Mihai Voropchievici dezvăluie cele 5 păcate financiare care ne împiedică să ne îmbogățim

Numerologul Mihai Voropchievici a vorbit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, despre şansele de succes în viaţă în funcţie de cifra de destin.
Alina Costache
24 iun. 2022, 22:19
Mihai Voropchievici dezvăluie cele 5 păcate financiare care ne împiedică să ne îmbogățim

Mihai Voropchievici spune de ce nu ne îmbogăţim, Lidia Fecioru ne avertizează că banii pot aduce probleme dacă nu sunt gestionaţi bine în relaţie.

1. Lipsa unui plan de buget
Unul ar fi lipsa unui plan sau stabilirea degetului. În momentul când nu ești atât de ordonat, te repezi să-ți faci un moft. Întotdeauna există legile de bază: ce avem ca să nu fim datori, ce trebuie să plătim, existența de zi cu zi și acele lucruri pe care ni le dorim.

2. Datoriile
Dacă ești toată viața haotic, toată viața vei trăi cu punctul doi, adică cu datorii. Cei care nu respectă banul și nu-l pun la treabă în mod sistematic, ordonat și-l cheltuie fără discernământ, automat vor intra în al doilea păcat și asta se numește datoria. Te duci și iei cu împrumut, spune Mihai Voropchievici.

Previziuni RUNE pe ZODII, 20-26 iunie 2022. INGUZ aduce veşti bune. Noutati de la pietrele mistice!

Când începi să iei cu împrumut, automat ești supus unor greșeli mari. Dacă eu știu că am o bază materială cu care pot să-mi permit să fac, mă duc să fac un credit. În baza asta, da, am certitudinea că eu pot să-l achit și nu sunt dator la stat sau la banca respectivă. Se spune că pentru a avea o imagine clară a câți bani trebuie să economisești și câți poți cheltui pentru achizițiile necesare este absolut nevoie de prevedere și de precauție.

3. Cerem ajutor financiar de la prieteni sau apropiați
Mergem să cerem ajutor financiar de la prieteni sau oameni apropiați. De multe ori am luat, dar uităm să-i mai rambursăm. Încercați să renunțați complet la acel lucru pe care nu vi-l puteți permite. Economisiți, chiar dacă durează mai mult timp, îl veți lua cu banii pe care i-ați produs voi.

4. Nu faci economii
Al patrulea necaz. Ești o fire din asta care nu ești precaută. Nu faci economii. N-ai făcut economii, n-ai cu ce să mai trăiești la un moment dat, pentru că îi cheltui pe toți pe care i-ai avut.

Horoscopul verii 2022, cu Mihai Voropchievici. Ce zodie atrage runele bune ca un magnet

A face economii ține de educația financiară, de la vârste fragede. Toți părinții care au copiii să-i învețe, să le dea o sumă de bani mică. Să-i învățați să-și ia în așa fel ca din ceea ce i-ați oferit voi să-i mai rămână ceva.

5. Cheltuielile iraționale
Iar la ultimul punct sunt cheltuielile iraționale. Un câștig de factură medie, nu cred că va face niciodată cheltuieli iraționale. Cheltuielile astea iraționale… Cele mai mari greșeli se fac pe tot ce înseamnă produsele alimentare. Fă-ți lista. Încadrează-te pe ce ai, ca să nu fii nevoit ca după 2 zile să le pui la coșul de gunoi.

Cum împărțim banii într-o relație, cu Lidia Fecioru: ”E important să se stabilească limite. Cel care trișează la bani, te trișează pe tine”

”Întotdeauna banul este ochiul dracului, iar în relație e și mai greu. Când încep doi oameni care câștigă, pentru că e e important, să spunem că ne-am căsătorit și avem venit amândoi, dar, la un moment dat, unul nu mai are serviciu și atunci trebuie să te așezi la masa tratatelor.

Trebuie să ne determinăm obiectivele. Se întâmplă de foarte mult că partenerul să-și imazineze viitorul strălucitor, dar trebuie să ne așezăm, să ne facem un plan întotdeauna.

Trebuie să stai cu celălalt de vorbă, că unul cheltuie mai puțin și altul cheltuie mai mult și atunci trebuie făcut ca fiecare să determine obiectivele și să ajungă la un compromis.

De la bani întotdeauna sunt certuri în familie. Și când sunt mulți bani și când sunt puțini bani, întotdeauna sunt certuri. Să nu fie certuri. De la chestiile astea trebuie să ajungem la un compromis și mai ales dacă gusturile noastre coincid. Ne facem plan de de cheltuieli și spunem atât cheltuim pe vacanță, atât cheltuim pe mâncare, atât cheltuim pe îmbrăcăminte și atât punem de o parte. E important să-și stabilească niște limite. Cea mai ușoară opțiune pentru bugetul de familii ar fi să pună toți banii la comun.

De aceea, înainte ca oamenii să se mute împreună sau să devină soț și soție, ei trebuie să-și stabilească anumite limite financiare. Plătim nemțește: eu jumate, tu jumate.

Cel care trișează la bani, te trișează pe tine, adică dacă mă trișezi la bani înseamnă că mă mai trișezi și la altceva. Înseamnă că mai e ceva și ceva nu e în ordine, deci ce caută eu în viața ta sau ce cauți tu în viața mea?
Sunt unii parteneri care ascund bani. De ce? Pentru că știu că partenera e foarte cheltuitoare sau că partenerul e foarte cheltuitor.

Bugetul separat – fiecare partener cu banii lui
Varianta cu bugetele separate… Păi atunci să fie și fiecare cu relația lui. Ce relație e aia? Acolo e de multe ori o familie care e de formă împreună, dar fiecare are viața lui și treaba lui sau trăiesc nemțește dar n-au nimic, dacă s-a supărat unul pe celălalt își ia geanta și pleacă și nu îl ține nimic lângă acea persoană.

Trebuie să-și facă plan de forță majoră, pentru că, să spunem, Doamne ferește, unul s-a îmbolnăvit și muncește numai celălalt, dar cheltuială cu boala există. Acela e plan de forță majoră. Trebuie să-ți spui ceva deoparte, obligatoriu ca să ai un plan de forță majoră. Și trebuie să-și creeze un cont de siguranță financiară. E același lucru. Bani puși de o parte.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Harta mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2024. Topul școlilor din România. Update
Capital.ro
Vor fi identificați și urmăriți. Iohannis a semnat legea. E imposibil să mai scape de acum
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Atenționare de călătorie pentru cei care pleacă în vacanță! MAE anunță incendii şi restricţii de circulaţie!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Medic de la Spitalul Fundeni, amenințări cu pistolul în trafic
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
74,4% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut medii peste 5 la Evaluarea Națională, un procent în scădere față de anii anteriori
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?