), cu distrugerea calității dermului prin stres oxidativ și radicali liberi.

Factorul SPF vă arată cât ar dura radiația UV a soarelui pentru a vă înroși pielea atunci când utilizați produsul exact așa cum este direcționat față de cantitatea de timp fără protecție solară. Deci, în mod ideal, dacă folosiți SPF 30 va dura de 30 de ori mai mult pentru a vă arde decât dacă nu purtați protecție solară, a mai spus specialistul în dermatologie.

Un SPF 30 permite aproximativ 3% din razele UVB să vă lovească pielea. Un SPF de 50 permite trecerea a aproximativ 2% din acele raze.

În condiții ideale (ca într-un laborator), o protecție solară cu protecție SPF mai mare și acoperire cu spectru larg oferă mai multă protecție împotriva arsurilor solare, deteriorării UVA și deteriorării ADN decât produsele comparabile cu valori SPF mai mici.

Dar viața reală nu este ca un laborator. În viața reală, produsele cu SPF foarte mare creează adesea un fals sentiment de securitate. Oamenii care le folosesc tind să stea mult mai mult la soare. Pot sări peste cerere. Și s-ar putea să creadă că nu trebuie să caute umbră, să poarte o pălărie sau să se acopere cu haine. Ele ajung să aibă mult mai multe daune UV, ceea ce, desigur, învinge scopul.

Pentru persoanele cu antecedente sau cu risc crescut de cancer de piele, boli genetice precum albinismul sau xeroderma pigmentară sau anumite tulburări imune, SPF 50 poate să nu fie suficient. Același lucru este valabil și pentru anumite scenarii, cum ar fi drumețiile sau schiul la mare altitudine.

Fundația pentru Cancerul de Piele recomandă o protecție solară rezistentă la apă, cu spectru larg, cu un SPF de 30 sau mai mare pentru orice activitate extinsă în aer liber. Cu toate acestea, indiferent de SPF, este important să aplicați protecția cu 30 de minute înainte de a ieși afară și să o aplicați din nou la fiecare două ore sau imediat după înot sau transpirație.

DailyBusiness
Șomajul atinge un minim istoric de 3,33%, impulsionat de relansarea economică europeană
Spynews
Incredibil! Ce a postat un șofer de ridesharing pe Tiktok după ce Ruby i-a fost clientă: “Ai fi putut să…” | FOTO
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Țara europeană cu cei mai mulți hoți de buzunare. Locul foarte popular în care îi fură pe turiști
Capital.ro
Decizie pentru românii cu mașini vechi. Primesc 10.000 de lei de la stat. Înscrieri din 30 aprilie, ora 10:00
Playtech.ro
Mișcarea „istorică” făcută de Prințul William la funeraliile Papei Francisc. Viitorul rege a avut o reacție senzațională, abia acum s-a aflat
DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Adevarul
Personalitățile pe care românii le-ar vrea președinte, dar nu sunt pe buletinul de vot. „Clasa politică e imaginea societății”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Bogdan Mocanu nu scapă! Cum răspunde artistul acuzațiilor conform cărora ar fi fost în vacanță cu Andra Volos: "Da, am fost în Italia..."
Spynews
Încă o aroganță marca Tzancă Uraganu! Și-a aprins trabucul cu o bancnotă de 100 de dolari. Reacția fanilor | VIDEO
Evz.ro
Nicușor Dan, număr colosal de urmăritori. Cum a dat lovitura
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
kanald.ro
Trei români și-au pierdut viața într-un accident rutier, în Ungaria! Aceștia urmau să ajungă la muncă, în Franța
Cancan.ro
Klaus Iohannis nu mai arată așa cum îl știai. Cum s-a schimbat fostul președinte, după ce a demisionat
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Adevărul despre Călin Georgescu. Serviciile secrete americane au confirmat
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
stirilekanald.ro
Ea este Andreea Cristiana, eleva de clasa a XI-a din Iași care s-a speriat de un urs și s-a înecat în Lacul Frumoasa din Harghita
Explozie uriașă la cel mai mare port din Iran! Sunt zeci de morți și peste 700 de răniți
MediaFlux
Surpriză privind voucherele de vacanță din 2025! Cum se pierd banii și când se dau înapoi. Noile reguli vizează toți angajații
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
A cumpărat Bitcoin de 1,4 miliarde de dolari şi depăşeşte de peste 50 de ori Tesla la deţinerile de criptomonede